Thursday, July 5, 2007

Nattuggla

Det är inte bara här i Mt Shasta området som det är varmt. Hela västra USA svettas och nya värmerekord sätts på löpande band - Las Vegas: +47, Bullhead City (Arizona): +50, Spokane (Washington): +38, Pendleton (i närheten av Union där jag bodde i Oregon): +42. Listan skulle kunna bli lång.

Som jag skrev igår brukar det ofta bli riktigt svalt här på nätterna. Men inte nu. Igår var jag uppe till halv två för att hinna få ner temperaturen i lägenheten. Det bästa är att ha fönstren öppna på natten och sedan stänga dem under dagen. Just nu är det +36 grader utomhus (klockan är tre på eftermiddagen).

Tydligen skall det fortsätta att vara varmare än normalt under ett tag och det bådar inte gott för de bränder som alltid rasar under sommarhalvåret. Det har regnat och snöat mycket mindre än normalt och alla är oroliga för att det skall bli en lång och svår brandsäsong.

För några år sedan var det en stor skogsbrand i södra Oregon och brandröken kom ända hit. Det var så illa att det inte ens gick att ha fönstren öppna. Berget Mt Shasta såg vi inte till på flera dagar på grund av all rök. USA är ett dramtiskt land - på många sätt.

4 comments:

Anonymous said...

Oj! Var väldigt försiktig med brandrök. Det går så fort att andas in för mycket.

Anne-Marie said...

Matilda: Vi får hoppas att det inte blir alltför många bränder. Men risken är nog stor eftersom det är så torrt.

Anonymous said...

Fy vad jabbigt. Jag lider med dig. Sådana temperaturer är omänskliga. Det bara måste vara svalt i sorummet om natten om jag ska kunna sova (15-18 c).

Hoppas svalkan kommer snart...

Anne-Marie said...

Maria: Sänd gärna litet regn och svalka från Sverige. Tas tacksamt emot.