Monday, January 22, 2007

Bulletin boards/anslagstavlor

Bulletin boards/anslagstavlor är bra på många sätt - man får reda på vad som är på gång, man kan köpa och sälja saker osv.

Här i La Grande finns det anslagstavlor litet här och där och alla verkar ha olika regler. Vissa låter alla anslag sitta uppe vecka efter vecka och det blir till slut så fullt att det inte finns plats längre. Andra tar bort anslagen efter bara en vecka. Det tar ett tag att lära sig vad som gäller för varje anslagstavla.

Man får en rätt bra uppfattning om vad som är på gång på en ort genom att kolla in dessa anslagstavlor. I La Grande finns det otroligt många kyrkor och detta avspeglas i vad som sätts upp. Jag är inte riktigt van vid att bo på en plats med många kyrkor. I Sverige är ju många privatandliga nu för tiden och går inte alls i kyrkan och i Mt Shasta var det en salig blanding av olika slags religiösa rörelser. Trots att Mt Shasta inte har mer än ca 4000 invånare kändes det nästan som en storstad.

Eftersom jag är nyinflyttad i det här området är anslagstavlorna ett bra sätt att få litet koll på vilken sorts plats det här är.

2 comments:

Annika said...

Låter bra det där med anslagstavlorna. Trevligt. Vi har knappt ngra sådana alls där jag bor. Lite tråkigt. Det känns som om det blir mer levande när man kan läsa lite ditt och datt på en anslagstavla.

JaCal said...

Intressant - kommer ihåg anslagstavlorna från där jag växte upp. Här har jag aldrig sett någon anslagstavla när jag tänker efter.