Monday, March 25, 2013

Amerikansk polis

Dagen har gått i ett mycket lugnt tempo. Ingen väckarklocka och inga tider att passa. Det har mulnat på och blåst men det är behagliga +15.

Det mest uppseendeväckande som har hänt idag var att polisen kom till huset på granntomten. Man håller på att färdigställa huset och det är ofta byggarbetare där men idag kom alltså även polisen. Exakt vad som hade hänt vet jag förstås inte men jag såg att de tittade på framför allt ett ställe på baksidan av huset. Jag hade sett en litet mysko individ där i fredags men ingen var där under helgen så om han var inblandad i det som hänt får vara osagt.

Weed har en mycket litet polisstation och troligen är det rätt "laid-back" att vara polis här. Självklart har vi kriminella personer och brottslighet men det är ingenting jämfört med storstäderna i USA. Poliserna här verkar vara mer tillmötesgående än vad storstadspoliserna är. Och en del personer lämnar faktiskt sina hus och bilar olåsta. Jag är alldeles för mycket storstadsmänniska så jag låser alltid.

Polisstationen ligger bredvid postkontoret och City of Weeds kontor och där brukar det stå några "vanliga" polisbilar och även så kallade "Community Service" bilar. Community Service bistår med brottsförebyggande insatser där det inte behövs polisinsatser fullt ut. De som kom idag till grannhuset var en polis och en Community Service man.

De som kör en litet annan, tuffare stil med litet hårdare tag och som verkligen syns är California Highway Patrol. De finns i hela Kalifornien och patrullerar, som namnet antyder, motorvägarna. De syns ute på motorvägen I-5 mellan Weed och Mt Shasta och ligger och lurar i buskarna. Det är ofta man ser att de sätter fart efter någon fortkörare. De killarna skulle jag inte vilja ha något otalt med och de inger verkligen respekt.
Här bygger man på baksidan där något hade hänt efter helgen.


I kväll skall jag se på The Voice och se hur det går för Judith. Tydligen gick det inte att se videon tyvärr i Sverige. Det är knepigt det där med landbegränsningar.

8 comments:

Anonymous said...

Hej Anne-Marie!
Ja, då har du haft ditt spännande för idag. Förra veckan när jag kom hem en dag var det 4 st bilar, två i vardera riktning som stod parkerade på gatan där vi bor. Typ såna FBI bilar, kolsvarta. En hade rutan nervevad och det var mkt riktigt FBI. Man blir ju dö nyfiken men jag skulle aldrig gå fram och fråga var det var. Där är nog svenskarna lite fegare tror jag. Jämfört med Sverige så kryllar det ju av poliser här känns det som och det är faktiskt tryggt tycker jag. När jag flytta hit så stod alltid dörrarna olåsta i det här huset. Men storstads lolla som man är så ändra vi snabbt på det, ha! ha! Kom ut ifrån duschen en gång och en av min mans döttrar hade kommit in och stod och knackade på sovrumsdörren, så jag vart ju skit skraj! Min svärmor lämnade alltid sin bil olåst och jag var så himla impad av det. Jag skall också se the Voice ikväll och tycker att AI har gjort sitt. Ha det gott och så höres vi! Kram Maria G

Äventyret framtiden said...

Det verkar som om Weed och Åland är mycket lika vad gäller när det handlar om att låsa om sig:). Här händer det ofta att dörrar är olåsta både natt och dag. Inte hos oss, men på många ställen. Jag har levt så själv tidigare...och det enda som hände var att det inte hade försvunnit någonting medan man var borta utan att någon hade varit in och lämnat en gåva av något slag:). Men även här blir allt kärvare. Världen har blivit tuffare och många lever på att stjäla, dessvärre
Kramar!

Fullblodsekologen said...

Vi har som de flesta här galler framför våra fönster. I början fick jag lite nojjor när jag tittade ut och såg allt galler, men till slut vänjer man sig. Visst är det hemskt att det ska vara så illa så att man behöver "gallra" in sig. Ha en härlig dag!! Kram/Annelie

Unknown said...

Det är verkligen stora skillnader vad det gäller brottslighet på olika platser i Kalifornien. Hemma på ramchen (Auburn) låser vi aldrig. Jag vet faktiskt inte om vi har några nycklar! Förra veckan sov vi två nätter på ett motel i Red Bluff, jag vet inte hur många gånger polisen kom för att mäkla fred mellan olika gäng av hemlösa som höll till på motelets ägor. .. Hoppas du har en fin Tisdag :) Fint väder idag!! Kram

Anne-Marie said...

Maria: Det var inte dåligt med FBI. Vi håller oss med Weed-polisen. ;) Nej, att gå fram och fråga gör man nog inte. Man vill ju inte bli indragen i något som kanske är farligt. Men visst blir man väldigt nyfiken. Idag har det fortsatt att vara poliser här faktiskt. De hade till och med ett par hundar som sniffade på tomten. Och de som varit här har tittat på marken som för att kolla fotavtryck. Jag börjar givetvis undra vad som hänt.
Jag vågar inte lämna varken hus eller bil olåsta. Litar inte så mycket på folk.
Visst var Judith bra. Hon är ju redan proffs får man väl säga eftersom hon skulle sjungit ihop med Michael Jackson. Ha en fin dag! Kram!

Anne-Marie said...

Karin: När jag kom till Mt Shasta lämnade Michael alltid bilen och huset olåsta. Jag som kom direkt från Stockholmsområdet fattade ingenting. Allteftersom vande jag mig men numera låser jag alltid. Hade ett inbrottsförsök i min bil för några år sedan och det rör sig alltför många mysko personer i Weed för att ha det olåst.
Men så trevligt att få en gåva men samtidigt litet obehagligt att folk varit inne i ens hus.
Det finns väldigt många fattiga och uteliggare i USA och även i Weed och de kanske inte alltid är helt ärliga. Kramar!

Anne-Marie said...

Annelie: Galler skulle jag nog ha svårt för. Men visst finns det många hus även i USA, framför allt i större städer, som har galler.
Man vänjer sig vid det mesta men som du skriver, visst är det trist att man skall sitta bakom galler - frivilligt. ;) Ha det gott! Kram!

Anne-Marie said...

Maria: Det skiljer sig otroligt mellan landsbygden och städerna. Låter härligt att inte behöva låsa men jag skulle aldrig våga lämna varken hus eller bil olåsta här i Weed.
Ni har annat väder än vad vi har. Här var det så mulet i morse att man inte ens såg berget. Ser litet blå himmel nu mitt på dagen. Kram!