Thursday, January 11, 2007

I datorernas värld PC & Mac

Under många år hörde jag till en minoritet - jag var en Macintoshare. Jag har fortfarande min iBook som är en jättebra laptop men numera så kan jag också ta del av den andra delen av datorvärlden. För ett par månader sedan köpte jag en PC laptop.

Det känns som en helt annan värld öppnats upp där jag helt plötsligt faktiskt kan läsa bilagor som folk skickar till mig. Jag var ingen nybörjare på PC eftersom jag haft PC där jag jobbat men Mac-världen var mer hemmavan. Det kändes emellertid som om jag var utestängd från så mycket med "bara" en Mac.

Efter det att jag köpt min laptop investerade jag i en hel serie med böcker som handlar om Windows XP och Word, Excel osv. De heter Visual QuickStart Guide och är verkligen bra eftersom de visar med bilder i stället för att ha långa beskrivningar i ord. Kan verkligen rekommenderas.

Hörde på TV häromdagen att Apple inte längre kommer att ha med ordet Computer i sitt namn eftersom de har så många andra produkter. Den senaste - iPhone - har det redan talats mycket om.

När jag började jobba 1982 i Stockholm fanns det knappt datorer. Vi skrev på skrivmaskin och hade inte ens en fax. Ibland undrar jag hur gammal jag är. Idag skulle det vara svårt att tänka sig att leva utan en dator.

1 comment:

Annika said...

Jamen visst, Anne-Marie, jag skulle inte vilja vara utan min dator för aldrig det...Känns som om jag inte skulle klara mig utan min kära Sony Vaio...

Min syrra gav upp sin MAC laptop o skaffade sig en PC istället. Hon kunde inte ta del av ngra sända filer, eller annat som PC användarna sände till henne.
Tror aldrig hon ångrat bytet fr MAC till PC...