Tuesday, March 26, 2013

Nu får det vara vår

Spänningen stiger på granntomten. Idag har marken inspekterats - troligen för fotavtryck - och poliser med hundar har synts. Litet undrande och nyfiken måste jag ju erkänna att jag är. Men jag håller mig diskret i skymundan tills vidare. De har inte frågat mig om jag sett något.

Idag bestämde jag att det får lov att vara vår. ;) Dags att byta dubbdäcken mot sommardäck. Les Schwab (som byter däck gratis om man köpt däcken hos dem) ligger bara en kort bit från där jag bor så jag var där rätt tidigt och det gick väldigt snabbt. Tyvärr kanske litet väl snabbt eftersom jag fick åka tillbaka då de inte roterat däcken korrekt. Man får vara om sig och kring sig. Alltid.

I Kalifornien får man ha dubbdäck ända fram till 30 april. I Oregon (staten norr om Kalifornien) får man bara ha dem till och med 31 mars. Alla stater har olika regler hur länge dubbdäcken får sitta på. Eftersom vi inte har så mycket trafik här klarar sig vägarna rätt bra. Men den stora motorvägen I-5 får lappas och lagas med jämna mellanrum. De stora och många lastbilarna skadar motorvägen.

Våren kommer långsamt i Weed men det känns i alla fall som vår nu. Sommardäcken på bilen är ett klart vårtecken. ;)

Här står min bil för att få däcken bytta.


Alla Les Schwab jag varit inne på har alltid kaffe och popcorn.14 comments:

Desiree said...

Det måtte vara ett riktigt vårtecken då man får byta däck på bilen. Skönt med ett ställe där de fixar detta gratis då du köpt däcken där. Har aldrig provat kombon kaffe och popcorn men det kanske är riktigt gott eller så kan man ju nöja sig med det ena eller andra. Hoppas du får njuta lite av din ledighet i vårsolen också.
Kram!

Däck said...

Visst är det ett vårtecken när man äntligen får byta däck. I Sverige har vintern varit så lång, känns som om den aldrig tar slut.

Håll oss uppdaterade på vad som händer hos grannen! Kan ju inte bli annat än nyfiken...

Anonymous said...

Hej, är en svensk tjej som snubblade över din sida, gillar allt du skriver om jättemycket! Kommer titta in fler gånger! :)
Brukar sällan kommentera bloggar men kan inte låta bli när jag ser översta fotot, det var så klockrent; vet ägaren till bilfirman om att han heter Billackerman = Bil-Lacker-Man på svenska? Vet inte om han lackerar bilar också, men det var annars så passande! :)
Vänliga hälsningar Petronella

Äventyret framtiden said...

Det börjar nästan bli en riktig deckarhistoria det här:). Småspännande. Kanske du ska berätta vad du har sett?
Kanske det är så man ska göra. Bestämma sig för att det är vår.
Här är fortfarande väldigt kalla nätter, skare på snön osv...men när det väl kommer igång vårarbetet så får nog kung Bore ge med sig

Kramar
Karin

Gunilla N said...

Hej Ann-Marie!
ja vi laengtar alla efter vaerme. Haer i allra sydligaste Fankrike aer det fortfarande kyligt..
Fasligt spaennande det haer med grannhuset..du maste lova att halla oss uppdaterade om vad som haender i fortsaettningen!
Oenskar dig en trevlig pask.
kram Gunilla N

Anonymous said...

Kaffe hos bilbesiktningen, det har vi här med men det skulle smaka extra gott med popcorn! Det var ett nytt grepp, kanske nåt´att ta efter.
Anna-Lena

Anne-Marie said...

Desiree: Jag hade tröttnat på "oljudet" från dubbdäcken - min bil är inte särskilt ljudisolerad i största allmänhet så det blir rätt ljudligt med dubbar. Dessutom verkar det som om det inte finns någon snö i prognoserna.
Eftersom jag varken dricker kaffe eller äter popcorn blev det bara en snabb titt. :) Tror att det är uppskattat hos Les Schwab kunder.
Idag är det växlande molnighet och litet regnskurar då och då. Men uppemot +15. Kram!

Anne-Marie said...

Däck: Så passande med en kommentar från dig på det här inlägget. ;)
Har förstått att vintern inte riktigt verkar vilja släppa sitt grepp om Sverige i år.
Inga nyheter om grannhuset tyvärr. Bara byggjobbare och leveransbilar idag.

Anne-Marie said...

Petronella: Välkommen hit och roligt att du bestämde dig för att lämna en kommentar! :)
Givetvis förstår inte personalen hos Les Schwab svenska men det du såg i namnet var ju rätt kul. :)
Les Schwab (som alltså har lokala "shoppar" med olika namn) är en kedja som finns i flera stater i västra USA och de gör däckbyten och säljer däck, bromsjobb, osv. Men de lackerar inte bilar.

Anne-Marie said...

Karin: Som jag skrev till Däck har det inte hänt något spännande alls idag. Bara byggjobbare och leveransbilar. Jag såg egentligen inte särskilt mycket. En yngre man som satt på trappan till huset och på baksidan. Jag såg inte hans ansikte och han verkade inte göra något. Tror att jag håller en låg profil. :)
Visst kan man bestämma sig för att det skall vara vår. Om sedan naturen bryr sig det är ju en helt annan sak. ;) Kramar!

Fullblodsekologen said...

Det börjar bli riktigt spännande det där med vad som händer i grannarnas hus!! Kan tänka mig att du hänger lite "diskret" mellan krukorna i fönstret, det skulle i allafall jag göra. Ha det gott!/Annelie

Anne-Marie said...

Gunilla: Det verkar bistert i stora delar av Europa och även USA.
Lovar att skriva om det händer något nytt på granntomten. Idag har det bara varit byggjobbare och leveransbilar.
Ha en fin påsk du med! Kram!

Anne-Marie said...

Anna-Lena: Här i USA finns inte ens bilbesiktning utan man kör tills bilen lägger av. I Sverige skulle man väl få nervösa ryckningar om man visste om hur vi gör "på andra sidan pölen". ;)
Ja, varför inte introducera en ny trend. Prova! :)

Anne-Marie said...

Anneli: Du smög dig in mellan mina svar. :)
Litet undrande är jag ju men jag har ju egentligen inte sett något mer än en yngre man som, i fredags, satt på trappan och på baksidan. Såg inte ens hans ansikte.
Jag har min dator vid fönstret som vetter mot det här huset så jag är egentligen "det perfekta vittnet. :) Ha det gott! Kram!