Monday, February 25, 2013

Solnedgång och fullmåne

Visst är det härligt när kvällarna börjar bli längre. Här var det fortfarande ljust vid sextiden i kväll och det var en fin solnedgång.


Om bara två veckor ställer vi om till sommartid här i USA. Då blir det ännu ljusare på kvällarna.

Min kamera klarade inte riktigt av att ta någon bild på fullmånen som vi har idag. Snow Moon kallas den också. Algonquianstammarna (Native Americans) kallade den "Ice in river is gone".

Väderprognosen för veckan ser ut att vara litet mer vårlik än förra veckan. Bra att jag slipper skotta snö.

Nu är det dags att lägga sig på den här sidan Atlanten.

10 comments:

Äventyret framtiden said...

Och nu stiger du snart upp på den där sidan av Atlanten. Fullmånen har varit väldigt fin här också. Snowmoon låter fint.

Helt klart är att det är ljusare längre tid på dagarna igen. Det känns bra. Mörkret får gärna vika undan igen.
Önskar dig en fin skottfri dag!

Kramar!

Desiree said...

Vacker solnedgång. Precis som du säger så blir man glad av att solen är uppe längre nu om kvällarna. Här går den ner vid halvsju på kvällen har jag för mig. Känns otroligt skönt. Härligt även med lite vårväder. Önskar vi får in lite mer av detta men tyvärr ska det snöa ikväll och i natt.
Kram!

Annika said...

ja, nu märks verkligen ljusets återkomst. Vid 18 tiden var det skymning här igår.
OCH vid 6:30 tror jag det är sgs ljust.
Härligt.
Vi ska få lite kallare temper än normalt, men det gör inget.
Vill inte rusha våren heller.
Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Det är härligt att det är ljusare längre tid på dagarna. Tyvärr lär det väl bli mörkare igen på morgnarna när vi ställer om till sommartid snart. Tycker inte om att kliva upp i becksvart mörker.
I Sverige har jag inget minne av att jag såg andra namn på fullmånen men det verkar finnas i olika delar av världen. Till och med Hinduerna har olika namn på olika fullmånar. Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Förstår att du uppskattar de litet längre dagarna nu i Basel. Sverige är väldigt mörkt under många månader.
Såg att ni haft det kallt med fontäner som frusit till is. Eftersom vädret inte är vad det var för till exempel 10 år sedan vet man nog inte längre hur det blir. Årstiderna är inte längre som de var. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Efter det att vi ställer om till sommartid om ett par veckor blir det märkbart ljusare på kvällarna men det blir mörkt igen på morgnarna. Har väldigt svårt för att stiga upp i becksvart mörker.
Det verkar inte som om du får någon "riktig" vinter i år. Du skulle ha varit här från strax innan jul till slutet av januari när det bara var kallt och snön och isen låg kvar oförändrade. Kram!!

Min plats i solen said...

Jag blir så glad av dina fina bilder av den där härliga toppen. Vilken fantastisk utsikt du har vännen! :)

Ja ljuset... det är som om energin återvänder med det där ljuset. Det är inte bara naturen som vaknar till liv utan även vi människor. Människor ler lite mer. Blir lite vänligare än vanligt. Och jag bara älskar det där ljuset. :)

Kram på dig

Malix said...

Men snart har vi ljust mera än vi har mörkt här i vårt kalla land, till och med jag väntar på våren nu, gick ut i morse. Tittade riktigt noga på björkarna i skogen men jag var för mycket optimist för det fanns inte ens en försmak av den där ljuvliga nygröna färgen som blir i början, Vide kanske kommer att kunna skymtas snart. Jag skulle vilja skynda på Våren så det gör ont Kanske för att det vart så förtvivlat mörk länge nu. till sommaren ska jag nog ta mig upp till norr och uppleva den där vidunderliga norrlänska sommaren som är så fantastiskt vacker men kall. :) Snart är vi där mitt i den där spirande ljuvligt ljuvliga vår och försommaren :)

Anne-Marie said...

Lotta: Det är fint att kunna se toppen i alla fall på Mt Shasta. Berget är ju mycket större än så men att se hela berget från sin bostad är inte alla förunnat.
Ljuset är viktigt. Jag påverkades mycket av mörkret i Sverige - blev trött. Som tur är är det inte fullt så mörkt här i norra Kalifornien så vintrarna känns lättare. Kram till dig!

Anne-Marie said...

Malix: Den där grönskan hos björkarna är det finaste som finns tycker jag. Jag saknar verkligen björkar här i Kalifornien. Litet tidigt kanske för de att grönska redan i februari.
Vide är också fint. De där mjuka, mjuka "bollarna". :)
Har faktiskt bara varit i norra Sverige en gång under sommaren och då var det inte den allra ljusaste perioden. Men Sverige har väldigt många timmar av dagsljus under sommaren. Mycket mer än vad vi har.