Wednesday, January 3, 2007

Walla Walla, Washington

Har precis kommit tillbaka från en resa till en stad som heter Walla Walla. Den ligger i staten Washington, strax norr om gränsen till Oregon. När M och jag kom dit var det +13 grader! Säkert ovanligt men väldigt skönt.

Walla Walla har ett centrum (downtown) som påminde mig litet grand om Stockholm. Husen var gamla (med amerikanska mått) och har renoverats. Jag kände mig litet som hemma. Många amerikanska städer har annars affärshus som ser likadana ut. Det spelar ingen roll var man är. Det fanns också massor med bussar och det tycker jag är positivt. Att en stad har kollektivtrafik tycker jag säger något om den staden. Bussarna såg också ut som bussar gjorde förr med en modern "touch". Walla Walla har tre olika colleges och många restauranger och affärer. Jag fick en riktigt bra känsla för den här staden.

Vi hade tänkt sova över på en ort utanför Walla Walla men de två motell vi tittade på var litet mysko. Det luktade konstigt i rummen. Det ena tycktes vara en kombination av motell och bostadshus eftersom en kvinna stod och grillade utanför en av hotellets dörrar. Har aldrig sett det förut. Det slutade med att vi åkte tillbaka till Walla Walla och sov över på en mer välkänd hotellkedja - Travelodge.

Walla Walla är känt för sina viner och det finns hur många "vineyards" som helst. Vi såg en hel del odlingar med vindruvsplantor. Under flera månader har de en Farmer's Market där lokala frukt- och grönsaker säljs.

En trevlig liten utflykt så här mitt i vintern.

2 comments:

Annika said...

Vad trevligt det låter i Walla Walla! Hoppas ni kan åka dit lite då och då. Mysigt också med alla vingårdar...
Hmm...jag hade inte heller stannat kvar i Walla Walla om motellen kändes lite halvskumma. Nej tack...

Anonymous said...

Trevligt att läsa. Jag själv bodde här i 1 år och arbetade på något som hette DEKALB 1978. Skulle gärna vilja åka tillbaka, men det har inte blivit av ännu.
Sven