Thursday, May 24, 2007

Vallmoblommor


Varje stat här i USA har olika slags symboler - precis som vi har landskapssymboler i Sverige.

Kaliforniens motto är "Eureka!" På engelska betyder det "I've found it." Kalifornien har också en slogan som är "Find Yourself Here". Det tror jag faktiskt kan stämma eftersom många människor som bor här verkar vara intresserade av att finna sig själva.

Kaliforniens blomma är vallmon. Just nu blommar vallmon där jag bor och det är otroligt vackert med stora fält av guldgula blommor.

Vallmofrön finns ju ibland i bröd och används som en krydda. Men det är nog bäst att tänka sig för både en och två gånger om man skall genomgå ett drogtest. Här i USA är det väldigt vanligt att olika arbetsplatser använder sig av drogtester för arbetssökande. Vallmofrön kan ge nämligen utslag i drogtest. En skiva långfranska med vallmofrön kan efter fyra timmar ge samma utfall i ett drogtest som en fyra dagar gammal injektion med heroin. Något att tänka på.

Blommorna är i alla fall vackra att titta på.

Vallmoblomman på en välkomstskylt.

6 comments:

Desiree said...

Det är ju väldigt vackra blommor. Bäst att skippa brödet med vallmofrön om man ska på någon anställningsintervjuv då.

Monica said...

Jag tycker verkligen om vallmoblommor. Hehe, hade ingen aning om det där med vallmofröna, men det är ju egentligen inte så konstigt med tanke på att man framställer opium ur fröna från en omogen vallmoblomma!

Annika said...

Tack för infon. Inte för att jag ska på ngn intervju anytime soon, men de var ändå nyttigt vetande.
Vallmon är väldigt vacker!

Anonymous said...

Jag tycker det är helt otroligt det där med att vallmofrön kan ge utslag i en drogtest. Debatten har förts i Sverige också...

Men visst är det underbara blommor. Älksar vallmo!

Anne-Marie said...

Desiree: Blommorna är helt klart vackra men kan fröna kan tydligen ge ovälkomna effekter.

Monica: Ibland har man nytta av s k "sitcoms". Första gången jag hörde om detta var i TV-serien "Seinfeld" där Elaine försöker komma iväg på en resa med sin chef och hon hela tiden får utslag på drogtest (av någon anledning var hon tvungen att göra ett drogtest). Till slut fattar hon vad som är på gång. Tänk vad "sitcoms" kan vara informativa ibland. Haha!

Anne-Marie said...

Annika: Varsågod! Som jag skrev i mitt svar till Monica kan man också lära sig saker av "sitcoms". Vallmon är en sådan fin blomma.

Maria: Vissa växter är tydligen både vackra och "farliga".