Sunday, May 6, 2007

Helg i Weed

Efter det att jag flyttade från Hawaii har jag haft väldigt litet saker. Jag skickade 15 kartonger per post från Hawaii och tog med mig tre resväskor på flyget. Det var allt. När jag bodde hos min vän, innan jag flyttade till Oregon, behövde jag inga möbler eftersom hon hade möblerat den lilla lägenheten.

I Oregon hann jag aldrig skaffa mer än några få saker innan jag flyttade därifrån. Och det mesta som Michael hade skaffat antingen skänkte jag eller slängde. Det är rätt skönt att inte ha en massa möbler och andra saker men nu när jag flyttat till lägenheten behövde jag några fler förvaringsmöbler. Så igår åkte jag till Wal-Mart och inhandlade litet grand. Men vid ett sådant här tillfälle saknar jag en större stad. Som tidigare Stockholmare hade jag ju vant mig vid att kunna gå till en en massa olika affärer. Men här är det i stort sett bara Wal-Mart som gäller. De närmaste större städerna ligger ca 1-1.5 timmes bilfärd antingen norr- eller söderut. Medford ligger norr om oss i Oregon och Redding ligger söderut. Jag kände inte för att åka så långt och då får man ta det som finns.

Idag har jag gjort en insats att försöka packa upp så mycket som möjligt men fortfarande finns det en del kartonger kvar. Jag sitter i alla fall för första gången vid mitt skrivbord i ett av sovrummen som jag skall ha som kontor.

Igår var det Cinco de Mayo här i USA. Ytterligare en helg som inte alls finns i Sverige. Den firas framför allt som en hyllning till de som har mexikanskt ursprung. Här i Kalifornien finns det många människor från Mexiko. I San Francisco firades den här dagen i går med parader och marknader.

Bilden från MEXonline.com

5 comments:

Desiree said...

Härligt att du börjar bo in dig lite. Det kommer snart kännas som ett riktigt hem när du har packat upp och fått komma i ordning.

SweFlo said...

Det 8r alltid jobbigast innan man kommit ur alla kartonger, det tar tid att komma i ordning!

Anne-Marie said...

Desiree: Nu kan jag gå från rum till rum utan att behöva kryssa mellan kartongerna. Jag skall sätta upp litet saker på väggarna också och det gör det mer hemtrevligt tycker jag.

Sweflo: Som tur var hade jag märkt alla kartonger och gjort ett par listor vad jag hade i de olika kartongerna så att jag i alla fall kunde hitta det viktigaste. Det var till stor hjälp när jag var inneboende under några veckor.

Annika said...

Snart är du helt hemmastadd. Härligt!
Och snart kan du inviga TV:n igen!!! Hurra! Bara 4 kvar i Idol, inkluderat "våra tjejer"...

Anne-Marie said...

Annika: Det går framåt med upppackningen. Eftersom jag inte har så mycket är det ju inga enorma mängder jag har att packa upp. Jag har faktiskt tecknat mig för kabel-TV. Jag valde den billigaste varianten vilken innebär att jag bara får in några kanaler men det får räcka tills vidare. Ikväll kunde jag titta på "Dancing with the Stars" och det var ett roligt återseende.