Friday, May 4, 2007

Uppseendeväckande

I morse fick jag titta till mer än en gång när jag hade dragit upp perisennerna. Det snöade ute!!! Det låg ett snötäcke över de gröna träden och blommorna. Bara för några dagar sedan var det högsommarvärme här. Och till helgen skall det bli runt 25 grader.

Jag fick känslan av att naturen också undrade vad som var på gång och nästan höll andan. Det var bara att ta på sig vinterkläderna igen.

Något annat som är uppseendeväckande är bensinpriset här i Mt Shasta området. Nu har det gått upp till $3.59 per gallon. Alla bensinstationer, utom en, har exakt samma pris i alla de små städer som finns här. Det luktar monopol tycker jag. Skall man tanka billigare får man åka till Oregon. För skojs skull kollade jag in La Grande och Union och det var fortfarande litet billigare där. "Bara" $3.22/gallon. Den här hemsidan visar bensinpriser över hela USA.

USA är fortfarande bilens förlovade land men nog tror jag att många människor kommer att få ändra sina körvanor. Framför allt de som har stora SUVs, pick-up bilar osv. De bilarna slukar ju bensin. Min lilla bil är perfekt nu - bensinsnål som den är.

11 comments:

Desiree said...

Oj snö nu. Lär väl inte finnas mycket kvar om det ska bli +25 grader till helgen. Du får nästan njuta av detta ovanliga fenomen. Vilken dyr bensin ni har. Här ligger bensinpriset ungefär på 2.60. Men det är ju postivt om folk blir mer miljömedvetna.

SweFlo said...

Jag har hört om CA höga bensinpriser. Jag hade samma bil som du förut, och det var drömmen vad gäller bensinåtgång! Innan dess hade jag en liten Ford Fiesta som var ännu mindre. Ska dock inte klaga, min nuvarande Corolla är OK. har sv9rt att f6reställa mig snö! Vi har just nu 83F grader i skuggan...

Anonymous said...

Vi har just nu i Portlandområdet bensinpriset på 3.30 (igår i alla fall) och det har legat på runt 3.20 ett bra tag.
När vi flyttade hit i november i fjol kostade bensinen bara 2.39 (vill jag minnas). Så priserna har helt klart gått upp på ett halvår.
Men fortfarande är det ju extremt billigt jämfört med Sverige (som jag fortfarande jämför med eftersom jag är så ny här).

Anne-Marie said...

Desiree: Jag längtar efter litet sommar nu. Ja, vi har dyr bensin i Kalifornien. Tyvärr vet jag inte hur miljömedvetna människor är/blir men det kan ju bli så att de tvingas att åka mindre eftersom det är så dyrt. När man bor på en mindre ort finns det i stort sett inga allmänna transportmedel (bussar osv) så man måste ha tillgång till bil. Jag saknar Stockholm allt som oftast.

Sweflo: Det är skönt att ha en bensinsnål bil och skulle jag få jobb på skolan behöver jag ju inte köra till arbetet vilket ju kommer att innebära lägre bensinkostnader.
Jag minns värmen och fuktigheten i Florida när jag var på besök i Miami.

Anne: När jag åkte härifrån i slutet av förra året kostade bensinen $2.75/gallon så den har gått upp mycket. Visst är Sverige mycket dyrare. Jag tänker sällan på det eftersom jag aldrig körde bil i Sverige utan bara har USA egentligen att jämföra med.

Anonymous said...

Åh, stackars alla blommor som slagit ut! Hoppas de inte blev för chockade.

Annika said...

Visst är det trist när det snöar på alla vackra blommor och träd, så hade vi det också i April. Depp...Nå, vi ska hoppas att det snart smälter bort.
Vi betalar 3.09 dollar här, enligt siten, och det stämmer nog bra...

Anne-Marie said...

Matilda: Det blev bättre under dagen. Solen kom fram. Idag säger de att det skall bli varmare så jag är säker på att både blommor och träd klarade sig.

Annika: Jodå, snön försvann rätt snabbt. Tänk vad dyr bensinen har blivit på de flesta håll. Antar att du, där du bor, kan ta kanske både buss och tåg. Här finns en buss som bara går några gånger per dag och inte alls på helgen.

Monica said...

Hos oss kostar det runt 3.60. Schysst site för jag såg att det varierade ganska från mack till mack i vårt närområde...tack för infon, nu kan jag spara upp till 15 cent per gallon, det är inte dåligt!

Tankevågor said...

Oj, snö och varmgrader om vartannat! Skönt att det inte blev så kallt att det låg kvar.

Anonymous said...

Sno en stund i maj ar ju helt ok, om man kan bopa ett sant vackert stalle som Mount Shasta eller Weed i narheten.
Mt Shasta ligger sa pass hogt och ar sa otroligt imponerande da man kommer korandes, som jag har gjort nagra ggr eftersom min son och hans familj flyttade till Bend, OR och Shasta ligger ju pa vagen dit.
Aker dit igen om nagra dagar, men da flyger jag, hoppas att fa se de fantastiska bergen pa vagen upp.

Anne-Marie said...

Monica: Det är en bra hemsida med bensinpriser. Du har tur som bor i en stad där priserna faktiskt varierar. Som jag skrev verkar det vara monopol här i Mt Shasta området.

Londongirl: Ja, det växlar något helt otroligt. Från att ha varit nollgradigt i fredags morse till att ha varit sommarvarmt idag. Mystiskt.

Margoth: Välkommen! Mt Shasta är ett imponerande berg. När vädret är klart kan man se det på väldigt långt håll. Jag tror aldrig att jag har flugit över det men det måste också vara en upplevelse.