Friday, November 26, 2010

Alternativ Thanksgiving och Black Friday

Igår hade USA sin största helgdag - Thanksgivinghelgen. Det är då man reser kors och tvärs över USA, träffar sin familj och äter kalkon och annat gott i stora lass. Jag var bortbjuden till min vän J på en litet mer alternativ Thanksgiving. Hon är vegetarian och vi skulle dessutom ha knytkalas. Vi var bara tre personer men det det var en trevlig middag. Jag hade kokat en vegetarisk soppa med potatis, lök, broccoli och timjan. Låter kanske inte så spännande men den är förvånansvärt god. J hade gjort sweet potatoes med äpplen, kanel och några andra kryddor (mycket gott) och en "limpa" i ugnen som bland annat innehöll nötter, morötter och en massa andra kryddor.
Hon har en vedspis och det var mysigt att sitta och prata framför en sprakande brasa. Det var kallt här även igår så brasan var välkommen.


Idag är det Black Friday, vilket innebär att de allra flesta affärer har reor. Eftersom skolan är stängd och jag inte hade något annat inplanerat gjorde jag en liten resa till staden Yreka där bland annat Walmart finns. Jag hittade en del saker som jag letat efter i Mt Shasta och bland annat gjorde jag ett riktigt fynd i en affär som heter JC Penney. Eftersom jag insett att mitt hus inte går att värma så där väldigt bra och jag inte vill betala en hel förmögenhet bara för uppvärmningskostnader har en större, varm filt (t ex fleece) stått på min inköpslista. JC Penney hade rea på så kallade microplush filtar idag och det var verkligen ett fynd eftersom alla olika storlekar kostade lika mycket. Eftersom jag ville kunna svepa in mig i filten tog jag den största varianten och jag känner redan att det här var ett bra köp. Filten hade kostat $55 och jag betalade bara runt $18 (ca 125:) och det märks att det är en filt med bra kvalitet. Microplush lär vara ännu varmare till och med än fleece.

Nu har de lovat mer snö och kyla i natt. Så det blir att svepa filten omkring sig och mysa. :)

13 comments:

em said...

Det låter som om du gjorde ett kap. Filtar och schalar kan man inte ha för många av!
Elektriska filtar lär ju inte vara hälsosamt, men i Kalifornien har jag verkligen haft glädje av sådana.
Margaretha
insvept i hemvävd filt vid brasan

Anna, Fair and True said...

Lät som en jättegod soppa!

Så du vågade dig ut i affärerna för att trängas med övriga! Yreka var ett roligt namn, som en variant av Eureka.

Eva in Athens, Greece said...

Hej på dig! Kul med din blogg som jag just hittade på Blogglista.se!
Själv bor jag i Grekland och det är roligt nästan jämt! Bodde först på Kreta i 20 år och nu har jag bott här i Aten (tillsammans med min familj) i 5 år!
Jag var och jobbade i Los Angeles som AuPair 1980!
Låter som en perfekt filt att svepa in sig i en kall kväll!

Anne-Marie said...

Margaretha: Jag har redan förälskat mig i filten. Den är fantastiskt mjuk och varm. Litet stor kanske, men bättre det än att den är för liten. Elektrisk filt tror jag att jag avstår från men kan tänka mig att folk uppskattar sådana filtar med tanke på alla dåligt isolerade hus här.

Anna: Soppan är superenkel att laga till men väldigt god. Yreka och Eureka verkar folk ofta förväxla. När jag ringt och bokat hyrbil har personen jag bokat hos flera gånger trott att det var Eureka och inte Yreka.

Anne-Marie said...

Eva: Välkommen hit! Kul att se folk från alla möjliga delar av världen som "ramlar in" här. :) Skall definitivt ta och kolla in din blogg. Jag och min mamma åkte på semester till Kreta vid tre olika tillfällen i slutet av 70-talet. Vi älskade den delen av ön som låg i närheten av Heraklion. Sedan var vi på Rhodos en gång. Härlig ö det med. Filten har redan blivit en favorit!

Rune said...

Man börjar mer och mer uppskatta olika soppor, perfekt i kallt väder.
Rea, är verkligen rea, i jmfr med Sverige. Vilka prisnedsättningar, perfekt tid att göra fynd. Efter Jul brukar man kunna köpa julsaker för endast 10% av normalpriset.

gladmymlan said...

Hej!

googlade lite om att bo i USA, och hamnade här hos dej:) jättefin blogg har du, och jag har suttit och sträckläst senaste timmen:)

Själv har jag aldrig varit i USA men faschineras av landet och nu sparar vi faktiskt för att kunna åka nästa år förhoppningsvis. Sverige är ju säkert ett väldigt tryggt land att bo i, men som du skriver, svenskar har inte riktigt "glöden", man får inte slå på sin egen trumma utan att bli tittad snett på, man får inte ha några politiska åsikter eller vilja göra något "annorlunda" utan att få tusen frågor och ofta med negativ framtoning- "hur tror du att du ska klara..."det där kommer ju aldrig att..." osv

kan nog hända att amerikanare är mer ytliga, men jantelagen som tynger våra huvuden i sverige är nog så tung att bära ibland:)

lägger in dej på favoriter genast.
kram o hoppas filten värmde!
hälsn
anna i mörka småland!

Äventyret framtiden said...

Hej, så roligt att hitta hit:)
Just nu så önskar jag nästan att jag kunde smaka på din soppa och dra en filt runt mig. temperaturen smyger sig neråt hela tiden..
Hit kommer jag igen. Ha det gott!

Karin

Anne-Marie said...

Rune: Soppor är bra så här i vinterkylan. Och reor är inte dumma de heller. :) Jag har redan förälskat mig i min filt.

Anna: Välkommen hit! Och tack för dina fina ord om min blogg. :) Får ta och titta in på din blogg. USA har sina för- och nackdelar, precis som Sverige. Ibland längtar jag till Sverige och ibland känns USA som det mest naturliga. Hoppas ni får en trevlig resa till USA! Filten är varm och mjuk och en favorit. :)

Karin: Vad trevligt att du tittade in här. Välkommen! Det verkar som om alla har fått del av kylan och snön. Jag kommer att titta in hos dig igen också. :) Ha det gott du med.

Mimmi said...

Du är modig du som gav dig ut och shoppade den här helgen. ;o)

Jag sätter inte en fot i en affär under Black Friday helgen, för de galna folkmassorna är nåt jag inte klarar av. Förstår mig inte på dem som går upp i ottan för att köa i timmar för några enstaka prylar. Det finns inte en deal som är så bar för min del att jag skulle ge mig ut och köa långt innan affärerna öppnas, och sen trängas med risk att trampas ihjäl. No thank you!!

Från och med den här helgen så kommer jag ta hand om mitt shoppande på kvällstid efter jobbet. Det bästa som kan hända är en snöstorm, för då vågar sig ingen (förutom jag, och några till) ut på vägarna, så då är det tomt överallt. ;oP

Anne-Marie said...

Mimmi: Här i mina trakter har vi inte den trängseln. Det var en hel del folk inne i JC Penney affären men ingenting jobbigt. Jag hade på känn att det inte skulle vara så farligt mycket folk och det skulle bli oväder på lördagen så jag tyckte det var bäst att åka. Och det gick ju bra och filten är härlig. :)

Anonymous said...

Walmart det är usas svar på gekås va?

Anne-Marie said...

Anonym: Walmart är "litet" större än Gekås ;) men de liknar kanske varandra litet grand. Walmart är USAs största arbetsgivare och har butiker över hela världen. Mer än 2 miljoner människor arbetar inom Walmart.