Saturday, May 26, 2007

Litet från ovan


Nu när jag har bredband kan jag kolla in saker som jag tidigare inte kunnat. Något rätt häftigt (tycker jag) är Google Earth.

Jag skrev in min adress i Sverige och vips så såg jag det välbekanta Kärrdal. Min mammas lägenhetsområde i Täby var också roligt att se.

Google har en gratisversion som man kan ladda ner och det är fantastiskt att kunna se jorden från ovan. Bilderna är inte "live" utan har tagits någon gång under de senaste tre åren. Men ändå.

Att se jorden från en fågels perspektiv ger en litet annan känsla än att bara gå på marken.

------------------------------------------------------------------------------

Jag har på sista tiden fått flera email från svenskar som hittat min blogg. De har undrat hur man gör för att kunna bo, leva och arbeta i USA.

Jag fortsätter gärna att svara på email privat men tänkte också då och då göra ett extra inlägg (som ett tillägg till mina vanliga blogginlägg) där jag hoppas kunna dela med mig av mina erfarenheter och det jag lärt mig under mina år i USA.

4 comments:

Anonymous said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Anonymous said...

Det händer extremt sällan att jag får sådana frågor. Antar att Australien inte är lika intressant, ha ha.

Annika said...

ÄLSKAR Google Earth...jag har lagt in Sommarstugan där, världens bästa grill (gatuköket i Bromma :-))), mina fldrars lgh mm. Urkul!!!
Om jag googlar min egen adress ser jag båda våra bilar o Karolinas cykel, lite kul :-)
Kram!

Anne-Marie said...

Rodrigo: ???????

Matilda: Det är rätt kul att folk är intresserade av att veta mer om hur det fungerar här i USA. Men immigrationslagarna här är en djungel.

Annika: Innan satelliterna hade vi aldrig kunnat se sådant som vi ser nu. Jag har inte sett sådana detaljer - måste kolla litet mer. Kram!