Thursday, July 19, 2007

Livets små glädjeämnen

Min önskan om att det skulle regna här gick i uppfyllelse. I går natt regnade det hela natten. Det var underbart att ligga och lyssna på regnet innan jag somnade och det luktade så friskt och fräscht på morgonen. Nu skall det bli varmt igen men det var ett välkommet avbrott i all sol och värme vi haft på sista tiden.

För ett tag sedan skrev jag om en av TV-kanalerna som helt plötsligt visade en annan kanal på bästa sändningstid. Det hela visade sig vara ett "drama" på högsta nivå. En av cheferna för en FOX-kanal i Oregon (staten norr om Kalifornien) hade blivit sur på vårt kabelbolag i Mt Shasta. Tydligen hade förhandlingarna om sändningsrättigheter mellan vårt kabelbolag och FOX-kanalen havererat. Vårt kabelbolag hade då förhandlat fram ett avtal med en annan FOX-kanal i norra Kalifornien och när det kom fram till FOX-kanalen i Oregon blev det tvärstopp. Chefen där hade gått till ledningen för FOX och sagt att inga sändningar skulle gå ut från FOX till vårt område på bästa sändningstid. Under den senaste månaden har det därför varit omöjligt att mellan klockan 20 och 22 se på FOX program.

Vårt kabelbolag har förhandlat med FOX-ledningen och den kongressman som representerar norra Kalifornien och tydligen har de förhandlingarna gett resultat eftersom jag blev glatt överraskad igår när jag kollade och såg att de vanliga sändningarna var tillbaka.

Ibland kan man bli glad över litet.

6 comments:

Desiree said...

Skönt att ni äntligen fick lite regn och svalka. Vilken soppa det där med tv kanalerna. Skönt att problemet reddes ut.

Anne-Marie said...

Desiree: Jag var nog litet snabb i min glädje över TV-kanalen - i kväll var FOX kanalen borta igen mellan 20 och 22. Vad håller de på med?

Anonymous said...

Kanske dags att börja lyssna på radio istället? Jag fattar inte hur de kan hålla på och bråka sådär. Det blir väl inte några tittare kvar till slut?

Anne-Marie said...

Matilda: Ja, radio vore kanske bättre. Det enda kruxet med radio i det här området (bland alla berg) är att väldigt få kanaler kommer in. Jag tror de kommer att förlora tittare. Om jag kunde sätta upp en satellitdisk skulle jag göra det men det går ju inte när man bor i lägenhet.

JaCal said...

Ja.. långt från statlig television. Låter ju helknäppt. Tur att det finns en del annat att välja på. Skönt med regn - vi fick bara moln under en halv dag...

Anne-Marie said...

Jacal: Ja, det här är helknäppt. Det är en person som leker polis och tycker att han kan bestämma. Regn är så härligt - skulle inte ha något emot att få mer regn här.