Wednesday, May 9, 2007

Grus i maskineriet

Det har gått grus i maskineriet när det gäller mitt "gamla" jobb. Som jag tidigare berättat om hade ju ingen tillsatts under den tiden jag var i Oregon. Jag sökte mitt gamla jobb och det verkade ju vara som gjort för att jag skulle kunna få tillbaka det. Nu har de helt plötsligt bestämt sig för att de två deltidspositioner som delat på det här jobbet (skolan kommer undan att betala ut olika slags förmåner som sjukförsäkring och pensionsförsäkring genom att ha deltidsjobb) skall göras om till en heltidstjänst och den andra deltidstjänsten skall finnas kvar som nu. Men det här innebär givetvis att det kommer att dra ut på tiden ännu mer och det är ju inget som säger att just jag skulle kunna få någon av positionerna. En annan person har redan den andra deltidstjänsten så han är ju garanterad ett jobb i alla fall.

Jag blev minst sagt litet chockad och orolig när jag hörde om denna förändring häromdagen eftersom jag har en hyra och en massa andra utgifter att betala. Kanske det är dags att ge upp skolan och se vad det finns för andra jobb. Tyvärr är det här området inte överöst med jobbmöjligheter och skolan är en stor arbetsgivare. 2007 kommer att gå till historien som ett år jag gärna kunde ha varit utan!

8 comments:

SweFlo said...

Vad stressigt! Jag skulle nog hoppas på det bästa men samtidigt söka så mycket annat som möjligt i fall att. Man får väl tro att de är smarta nog att välja dig eftersom du redan 8r "insatt", det sparar ju de en massa på om inte annat...

Desiree said...

Stackare, vad jobbigt. Jag tycker att det är så himla dåligt av skolan som är din nuvarande arbetsgivare att inte vilja satsa på dig som redan kan jobbet istället för att lära upp en ny person och dessutom ta massor med tid till olika anställningsintervjuver. Tycker inte att du behöver varja lojal mot dem. Kolla efter andra jobb och se om du får napp. Om du blir kallad till intervjuv någon annanstanns kan du alltid andvända det som lite utpressning om du gärna vill jobba kvar på skolan. Hoppas verkligen det löser sig och att du slipper oroa dig allt för mycket.

Anonymous said...

Men vilket strul! Varför måste de krångla till något som redan funkar? Knasbollar.

Annika said...

Usch, A-M, jag kan förstå att du tycker 2007 är ett jobbigt år...VARFÖR ska skolan hålla på och strula så här?
Av hela mitt hjärta hoppas jag att det ska ordna sig med jobbet! Men sök andra jobb!!! Skicka ut din CV överallt!
KRAM!!!

Anne-Marie said...

Sweflo: Visst tycker man att det logiska vore att anställa mig eftersom jag kan jobbet. Men jag antar att det finns så många regler som de inte kan kringgå. Jag tror att skolor skiljer sig från privata arbetsplatser.

Desiree: Tack för din uppmuntran! Det enda problemet i det här området är att det finns så få jobb. Skolan är en stor arbetsgivare och det märks. Jag har ännu inte riktigt utarbetat någon strategi men jag jobbar på det.

Matilda: Knasbollar är ett bra ord. De gör det verkligen mer komplicerat än vad det behöver vara.

Annika: Ja, 2007 har inte varit något höjdarår hittills. Kan bara bli bättre - hoppas jag. Jag gillar att jobba på skolan men alla dessa fåniga regler är bara i vägen. Kram!

Lotta K said...

En av mina arbetsgivare, ett universitet, annonserar ut allting, aven minsta vik, och är väldigt försiktiga. De är rädda att bli stämda om inte alla haft lika chans att söka. Vet inte exakt vilka regler som gäller, vare sig för dem eller för din arbetsgivare, men kontentan ar att min aldrig anställer någon utan formellt förfarande...

Anne-Marie said...

Lotta: Jodå, jag vet att de har mycket strikta regler. Det är bara synd att det inte går att göra några undantag. Som svensk och efter att ha bara jobbat i det privata arbetslivet i Sverige ser jag nog litet annorlunda på det hela. Men amerikaner är ju livrädda för att bli stämda. Sådant håller vi ju knappt på med i Sverige

JaCal said...

Usch så irriterande! Hoppas att andra halvåret av 2007 blir bättre! Du får fira "halvår" 30 juni och börja om! Håller tummarna för att det löser sig!