Sunday, November 7, 2010

Besök i Dunsmuir, Kalifornien

När jag tog mina "passport style photos" (som immigrationsverket uttrycker sig) för min medborgarskapsansökan fick jag åka till Dunsmuir eftersom deras postkontor tar passfoton. Det gör inte postkontoren i Weed och Mt Shasta.

Dunmsuir är ytterligare en liten stad i Mt Shasta området. Det bor ca 2000 människor där. Eftersom Dunsmuir ligger lägre än både Mt Shasta och Weed får de sällan lika mycket snö som vi får i t ex Weed. Dunsmuir är faktiskt en rätt populär turistort och många kommer dit för att fiska i Sacramento- och McCloud-floderna. Det finns också vattenfall i närheten som en del åker och tittar på - Mossbrae falls. Eftersom Dunsmuir bevarat sitt utseende från 1920/30-talen är själva staden också en turistattraktion. Det är också i Dunsmuir som tågstationen för Amtrak finns. Där fick jag tyvärr en mindre positiv uppfattning om Amtrak här på västkusten eftersom mitt tåg var 10 timmar försenat.

När jag var där i tisdags i förra veckan var det en fantastisk höstdag med klarblå himmel och det var varmt så självklart passade jag på att fota en del.

California Theater byggdes redan 1926. Michael och jag var där några gånger och tittade på film. Det var en stor biograf - runt 800 personer kunde den ta emot. Den stängdes för några år sedan - numera finns det en biograf i Mt Shasta.


Blomaffär på vägen till tågstationen.


Fantastiska höstfärger.


En murmålning som verkar vara inspirerad av tågstationen och den tåghistoria som finns i Dunsmuir.


Eftersom vattnet från Mt Shasta filtreras naturligt behöver man inte göra något med dricksvattnet i Dunsmuir (ingen rengöring och inga tillsatser) därav stadens motto "Home of the Best Water on Earth".


Polis- och Sheriff-stationen med en liten kanon bakom skylten.


Fler fantastiska höstfärger.


Roligt att se litet annat än Weed ibland. :)

6 comments:

Katarina said...

Kul med utflykter. Träden brinner så höstligt vackert!

Annika said...

Underbara bilder!!!
SÅ vackert det är i omgivningarna där du bor. Underbar plats!! Weed är också fint, tycker jag.
Igår började jag min process med USCIS också, håller som bäst på att fylla i ansökan.
Kul att vi bägge är mitt uppe i detta.
Jag har dessutom ett par kompisar som också är med på "resan".
Kram!!

Mimmi said...

De där röda träden var ju helt fantastiska! :o)

Anne-Marie said...

Katarina: Det var helt underbart väder den dagen så det var roligt att se litet annat än Weed. Nu till veckan skall det regna och kanske till och med snöa så det växlar snabbt.

Annika: Jag kan nog tyvärr inte riktigt hålla med dig om Weed. Det finns väldigt mycket fattigdom och utslagenhet och hus och människor i "förfall". Vad roligt att du också är på gång med din ansökan. Möjligheten finns ju alltid att "stämma av" något med varandra om frågor uppstår. Kram!

Mimmi: Ja, det där röda trädet lyste något alldeles fantastiskt.

Anna, Fair and True said...

Vilke fantastiska höstfärger!

Anne-Marie said...

Anna: Nu har de flesta löven fallit eftersom det varit riktigt kallt på nätterna den senaste veckan. Tur att jag passade på att fota. :)