Wednesday, January 10, 2007

Leta jobb


Pratade med Anne idag i telefon och vi diskuterade det här med att hitta jobb. Vi båda har ju nyligen flyttat till Oregon och håller på att etablera oss. Att vara nyinflyttad och egentligen inte känna någon kan vara en utmaning. I Kalifornien hade jag flera kontakter och människor jag kände på den skola där jag hade varit elev under flera år.

Här i Union och La Grande är det ingen som känner till mig och det gäller att skapa nya kontakter. Har kollat på job men hittills har det varit väldigt få jobb att söka och jag hoppas på att det snart skall bli fler. Många i USA jobbar hemifrån och det finns en del företag som i stort sett bara anställer distanspersonal. Eftersom det inte finns internet via kabel eller DSL här i Union (ja, jag har modem vilket börjar kännas litet gammalmodigt) kan jag tyvärr inte söka dessa jobb eftersom de har som ett av sina krav att man har "high speed internet."

Att bo på en mindre ort är givetvis en stor skillnad mot att bo i en större stad. Det finns fler arbetstillfällen i en större stad och ett större utbud av allt möjligt. Vissa dagar kan jag verkligen längta till en stor stad med allt vad det innebär - restauranger som är öppna efter kl 20 på kvällen, alla sorters affärer osv.

Allt har sina för- och nackdelar och det gäller att göra det bästa av sin situation där man är.

1 comment:

Annika said...

Ja, det är jobbigt att börja bygga upp ett nätverk av vänner och kontakter när man kommer ny till ett ställe...
KUL om du har Anne i krokarna, men ni kanske inte bor nästgårds heller...
Lycka till med jobbsök, och så ska vi hoppas att ni snart får bredband. NU måste jag kolla på kartan var du bor!