Sunday, February 2, 2014

Adorama Camera och Amazon.com

Adorama Camera


Amazon.com


Det är inte ofta jag tycker att Amazon.com får tummen ner. För ett par veckor sedan beställde jag en del vitamin- och mineraltillskott från Amazon (de tycks ha allting nuförtiden) och i min beställning fanns även ett "book light" - en liten lampa om man vill läsa i sängen och inte ha en vanlig lampa tänd. Jag kom till en del av beställningen när alla varor bekräftades som okej, förutom mitt lilla bokljus. Det enda som stod var att de inte kunde skicka mitt bokljus till den adress jag uppgivit - men tydligen tillskotten.

Numera kan man prata med Amazons kundtjänst genom att man lägger in sitt telefonnummer på deras hemsida och så ringer de upp. Jag fick prata med två olika personer och ingen kunde ge en vettig förklaring till varför bokljuset inte kunde skickas till samma adress som de andra varorna. De förklaringar jag fick förstod jag inte ens. Det enda de sade till slut var "you need to find another product". Jag hade kollat en hel del på de olika bokljus Amazon säljer och det jag hade beställt var det jag ville ha.

Så enkelt ger jag inte upp. :) Efter en koll hos Google såg jag att några andra nätbutiker sålde mitt bokljus. Bland annat Adorama Camera. Jag lade in min order, fick inget konstigt meddelande och det var absolut inga problem för det företaget att skicka varan till mig. Tummen upp för Adorama!

Bokljuset fick bra recensioner hos Amazon och det lilla jag provat lampan verkar den fungera väldigt bra. Mycket ljus med en LED-lampa som troligen kommer att hålla länge.

Adorama Camera ligger i New York och har även en affär där, förutom att de säljer på nätet. Mer än 13,000 recensioner ger Adorama toppbetyg. Och jag behövde inte betala någon "sales tax" eftersom Adorama inte finns i Kalifornien. Ännu så länge går det att handla utan skatt via nätet om företaget inte finns eller har affärer i staten där man bor. Det verkar dock tyvärr som om denna möjlighet kommer att försvinna framöver.Weed var mycket lugnt på eftermiddagen idag. Tror att de flesta satt framför sina TV-apparater för att titta på Super Bowl matchen. Seattle Seahawks vann stort över Denver Broncos. Jag gjorde annat och njöt bland annat av en promenad i solskenet. :)

12 comments:

malix said...

tur att det finns flera företag att välja på fast det är klart ibland som i affärer hade det vart rätt skönt om det bara fanns en sort så slapp man alla val. För ibland känns det som det är för mycket.
Syn på er underbara Philip Seymour Hoffman bortgång. Gillade hans roller en stor skådis tycker jag.

Ta hand om dig.

Desiree said...

Så konstigt att amazon inte kunde skicka boklampan om de kunde skicka kosttillskotten. Mysko. Bra att du hittade ett annat ställe att beställa boklampa på. De är praktiska de där små boklamporna. Jag gav en sådan till min mamma i julklapp ett år. Ha en bra måndag.
Kram!

Annika said...

Konstigt med Amazon. Tycker annars de är bra, och snabba.
Sådana där små läslampor är bra. Gillar dem också, speciellt om man inte vill störa ngn annan med tänd lampa.
Kram!

Anonymous said...

Ja du...det där verka ju hel mysko att dom kan skicka en grej men inte en annan!
Själv har jag aldrig beställt nåt på internet. Är inte helt hemma här känner jag och inbillar mig bara att jag ska bli lurad.
Var faktiskt inne nyligen och skulle göra en beställning från Harley i USA och när jag lyckats tråckla mig igenom allt visa det sig att dom inte skickar till Sverige! Typiskt!Ha det gott! Perra.

Marianne said...

Märkligt! Det där hade jag gått vidare med, för det låter helt knäppt.

Lampan verkar bra, men är det meningen att man ska klämma fast den på sidan där man håller på att läsa? Då måste man ju hålla på och flytta den hela tiden. Jag tänker på att den där utbuktande klämman (fattar du hur jag menar?) är på framsidan. Jag skulle velat ha den på baksidan, så att man kunde klämma fast den runt sidor längre bak. Eller är det jag som ser fel?

Ha en skön dag!

Kramar!

Anonymous said...

Prova att beställa från Amazon i England. Www.amazon.co.uk tror jag adressen är. Brukar funka bra. Och ingen extra moms blir det heller då det är inom EU.
Cula

Anne-Marie said...

Malix: Det var väldigt konstigt med det meddelande som jag fick hos Amazon. Och som sagt, ingen kunde ge en bra förklaring.
Visst finns det alldeles för mycket att välja på bland det allra mesta som säljs.
Han var inte gammal Phillip Seymour och man undrar alltid tycker jag vad som ligger bakom ett missbruk som han tydligen hade redan som ung.
Ha det bra!

Anne-Marie said...

Desiree: Det var helmysko med Amazons felmeddelande. Och de jag pratade med - både en person i deras kundtjänst och en chef - kunde inte ge någon som helst förklaring. Märkligt också att säga att jag var tvungen att beställa en annan vara.
De är väldigt praktiska de här små bokljusen tycker jag. Det jag köpte har väldigt bra ljus.
Kram!!

Anne-Marie said...

Annika: Jag brukar nästan alltid vara nöjd med det jag köper hos Amazon. Jag tror att det var något fel i deras system som ingen ville ta tag i. Den andra personen jag pratade med hos Amazon, som var en chef, drog till med att lampan hade något litet glas och att det var anledningen! De säljer ju massor med glasprodukter.
Mycket praktiskt att bara ha ett litet ljus tycker jag och inte behöva ha en stor lampa tänd.
Kram!!

Anne-Marie said...

Perra: Det var mycket konstigt med meddelandet jag fick. Tror att det var något fel i deras system som ingen förstod sig på. Och som de kanske inte ville ta tag i.
Man får vara om sig och kring sig när man handlar på nätet. Jag köper aldrig från något företag som inte har toppbetyg och bra recensioner. I USA finns också något som heter Better Business Bureau som betygsätter företag. Kollar alltid hos BBB också innan jag köper.
Jag gör oftast mycket efterforskningar om varan och företaget innan jag beställer.
Vad synd att du inte kunde få igenom din beställning. Leveranser mellan Sverige och USA kan nog vara litet knepiga ibland.
Ha det bra!

Anne-Marie said...

Marianne: Jag pratade med två olika personer hos Amazon - en i deras kundtjänst och en chef. Men ingen kunde ge några vettiga förklaringar. Eftersom jag hittade lampan hos ett annat företag orkade jag inte ta det ännu högre upp i Amazon. Annars är jag litet av "expert" på att gå till toppen. ;)
Ja, klämman är på framsidan så man måste flytta lampan men jag har aldrig tyckt att det varit något problem. Men det vore ju säkert smartare att göra som du föreslår. Kanske du har en ny produkt! :)
Kramar!!

Anne-Marie said...

Cula: Du vet att USA inte tillhör EU hoppas jag! Bor man i USA verkar det nog inte riktigt smart att handla från Amazon i England. Bor man i Sverige är det något helt annat.
Och jag bor i USA - därav namnet på min blogg. ;)