Saturday, March 9, 2013

Spring forward eller en timme mindre

Himlen är blå och frosten gnistrar i solskenet. Här i allra nordligaste Kalifornien märks det att vintern ännu inte släppt sitt grepp.

Trots att det fortfarande är vinterlikt blir helgen här i USA en timme kortare eftersom vi ställer om till sommartid eller Daylight Saving Time i natt. Ett bra knep för att komma ihåg vilket håll klockan skall ställas är "Spring forward". Enkelt och litet kul. :)

Härligt med litet längre kvällar men på måndag kommer det att vara mörkt igen på morgonen när jag kliver upp vid 6-tiden. Måste erkänna att det känns litet drygt men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan det är lika ljust igen som det varit den senaste tiden på morgnarna.

Den gångna veckan bjöd på ett riktigt snöoväder här på västkusten. Det blåste, snöade och slaskade under ett par dagar. Som tur var blev det inga stora mängder snö just där jag bor.
När stormen äntligen dragit vidare skingrades molnen och berget kikade fram. Det hade en följeslagare - ett "lenticular cloud".


Det tycks nästan ha blivit standard att The Weather Channel inte direkt rapporterar från västkusten. Läste nyligen att de själva erkänner att de mest rapporterar från USAs östra halva. Likadant var det med det senste ovädret. Litet konstigt minst sagt.

The Weather Channel har en ny App som - om man har en smartphone - kan tala om exakt när det till exempel börjar regna. Så här presenterar man sin App: "Expect rain to start at 3:15p"—No more guessing! If your weather conditions (snow or rain) are changing within 6 hours, we let you know not only the chance of precipitation, but also the exact time it will happen."
Inte dåligt att kunna tala om exakt när det börjar regna och snöa. På minuten. Säger jag med visst tvivel. ;)
Så här såg det ut för Weed hos TWC för ett par dagar sedan med "dry conditions for the next six hours."

8 comments:

Äventyret framtiden said...

En så fin bild av ditt berg! Sagolikt och spännande.
Jaha, snart är vi också där när klockan skall vridas framåt. Det är ju inte länge sedan vi ändrade till vintertid.
Kramar!

Fullblodsekologen said...

Wow så vacker bild!! Gillar verkligen din blogg, hittade hit av en väldigt stor slump, sicken tur jag hade. Nu ska vi bänka oss framför SVT Play och titta på svenska finalen i melodifestivalen. Vi har aldrig tittat på det tidigare men alla vänner och bekanta tjatar alltid om att det är sååååå väldigt trevligt, och det är faktiskt riktigt mysigt att titta på så här på lördagskvällen. Får bara hoppas att internetuppkopplingen håller, det vet man aldrig om den gör eller inte, här fungerar allt lite hipp som happ. Ha en fin dag, den har ju precis börjat hos dig. Kram/Annelie

Charlie sa ... said...

Ja, ditt berg är fantastiskt!

Och tack för tipset om Appen....vad det finns nu för tiden ;)

Läste ditt inlägg om TV-avgiften på datorer och surfplattor. Nix till det tycker jag!

KRAM

Anne-Marie said...

Karin: Berget förändras hela tiden. Man ser hela berget när det är klart, moln skymmer det helt ibland. Och ibland får vi de där magiska, UFO-liknande "lenticular" molnen.
Skulle faktiskt hellre väntat tills senare i mars att ställa om eftersom det blir mörkt igen på morgnarna. Men det är bäst att bara "gilla läget". :) Kramar!

Anne-Marie said...

Annelie: Lika glad att ha hittat din blogg. :) Kanske det inte bara var en slump. ;)
Såg att det var final i kväll på Melodifestivalen. Har inte alls kollat eftersom jag helt tappat kollen på dagens svenska artister. 16 år utomlands är en rätt lång tid. Men att den nu kallas "Mello". Fattar inte riktigt vad som var felt med Melodifestivalen. Hoppas att ert internet fungerade. Ha en fin söndag. Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Berget var rätt "osynligt" delar av veckan. Och så helt plötsligt skingras molnen och man vet inte riktigt vad man finner. :)
Du som har en smart phone kanske kan ladda ner TWCs app. Tycker det är litet småroligt att man påstår sig kunna förutsäga exakt vilken tid det börjar regna. ;)
Tycker nog som du att TV-avgiften verkar litet onödig och förlegad. KRAM!

Christina said...

Så häftig bild! Magiskt måste jag säga. Tänk att ni har så vintrigt och här är våren i full blom.
Kram!

Anne-Marie said...

Christina: Berget kan se litet magiskt ut ibland. :) Jag ser bara en del av det från Weed där jag bor.
Det skiljer sig otroligt mellan dina trakter och Mt Shasta - mest troligen pga höjdskillnaden. Vi ligger ca 1000 m över havet. Kram!