Sunday, May 27, 2007

Thrift Stores / Secondhandaffärer

Under de senaste åren har det blivit många fler secondhandaffärer i det här området. Innan jag flyttade till Hawaii fanns det kanske ett par men nu finns det flera stycken.

Många människor har fått det sämre ekonomiskt här och då blir troligen secondhandaffärerna fler. Jag går gärna och kollar i de här affärerna eftersom man kan göra riktiga fynd.

Förra sommaren köpte jag tallrikar och andra kökstillbehör och sparade otroligt med pengar. Det jag köpte såg i stort sett helt nytt ut och nu har de här sakerna kommit till användning. Ett annat fynd var en bricka i trä som troligen hade kostat runt $40 om jag köpt den ny - jag hittade den för $2.

Det lönar sig att gå till de här affärerna då och då eftersom de hela tiden får in nya saker. Det känns bra att kunna återanvända sådant som fortfarande fungerar.

-----------------------------------------------------------------------

USA-tips:
Det bästa sättet att få en uppfattning om USA och se om det är ett land att satsa på är att komma hit som turist.

Första gången jag kom till USA som turist var 1985. Då behövde man ett visum även om man bara skulle stanna ett par veckor. Idag är det enklare eftersom Sverige är med i något som kallas "the Visa Waiver Program".
Det enda som behövs är ett giltigt pass och en returbiljett. Och tillräckligt med pengar förstås.
Tre månader kan man stanna som turist. Man har ingen laglig rätt att arbeta (därför behövs tillräckligt med pengar).

Att vara här under ett tag är en fantastisk möjlighet att börja bekanta sig med USA.

3 comments:

Annika said...

Min kära granne, Sara, vars blogg du A-M känner väl till, brukar handla på second hand. Hon har gjort flera fina fynd där.
Så visst lönar det sig, helt klart!
I en period brukade jag sälja barnkläder till en second hand, men numera ger jag bort kläderna till en kompis barn.
Det låter som om du hittat bra fynd på dina second hand affärer! Trevligt!
KRAM!!

Anonymous said...

Visst är det superkul med second hand! Och USA ska man bara besöka tycker jag. Det är verkligen ett helt unikt land på många sätt. Naturrikedomen är enorm :öken, berg, hav, sjöar etc etc och spännvidden på alla invånare. Och så älskar jag den postiva känslan och "it's great"-attityden.

Jag verkligen älskar att kunna tilltala andra på ett glatt och vänlig sätt utan att bli tagen för att vara helt kokkobello!

Jag blir så arg ibland på alla fördomar som finns om USA. Det finns inget land i världen som har betytt så mycket för människors frihet som just USA. En fristad för ALLA som av olika anledningar inte kunnat bo kvar i sina hemländer. Att det sedan finns problem också är rätt självklart. Alla länder har saker och ting som kan bli bättre. Men ändå.

Jag som älskar multikulti älskar såklart USA! Trist bara att det ligger så långt borta (även om din blogg kompenserar avståndet enormt ;-))

Anne-Marie said...

Annika: Det går verkligen att göra fynd om man är där vid rätt tidpunkt och vet vad man vill ha. Jag är också litet kräsen så jag köper inte vad som helst.

Maria: Det låter som ett besök i USA vore på sin plats. Har du redan varit här som turist? Visst har USA mycket positivt och också mycket som inte är bra. Som de flesta länder.