Saturday, January 6, 2007

Black Widow Spiders

Häromdagen såg jag en spindel inne i huset som liknade en Black Widow. Som tur var verkade det bara vara en "vanlig" spindel. När jag först kom till USA var jag tvungen att lära mig om giftiga djur och insekter i Kalifornien. Som svensk är man ju inte direkt van vid giftiga djur. När vi bodde i Mt Shasta hade vi varje år några skorpioner som kom in i huset under sommaren. Usch! Som tur var hade vi inga black widows. På Hawaii fanns en jättestor tusenfoting som var giftig och vi hade läste i våra reseböcker att om man trampade på en sådan gjorde man klokt i att uppsöka läkare.


I somras hade jag en mindre trevlig upplevelse av black widows. Det var "Close Encounters of the Third Kind." Efter det att jag hade varit i Sverige under några veckor och inte använt min bil märkte jag när jag kom tillbaka att det fanns spindelväv under bilen varje dag även om jag hade kört dagen innan. Så en dag när jag kom ut till bilen fick jag syn på en Black Widow som satt i sitt nät. Onödigt att säga var jag minst sagt nervös när jag skulle köra iväg till mitt jobb. Efter någon vecka insåg jag att jag behövde hjälp så Robert, The Handyman, kom till min undsättning. Efter ett antal "bug bombs" kunde vi döda ett par spindlar och hoppas på att de andra (jag hade 3-4 spindlar) hade dött på egen hand.

Även om Black Widows oftast inte är dödliga kan man bli ordentligt sjuk av ett bett. En sund respekt för giftiga djur är ett bra tips.

1 comment:

Annika said...

Usch så otrevligt. Jag har också haft stora, stora spindlar i huset. Riktigt otäckt är det. Antar att det mest rör sig om sk "Wolf Spiders", men det finns också otroligt giftiga sk "Brown recluse" spindlar i området...Som grädde på moset hade en granne en "Svart Änka" i källaren för några år sen, så ja...dem finns här också...Läbbigt.