Sunday, May 13, 2007

Mother's Day


Idag är det Mother's Day här i USA. I Sverige infaller Mors Dag först den 27 maj i år.

Den här dagen är litet av en högtidsdag för affärsinnehavarna eftersom de kan räkna med extra försäljning och klirr i kassan. Jag kollade in olika annonser i det här området och det var allt från blommor till telefonkort som vi uppmanades att köpa till "mom."

När jag växte upp på 60-talet var det inte alls så kommersiellt som det har blivit. Mina presenter till min mamma bestod oftast av en blombukett eller en teckning. Blommorna hade jag plockat antingen i vår trädgård eller utmed vägkanten. Det var billiga gåvor men troligen lika mycket uppskattade.

Mors Dag firas vid olika tidpunkter i olika länder. I Norge firas den i februari medan Danmark och Finland firar den samma dag som här i USA.

Jag har inga egna barn men önskar alla mammor en Happy Mother's Day och hoppas att övriga familjen tar väl hand om er.

Bilden från 1800Flowers

4 comments:

Annika said...

Jag tror inte Mors dag är lika kommersiell i Sve som det är här. Men jag vet också att i Finland är Mors dag större än i Sverige, firas mer, kanske på ett mer kommersiellt sett...

Cecilia said...

Nej det går nog inte ens att jämföra mors dag i USA mot Sverige.Den är så mycket mer kommersiell här.Allt kretsar verkligen kring mammor just denna dagen.

Desiree said...

Mors dag verkar vara en riktig stor dag i USA. I sverige är det inte alls lika uppmärksammat och kommersiellt. Våran grannes son som just fyllt 8 var lite gullig igår när han önskade mig Happy Mothersday fast jag ännu inte har några egen barn.

Anne-Marie said...

Annika: Det är intressant med sådana dagar som t ex Mors Dag och se hur olika det ändå är i olika länder. Nog är både Mother's Day och Father's Day riktiga högtider för affärsinnehavarna.

Cecilia: Det verkar vara mycker mer upphaussat här i USA och man ser en massa annonser som uppmanar oss att köpa än det ena än det andra till "mom".

Desiree: Det var gulligt av er grannkille att ta med dig i Mors Dags firandet.