Tuesday, March 19, 2013

Vårdagjämningen med ägg och sopborstar

Även om det inte är den 20 mars och vårdagjämningen idag så får det bli ett inlägg en dag tidigare. :)

Lagom till vårdagjämningen eller First Day of Spring har vi fått busväder igen. Det har utfärdats "wind advisories" och "high wind warnings" till höger och vänster för Weed. Det kommer att regna och kanske till och med snöa. Mars brukar vara en sådan månad.

Vårdagjämningen sägs vara den dag då natt och dag är lika långa. Det verkar vara en sanning med modifikation eftersom det ofta är några dagar tidigare som det här "fenomenet" uppstår. Jag tittade på hur lång dagen är i Weed och den är redan nu några minuter längre än natten. Inte mig emot. :) Och det blir ljusare, det märks. Fortfarande är det mörkt på morgnarna när jag kliver upp, efter det att vi ställde om till sommartid, men kvällarna är ljusa.

Har inte sett särskilt många vårtecken här förutom det gröna gräset. Ett par litet större syrenbuskar som finns utanför huset jag hyr har fått stora knoppar men annars verkar det litet tunnsått med våren här i Weed än så länge.

Om man inte har något annat för sig kan man prova att få råa ägg och sopborstar att stå just på vårdagjämningen. Det här lär vara en skröna och det skall gå lika bra vilken dag som helst - om man lyckas med det hela. Tydligen svämmade Facebook över förra året av bilder med sopborstar som stod för sig själva just kring vårdagjämningen. Jag kommer inte ens att pröva. ;)

Musse Pigg var helt klart före sin tid. ;)

18 comments:

Äventyret framtiden said...

Men, nog måste du väl pröva i alla fall Anne-Marie?:D Tänk om.....

Ha en fin vårdagsjämning i alla fall
Kramar!

Fullblodsekologen said...

Måste testas!! Ha en fin dag (när den väl börjar). Kram/Annelie

Annika said...

Eftersom det blir städning här idag kommer jag testa det där med borsten.
HAHA!!!
Inte mkt till vår här heller.
Inte ens forsytian orkar blomma.
Otroligt sent allting.
Kram!!

Freedomtravel said...

Inte mycket vårtecken här heller... om nu inte snöande på tvären räknas som vårtecken??

Unknown said...

Gräset blir ju i alla fall vårigare/grönare tack vare allt regn :) Kram

Anne-Marie said...

Karin: ;) Nej, jag tror att jag avstår just nu. Men det verkar som om folk får sopkvastar att stå om man får stråna att böja sig på ett visst sätt. Ha en fin torsdag! Kramar!

Anne-Marie said...

Annelie: Du får berätta om du lyckades. :) Ha en fin dag du med - när du vaknar. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Lyckades du? :)
Det blåste väldigt i natt och i morse. Och det konstiga är att nästan alla oväder vi haft kommer just tisdag kväll/onsdag morgon. Det kommer att bli kallt i natt.
Kram!!

Anne-Marie said...

Freedomtravel: Snöande på tvären vet jag inte om det räknas som vårtecken. ;) Men man vet aldrig. Har förstått att det är halt och kallt i Sverige.

Anne-Marie said...

Maria: Det stämmer. :) Det blåste alldeles otroligt i natt och regnade under dagen. Nu ser jag faktiskt en del blå himmel. Kram!

Charlie sa ... said...

Våren är non existent här också. Hoppas på mer vårkänsla snart!

KRAM!

Christina said...

Ha ha, det måste jag testa! :-) Hur svårt kan det vara?
Det har regnat här idag för ovanlighetens skull :-) Men det utlovas solsken imorgon igen.
Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Har sett alla snöstormar som har dragit fram över östra USA. Det verkar segt med våren både här i USA och i Sverige.
Kram!!

Anne-Marie said...

Christina: Du får berätta hur det gick. :) Antar att det behövs litet träning med det går säkert.
Det lugnade ner sig här frampå eftermiddagen och solen kom fram till och med. Kram!

Desiree said...

Verkar som om våren har blivit fördröjd överallt i världen i år. I Sverige har det och är fortfarande vargavinter vad jag har fattat. Så otroligt skönt att jag flyttat till sydligare bredgrader. Det är inte jättevarmt här men ca 5-10 har det varit denna vecka. Det var ungefär samma i Paris. Men jag hoppas att våren snart slår till på riktigt och det börjar komma lite grönska och bli lite skönt ute.
Kram!

malix said...

ur led är vädret idag ser det ut som en dag i Januari här på Dal,,,, i går en sådan där vindersnöstorm all barmark är ett minne blott..... synd att jag missade det med sopborsten då för vårdagjämningen var ju igår fast det kanske bara är hos er den kan stå. Att gå in här och läsa är som att sitta på en buss eller ligga på en strand och lyssna till grannens prat, Så spännande och roligt. ;)

Anne-Marie said...

Desiree: Sverige verkar ha gått in i någon "mini-istid" nästan. Här är det fortfarande runt +10 på eftermiddagarna. Det blåste och regnade igår men det kom ingen snö i alla fall. Visst är det skönt att bo litet längre söderut. Kram!

Anne-Marie said...

Malix: Jaha, du har också fått snö. Det kom ingen snö här utan bara blåste och regnade. Sopborsten kan nog stå överallt ;) om man kan klura ut hur man gör. Bloggvärlden är kul. :)