Tuesday, November 30, 2010

Tre bra filmer

Måste bara inleda med att jag undrar vad immigrationsverket håller på med eftersom inga uppdateringar skett på några veckor med min ansökan. Tydligen försöker de få folks fingeravtrycksbesök avklarade rätt snabbt men ingenting indikerar att jag har någon tid ännu. Kanske helgdagarna nu i november (Veterans Day och Thanksgiving) har orsakat förseningar. Dessutom gick avgifterna för flera ansökningar upp i förra veckan så jag kan tänka mig att många skickat in sina ansökningar innan dess. Jag börjar emellertid bli otålig!

Under de senaste veckorna har det gått tre olika filmer med George Clooney på TV. Två av filmerna var nya för mig medan den tredje var en "gammal goding".

Ocean's Eleven - en kul, intelligent film som berättar hur ett gäng "skurkar" rånar några av Las Vegas största och mest vinstgivande casinos. George Clooney är hjärnan bakom det hela och han har till hjälp bland andra Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon, Elliott Gould med flera. Uppföljaren Ocean's Twelve var ett bottennapp och Ocean's Thirteen såg jag inte ens. Men den första filmen kan verkligen rekommenderas.

Up in the Air - George har ett mindre tilltalande jobb där han får åka runt till olika arbetsplatser och avskeda personer. Han har samlat på sig en ansenlig mängd "frequent flyer miles" och lever för att resa. Han börjar närma sig 10 miljoner miles när hans företag bestämmer sig för att låta sina anställda stanna på marken. Under en av sina resor har han träffat en kvinna som han börjar bli intresserad av på djupet men det visar sig att hon inte riktigt har talat om hela sanningen eftersom hon är gift.

Michael Clayton - George arbetar inom en advokatfirma och är deras "fixare" när något behöver "fixas". :) Filmen börjar med att visa hur han är på väg till ett möte. Av någon anledning stiger han ur bilen och beundrar några hästar som står på ett fält. Tur är det eftersom bilen exploderar! Vem försöker döda honom? Resten av filmen visar tillbakablickar under de senaste fyra dagarna och de turer som uppstår när en av advokaterna i företaget försöker avslöja företagets U-Norths planer på att tillverka ett cancerframkallande bekämpningsmedel.

George Clooney föddes 1961 (ett bra födelseår ;)) och hade ett antal roller i olika TV-shower till att börja med. Efter det har han varit med i flera stora filmer. Förutom att medverka i och regissera filmer arbetar han med olika slags humanitära insatser och organisationer. People Magazine har utsett honom inte mindre än två gånger till "Sexiest Man Alive". ;)

De här tre filmerna kan verkligen rekommenderas.Bilden från Wikipedia.

17 comments:

Saltistjejen said...

Oj så du väntar alltså på att migrationsverket ska höra av sig. Hoppas de gör det snart. Kanske har just de senaste veckan varit lite "off" för dem med tanke på Thanksgiving? Av dina filmtips har jag faktiskt bara sett den första. Men vill gärna se Up in the air också. Den fick väl en oscar?!
Kram!

Trillingnöten said...

Han är så himla hot alltså! Jag tycker han är ursexig och börjar typ dregla när jag ser honom. En dröm som kom i uppfyllelse var ju när jag såg honom på gatan i New York!!!! Jag var ute och gick med barnet jag tog hand om och skulle gå över gatan när jag tittar åt vänster. En man står med folk runt sig bara några meter därifrån och när de skingrar sig ser jag honom! Han skulle precis stiga in i bilen...ojojojoj....jag höll nästan på att dö :)

Mimmi said...

Bra filmer alla tre! :o)

Äventyret framtiden said...

Så bra att få recensioner på filmerna som har gått som trailers i någon av tv-kanalerna ett tag.
Nu vet jag mera:)

Hoppas att det ordnar sig med din ansökan i snabba ryck.

Tush said...

Det där är tre myckte bra film =)

Anna, Fair and True said...

Han är så snygg och sexig! Up in the Air var bra och Oceansfilmerna är också bra. Michael Clayton har jag inte sett.

Fru Björnsson på ön said...

Tack för filmtipsen!

Anne-Marie said...

Saltis: Jag har fått den första bekräftelsen men de säger på sin hemsida att de vanligen försöker boka besök för fingeravtryck rätt snabbt och det är det jag väntar på. Alla möjliga tankar far fram i huvudet - har de tappat bort min ansökan, är det något problem, är de "fullbokade" osv, osv. Jag vill bara att det hela skall röra sig framåt. Jag minns faktiskt inte vilken film som fick en Oscar. De är bra allihop. Kram!

Trillingnöten: Kan tänka mig att du var i "upplösningstillstånd." :) Visst är han snygg och har en massa utstrålning. Fler tycker ju som du eftersom han blivit utsedd till "Sexiest Man Alive".

Anne-Marie said...

Mimmi: Jag har inte särskilt många TV-kanaler och det är kul när de sänder bra långfilmer. Jag har ett par kanaler som jag egentligen inte skall ha (det säger jag ju inget om ;)) och de har en hel del filmer.

Pettas: Ibland är det kul att komma med litet tips på t ex filmer som är bra. Jag har skickat in en ansökan om amerikanskt medborgarskap och vill ju inte att den skall "fastna" någonstans. Eller att det är något problem.

Anne-Marie said...

Tush: Visst är de bra alla tre. :)

Anna: Michael Clayton-filmen var en thriller/deckare tycker jag. De andra är litet mer lättsamma.

Fru Björnsson: Varsågod!

Carola said...

Jag känner det där med immigrationskrånglet. Det är likadant här. Inget kul alls! Sen måste jag väl skryta lite :) och tala om att jag har såg George Clooney här för ett par år sedan. Det sprang fans efter honom till och ville ha autograf. Men visst var han en riktig snygging! :)

Carola said...

ha ha jag ser att jag har lite svårt med språket. Jag har två små barn som klättrar på mig samtidigt som jag skriver. Det kan ha med det att göra! :)

Anne-Marie said...

Carola: Nej, jag börjar tröttna på att vänta. Det har sagts att medborgarskapsansökan har snabbats upp ordentligt men nu fattar jag inte vad som är på gång. Aha, du har också sett George precis som Trillingnöten. :) Jag såg faktiskt Tom Selleck på flygplatsen i L.A. en gång. Han var lång! :)

Emma said...

George Clooney är både bra och snygg och 2 av filmerna är bra! :-)Men...Michael Clayton. Jag började se den (igen) igår. Och efter ett tag kom jag på att jag ju sett den förut. Men jag blev så gääÄspig (igen) och orkade inte se den den här gången heller.Kanske är den bra, jag har bara inte orkat se mer än 20min.

Fin blogg förresten. Hittade dig via Trillingnöten.

Marianne said...

Trist att vänta på besked/tid från myndigheter. Hoppas de kommer till skott snart så att du blir färdig med din ansökning!

Jag har inte sett en enda av de där filmerna, men nu när man befinner sig på en plats med tillgång till lite mer sånt kanske det kan bli av.

Surviving Sweden said...

Tre jättebrafilmer

Alltid tråkig att vänta på besked och alla migrationsverket ta sin tid och kräver en massapappersexis! Hoppas du har fått besked.

Rolig blogg...

Anne-Marie said...

Emma: Välkommen hit! Ledsen att jag inte svarat tidigare. Michael Clayton är inte av riktigt samma kaliber som till exempel Ocean's Eleven men den var bra på sitt sätt. Kul att du gillar min blogg.

Marianne: Kan rekommendera alla tre. Finns Netflix i Sverige? Här i USA är det väldigt stort. Jag har det inte men många har i stort sett skrotat sina TV-abonnemang och tittar på Netflix i stället.

Surviving Sweden: Välkommen hit du också! Tack för fina ord om bloggen. Visst är det bra filmer.