Wednesday, May 22, 2013

Gränder i Weed

Det snöade aldrig som de pratat om. Men det var kallt i morse - riktigt kallt. Jag fick till och med skrapa vindrutan på min bil. Och mössa och vantar behövdes. Tog en promenad på lunchen och det var fortfarande kallt i vinden.

Is på vindruntan i morse. Jag skrapade litet med fingret för att se att det var is och inte bara fukt.

Weed är, som väl framgått rätt klart, en liten stad. Det bor inte mer än runt 3000 människor här. Hade skolan inte funnits hade det nog varit ännu färre.

Till största delen består Weed av villor men det finns även mindre lägenhetshus. Det är rätt lummigt här till skillnad från naturen runt omkring. Den är torr och karg. Delvis beroende på att vi ligger 1000 m över havet och delvis beroende på att det är torrt i Kalifornien så här års.

Som så många små städer i USA har även Weed många bakgator och gränder. Gränderna består av grusvägar och underhålls inte alls som de litet större gatorna och vägarna. Efter en snabb titt på City of Weeds hemsida ser jag att de inte ens röjs när det snöat.

De har sin charm tycker jag. Gränder med grus och gräs. Småstadscharm och lantligt. :) Passade på att fånga några gränder på min promenad idag. Och några vackra, blommande träd och buskar.20 comments:

Mimmi said...

Det är så kul att se bilder från Weed, för det är SÅ annorlunda jämfört med det typiska USA (känt från TV m.m.) och hur det är här på Östkusten där jag bor. :o)

Äventyret framtiden said...

Weed ser trivsamt ut, i all synnerhet nu i vårens tid, eller försommarens ärkanske mera rätt att säga.
Så du fick kallt! Uj, känns säkert lite märkligt nu, men jag kan tänka mig att det är ganska vanligt på den höjden trots allt.
Här vaknade jag till tio grader plus

En skön dag önskas dig!
Kram

My Kids' Mom said...

Å, så vackert! VIlken himmel och vilka blommor. Vilken höjd ligger Weed på och hur kommer det sig att du hamnade där?

Mvh,

Anneli

Fullblodsekologen said...

Is på rutan på morgonen och vackra blommor på dagen, häftigt! Kram/Annelie

Malix said...

vilka underbara bilder härligt det ser ut, fast det är klart is på rutan är ju mindre trevligt fantastik blå färg på himlen här är den mest grå vit
ha en fin dag

olgakatt said...

Ser mer ut som en mysig lantlig by. Gissar att man får bevattna ordentligt för att behålla grönskan. Det är en härlig tid när så många träd blommar både hos dig och hos oss!

Annika said...

OCH både hortensia (SÅÅÅ VACKER) och Wisteria har du med.
Lovely!!
Vår wisteria har blommar klart för året. Men mina hortensior har inte börjat blomma än.

Tycker Weed verkar vara trevligt, verkligen!
Charmigt, litet och vackert.
Just naturen runt dig är ju SÅ maffig!

Totalt annorlunda mot DC-området.

Kram!!

Anne-Marie said...

Mimmi: Det var dagens "understatement" ; beträffande Weed. Helt annorlunda än hur folk tror att det ser ut i USA.
Och östkusten ser ju också väldigt annorlunda ut än vad västkusten gör. Jag tycker östkusten verkar så grön och lummig jämfört med västkusten. Kul att du tycker om mina små Weed "reportage". :)

Anne-Marie said...

Karin: Weed är en småstad. Och jag tror att de allra flesta småstäder här i västra USA ser liknande ut. Litet mera nedgånget och inte så "up scale". Träden och blommorna livar upp i alla fall.
Det har varit rätt kallt i vinden även idag men inte alls som igår. Det är rätt behagligt nu tycker jag. Det var för varmt tidigare - när vi hade uppemot +30 i april.
Ha en fin dag Karin! Kramar!

Anne-Marie said...

Anneli: Det var ovanligt klart och en vacker blå himmel igår. Och de blommande träden är fina.
Som jag nämnde ligger Weed på ungefär 1000 meter över havet. Alpin natur och så har vi ju det fantastiskt mäktiga berget och vulkanen Mt Shasta som du säkert sett på bilderna här.
Jag har inte skrivit till dig ännu pga tidsbrist men tänkte göra det snart - kan berätta mer om mig då. Men i korthet träffade jag en amerikansk man som bodde utanför Mt Shasta och sedan gifte vi oss. Han gick tyvärr bort för ca 6 år sedan men jag bestämde mig för att stanna kvar.

Anne-Marie said...

Annelie: Vi har allt här i Weed. ;) Eftersom vi ligger så högt blir det alltid kyligt på natten - även på sommaren. Kram!!

Anne-Marie said...

Malix: Kul att du tyckte om bilderna. :)
Is på rutan kanske är litet ovanligt i mitten/slutet av maj men det är alltid rätt kyligt här på nätterna pga höjden.
Idag har solen skinit och det har varit litet varmare.

Anne-Marie said...

Olgakatt: Weed kanske är litet mer än en by men gränderna ser ut som en by. De större vägarna och gatorna ser litet mera "civiliserade" ut. :)
Att ha en grön gräsmatta här på sommaren är rent ut sagt dumt eftersom den kräver ständig bevattning. Kalifornien är torrt - överallt.
Blommorna är så fina - hos dig och hos oss. :)

Anne-Marie said...

Annika: Du kan namnen! :) Jag är så dålig på växtnamn att jag skäms.
Var rätt dålig även i Sverige men här är det ännu värre.
Du skulle kanske se andra saker än vad jag ser om du kom till Weed - tror att man blir hemmablind.
Naturen är märktig men fortfarande litet för torr för mig. När jag ser ditt lummiga längtar jag. :)
Kramar!

Desiree said...

^Åh dessa träd och buskar som blommar så vackert! Tycker det ser väldigt charmigt ut med dessa små gränder och grusgator. Vackert och det passar i en småstad som Weed. Men oj vad kallt ni fick plötsligt! Kalla nätter? Vad livnär sig de flesta som bor i Weed? Jobbar de inom kommun, butiker och service?
Det ser väldigt vackert och lummigt ut som sagt.
Kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Blommande träd är verkligen fint. Och fortfarande är det inte alltför torrt så det är lummigt. Senare på sommaren blir det väldigt torrt och trist här tycker jag.
Gränderna har sin charm. :) Och som du säger, de hör hemma i en småstad.
Det var kallt även i natt. Is igen på bilens vindruta.
De jobbar nog inom alla de områden som du nämner. Och en del människor jobbar säkert i Medford och Redding även om det blir långa resor.
Kram!

Christina said...

Ser väldigt mysigt ut! Kram!

Anne-Marie said...

Christina: Weed har definitivt småstadscharm på sina ställen. :) Tyvärr ser det litet "slummigt" ut på andra. Kram!

Ann said...

Vilka otroligt vackra bilder från weed. Det måste vara skönt att leva på ett sådant ställe där säkert de flesta känner varandra men det blir säkert också mycket prat om grannarnas liv :-) Gillar verkligen din blogg. Hälsningar från Stockholm www.nogg.se/sestockholm

Anne-Marie said...

Ann: Det är faktiskt inte så mycket småstad att man känner varandra eller pratar om varandra. Jag upplever aldrig att folk vet vem jag är och det är rätt skönt. Folk är vänliga och pratar med varandra även om man inte känner varandra.
Tack för dina fina ord om min blogg. :)