Saturday, May 11, 2013

Svenskträff på Black Bear Diner

Idag har kvicksilvret nått upp till litet drygt +30! Första dagen på året med sådan värme. Normalt skall det vara runt +20. Det var bara att ta på sig sommarkläderna.

Detta var dagen då jag skulle få prata svenska här i Mt Shasta. :) Det var nog drygt 10 år sedan jag pratade svenska här. Ett svenskt par som jag kände via vårt bokförlag var på besök då i Mt Shasta och vi tog en fika. Idag skulle C från Partille bila från Redding och vi hade stämt träff på Black Bear Diner.

Innan jag begav mig till restaurangen åkte jag till Siskiyou Humane Society för att donera några kläder till deras secondhand-affär. Siskiyou Human Society tar hand om övergivna katter och hundar och försöker hitta nya hem.


För 50 cent (litet drygt 3:-) fick den här muggen följa med hem. Har i stort sett bara haft en mugg en längre tid eftersom den andra gick sönder. Är man minimalist så är man. ;)


Black Bear Diner öppnade sin första restaurang här i Mt Shasta och har under de senaste 20 åren expanderat till 57 restauranger i 9 olika stater i västra USA. Och de fortsätter att växa. Deras koncept är gästvänlighet, frikostiga portioner (det stämmer :)) och hög kvalitet och service. Jag håller nog med om allt. Eftersom Black Bears är rätt vanliga i Mt Shasta-området föll det sig naturligt att döpa restaurangen till Black Bear Diner.
Jag fick höra om den konferens C (präst inom Svenska Kyrkan) skulle vara med om i Redding. Han berättade att han varit i Redding flera gånger och uppskattade den gästvänlighet han upplevt där.
Det var rena julafton för mig eftersom han inte bara köpt med sig Kalles Kaviar (som jag fått "önska" mig) utan även choklad och svenskt godis. Jag får kanske ta med mig litet godis till jobbet och dela med mig. Tack snälla C! Din omtanke uppskattades verkligen.Det var en trevlig dag i Mt Shasta och jag har middag även till kvällen eftersom portionerna är stora. Tänk så praktiskt att få med sig en "doggy bag".

I morgon är det Mother's Day här i USA. Har sett i min svenska almanacka att det dröjer ytterligare ett par veckor till Mors Dag i Sverige. Köpte ett fint kort till min mamma idag.

26 comments:

Saltistjejen said...

Så härligt med svenskbesök! Och vad gulligt att du fick svenskt godis. OCH Kalles. Själv gillar jag inte Kalles kaviar men har förstått att detta är ngt många svenskar längtar efter.
Otroligt vad varmt ni fått det också.
Här har vi blygsamma 17 grader. Och idag var det åskoväder här. Men det ska förhoppningsvis ha försvunnit tills imorgon.
Kram!!

Äventyret framtiden said...

Vi har också en något blygsammare temperatur än vad ni har just nu:)
Ändå tycker vi att vi har sommarväder

Roligt för din del att få prata svenska, få lite svenskt ätbart med dig hem.

Önskar att vi hade litet mera av det minimalistiska i vårt hus. Plockade just undan en hel låda med muggar som inte behövs längre. Ska lägga dem i frivilligloppiskorgen

Vi har morsdag idag här också!

Kramar

Desiree said...

Vad kul att ni fick till en träff
:-)
Underbart gulligt att få så mycket gotte från Sverige. Alltid spännande att träffa någon som läst ens blogg och få prata lite. Ja än dröjer det ca två veckor innan det är morsdag i Europa.
Kram!

Malix said...

när jag läser får jag en annorlunda känsla idag är det svenskbesöket kanske. Kaviar Utan kaviar stannar I alla fall min dotters värld sedan hon var liten har vi alltid en två till och med ibland fyra tuber med kaviar hemma, det enda pålägg hon vill ha.
det där med doggy bag borde vi ha här med tycker jag, Ha en skön varm dag, här är det ruskigt kallt igen och en svart himmel, Men i lördags när jag var i Bengtsfors så hittade jag massvis med limegröna björkar ännu har de inte slagit ut i Flanda där jag bor. dessa vackra underverk det är nått helt speciellt med den vackerheten

Fullblodsekologen said...

Jag började inte äta Kalles Kaviar förrän jag flyttade från Sverige, då blev jag helt plötsligt stor kaviarfantast. Tur att IKEA finns. Ha en skön söndag!! Kram/Annelie

Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma said...

Låter helt underbart med 30 +. Jag älskar värme ;-)


Tänkte fråga om lite hjälp. Jag och min dotter kan vinna en resa till Legoland. Det skulle betyda så mycket om du ville rösta på oss och hjälpa oss vinna. Vi behöver vara inom de 10 första placeringarna och just nu är vi nära att inte vinna. Du röstar här: http://bloggbussen.bloggportalen.se/top-list på Lottizdays Fotograferande fyrabarnsmamma genom att klick på +1 till höger om vårat namn. Har även skrivit inlägg i min blogg där man kan rösta via http://lottizdays.blogg.se/2013/may/deppade-ihop-gjorde-det-jag-behovde-och-nu-maste-jag-ta-till-fight-2.html Det skulle betyda oerhört mycket om du vill hjälpa oss och gärna be de i din närhet att rösta. Röstningen pågår till 16 maj. Tack på förhand.

Bettan said...

Det lät kul, och restuarangen verkar ju vara en sådan som man skulle vilja ha här :)
Fresten, kan man skicka godis & sådant i paket, eller blir det problem med tullen?
KRam

Anne-Marie said...

Saltis: Jag blev väldigt glad över alla "presenter" som C tagit med sig. Mycket generöst.
Kalles är nog egentligen det enda som jag numera saknar och som jag inte kan hitta här enkelt. Jag har ju ingen IKEA inom rimligt avstånd och det blir väldigt dyrt att köpa Kalles via nätet plus att de ofta inte skickar under den varma årstiden.
Det är för varmt tycker jag så här tidigt. Det verkar som om ni har den typen vår vi hade förra året, dvs litet svalare. Det var i alla fall härligt med det regn vi fick den gångna veckan.
Kram!!

Anne-Marie said...

Karin: Skulle inte ha något emot att ha ert sommarväder. Litet väl varmt så tidigt tycker jag.
Det var väldigt roligt att få prata svenska eftersom jag ju aldrig gör det här där jag bor.
Litet svenskt ätbart är alltid trevligt. :)
Jag har otroligt få kökssaker - gick igenom vad jag egentligen behövde för flera år sedan och kom fram till att jag inte behövde mycket alls. Har till exempel bara 3 stora tallrikar, 3 små tallrikar och 3 djupa tallrikar. Det är allt!
Ha en fin mors dag Karin! Varm kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Jättetrevligt med en svensk lunchträff. :)
Blev väldigt glad över allt C tagit med sig från Sverige. Han skulle tydligen fylla på resväskan med presenter till sina barn hemma i Sverige innan han åker från USA.
Bloggvärlden är fantastisk. Jag hade ju inte fått träffa dig om bloggarna inte funnits. :)
Kram!

Anne-Marie said...

Malix: Vet inte varför jag tycker så mycket om Kalles. Det gjorde jag redan i Sverige. Allt annat har jag ingen saknad av och numera saknar jag faktiskt amerikansk mat när jag kommer till Sverige. Framför allt att det är så mycket enklare att hitta ekologisk mat här i USA.
Doggy Bag är mycket bra. Fattar inte varför man inte tagit efter i Sverige eftersom man tar efter så mycket annat. Men det kanske delvis beror på att portionerna är mycket mindre i Sverige.
Björkarna är så vackra med sina "musöron" så här års. Härligt att du får njuta av dem. :)

Anne-Marie said...

Annelie: Om man har IKEA i närheten är det bra. ;)
Eftersom jag bor i glesbygden har jag väldigt långt till närmaste IKEA. Troligen runt 40 svenska mil. Litet väl långt att åka tycker jag. Nu har jag Kaviar så jag klarar mig ett tag. :)
Ha en fin söndag! Kram!

Anne-Marie said...

Lottiz: Jag tycker bäst om temperaturer mellan +20 och +25. Alla har vi olika smak. :)

Anne-Marie said...

Lisbeth: Just Black Bear Diner är en väldigt gemytlig restaurang tycker jag. Bra service och kvalitet på maten. Och att kunna ta med sig hem det man inte orkar äta är ju perfekt. :)
Jag vet faktiskt inte exakt hur det fungerar om man skickar till exempel godis via posten. Vet att folk gör det från Sverige till USA så det verkar ju fungera men jag har ingen egen erfarenhet. Kram!

Mimmi said...

Vad kul med lite svenskbesök, och en massa gott fick du också.

Själv hoppas jag också på besök från Sverige inom kort. Syrran, och min nephew, jobbar på att komma hit i Juni. :o)

My Kids' Mom said...

Precis vad man längtar efter när man bor utomlands.

I Tokyo på IKEA sålde de tunnbröd och jag köåte typ 30 paket varje gång jag var där och stoppade i frysen. Flickorna älskade nämligen att få tunnbrödmackor med sig till skolan.

En dag när jag stod där i IKEA kassan och skulle betala frågade en Japan: - Do you run a restaurant?
På vilket jag svarade: -No, I am Swedish!

Svenska maten blir lite lyxig liksom. Jag tycker att IKEA gjort ett fantastiskt jobb med sina matbutiker. Det är som om någon förstått exakt vad man som utlanssvensk längtar efter. Princesstårta...mmm.

Mvh,

Anneli

Annika said...

Trevligt med lite godsaker hemifrån.
När jag var oå IKEA sist hade de massor av Kalles Kaviar där. Men jag bryr mig inte så mkt om den, typiskt va...
HAHA.
Annars har ju IKEAS matavdelning blivit starkt försämrad.
Men ditt godis såg ju himla gott ut.
Roligt att få tala svenska också!
Kram!

Anne-Marie said...

Mimmi: Det var väldigt trevligt att få prata litet svenska här där jag bor. Det hör ju inte precis till vanligheterna.
Nu kände ju C och jag inte alls varandra men det var trevligt ändå.
Låter trevligt med släktbesök. :)

Anne-Marie said...

Anneli: Tyvärr har jag ingen IKEA inom rimligt avstånd. Närmaste ligger i Sacramento - det är ca 40 svenska mil från Weed. Litet väl långt att åka tycker jag bara för Kalles Kaviar. :)
Kan tänka mig att ögonbrynen lyftes litet med tanke på mängden tunnbröd. ;) Det är också väldigt gott med tunnbröd.
Som sagt, jag saknar nog egentligen bara Kalles numera. Har ställt om mig nästan helt till vad som finns här i USA.

Anne-Marie said...

Annika: Lyxigt för dig att faktiskt kunna besöka en IKEA-butik. Det går ju liksom inte för mig med tanke på avståndet.
Typiskt att Kalles var i överflöd när det inte är din favorit. Andra blev väl glada antar jag. :)
Har hört samma sak betr. utbudet och kvaliteten, dvs att det har försämrats. Synd med tanke på oss utlandssvenskar.
Kram!!

My Kids' Mom said...

Hej Anne-Marie,

Ja, skriv gärna! MIn e-post är:

amk4546@gmail.com

Min svägerska Madeleine i San Diego har

swedinsd@yahoo.com

och hon vet massor om hur det är att vara ensamt barn till en mamma med demens/alzheimer. Sriv henne och berätta att du fått adressen från mig så förstår hon vem du är.

Mvh, Anneli

Anne-Marie said...

Anneli: Tack för din mail - skriver snart. :)
Kommer säkert också att skriva till din svägerska. Jättebra att kunna få litet feedback från någon som har varit med om det jag nu är med om.

olgakatt said...

Det går faktiskt bra att be om en "doggy bag" här i Sverige också. Man gör dock ingen reklam för det, tyvärr. Jag har frågat flera gånger och har då fått en plastask att ta med det jag inte orkat äta upp i. I USA har det hänt att bordet redan varit dukat med en påse med en hund på bredvid tallriken. Det tycker jag är perfekt!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Aha, det finns doggy bags nu. Tror inte att de fanns när jag bodde i Sverige.
Har nog inte sett bordet redan dukats med doggy bags här i USA men det låter ju väldigt serviceinriktat. :)

antonia said...

Haha Partille, där är jag ifrån :) Liten värld :)

Anne-Marie said...

Antonia: Världen är liten ibland. :)