Monday, May 6, 2013

Åskdunder och regn

Det har regnat här idag! Utropstecknet känns berättigat eftersom det varit så torrt under lång tid. Inga stor mängder men man får vara glad för det som kom.

I Kalifornien regnar det väldigt litet under många månader. Under ungefär 5-6 månader kommer knappt något regn alls. Därav alla bruna kullar och brunbränt gräs.

Min första sommar i Mt Shasta var jag inte alls förberedd på hur torrt det var. Jag som var van vid att ta vara på solen när den sken. Här sken solen varenda dag och man höll sig i stället inomhus eller i skuggan. Vi hade ett större åskoväder min första sommar och jag njöt av molnen och regnet. Åskoväder i bergen låter väldigt maffiga eftersom ljudet förstärks på grund av kullarna och bergen.

Jag gick en liten promenad på lunchen och molnen hade redan dragit in och täckte till viss del berget.


När jag hade slutat för dagen och skulle åka in till Mt Shasta för ett besök hos min chiropraktor vräkte regnet ner. Hela vägen från Weed till Mt Shasta regnade det ordentligt.


Mina syrener hade fått sig en välbehövlig vattning. :)


Berget var till största delen insvept i moln i kväll.


Vädertjänsten hade utfärdat en varning för vissa områden under några timmar eftersom ett åskoväder drog fram med mycket kraftiga vindar och stora hagel. Som tur var regnade det bara här i Weed. Och så gott det luktade efter regnet. :)

10 comments:

Malix said...

Visst luktar det gott efter ett sånt där sommar regn :) fast jag är just nu glad för solen och värmen som kommit HUrra hurra imorgon ska det tydligen bli regn igen så jag ska ta mig ut i min oförstående trädgård som jag ska försöka få lite hyfs på men det tar tid för kraften att gö det har inte riktigt infunnit sig :) ha en bra dag

Annika said...

Ser vackert ut med syrener och gröna träd.
Mmm...
Jag gillar också sommarregn, vi har ett som faller precis nu utanför mitt fönster.
Åska är mäktigt, och jag gillar det, bara jag är i "säkert förvar"-
Kramar!!

Desiree said...

Håller med Annika om att syrenerna hos dig ser jättefina ut. Skönt om det kommer lite regn eller ett rejält regn som ni just fått om det inte regnar så mycket på sommaren. Man förstår att gräsbränderna orsakar mycket skada varje år om det ofta inte regnar på månader.
Kram!

Louise N said...

<Taenk att vatt graes luktar sa underbart...eller en nyklippt graesmatta!..haer i soedra Frankrike har vi regniga vintrar o varar..men sedan aer det hett o torrt..ungefaer som hos er.Skogsbraender aer vanliga i augusti..pa det foeljer milda vintrar..fast lite snoe kan falla.. mest i februari..den kallaste manaden.

laeser dn blogg och jag hoppas att
du far mojlighet att leva ditt liv som du oenskar..Jag hade en liknande situation med min mamma foer tva ar sedan och vet att det inte aer laett,trots att min syster som bor i SVERIGE tog hand om mycket. Kram Louise N

Anne-Marie said...

Malix: Efter det att jag skrivit det här inlägget satte det igång och regna ännu mera faktiskt. Det regnade ordentligt under flera timmar. Det var underbart att höra regnet smattra. Det kanske är det sista regnet vi får på ett bra tag. Hoppas du fick litet ordning på trädgården. Ha det gott!

Anne-Marie said...

Annika: Det regnade faktiskt ännu mera senare på kvällen. Under flera timmar öste regnet ner. Härligt med smattrande regn. :) Nu kanske det inte kommer regn på flera månader.
Åska skall vara på litet avstånd men ljudet blir starkare här pga bergen så det är svårt att riktigt veta var ovädret är.
Idag har det varit uppehåll men litet svalare och mycket moln.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Desiree: Det blev en ordentlig "rotblöta" (som mina föräldrar alltid sade) eftersom det kom ännu mera regn litet senare på kvällen. Jag vet hur trött man kan bli på regn i Sverige men här är det ett välkommet avbrott till solen. :)
Nu får vi se hur länge det dröjer innan det blir regn igen.
Kram!!

Anne-Marie said...

Louise: Minns en språkresa till Franska rivieran under sommaren och hur torrt det var. Kan tänka mig att det kan bli stora bränder även i de områdena.
Jag hoppas också att saker och ting skall lösa sig på något sätt med min mamma. Men jag känner mig litet låst faktiskt eftersom jag ju inte vet vad som kommer att hända. Och det är väldigt svårt att påverka när man bor så långt bort. Kram!

Christina said...

Hi hi, känner igen det där med känslan att man måste ta vara på solen :-) De första veckorna här kände jag att jag bara måste vara ute för solen sken, sen insåg jag att den skiner varje dag :-) (nästan)

Jag önskar att vi hade fått lite regn så det gröna kunde vara grönt lite längre.
Kram!

Anne-Marie said...

Christina: Som svensk är man litet "sol paranoid" ;) tror jag. Bor man som vi gör i en stat med massor med solsken slappnar man av litet.
Det har varit härligt med regn nu ett par dagar. Det behövdes verkligen.
Kramar!!