Sunday, July 15, 2007

Det brinner

Det är torrt här, otroligt torrt. I vintras regnade och snöade det mycket mindre än normalt och som jag skrivit om har det varit rekordhett den senaste tiden.

I kväll luktar det brandrök. Jag känner igen den lukten efter att ha bott här många år. Och det är troligen skogsbränder som är på gång. Många tycks tro att det kan bli en riktigt intensiv säsong för skogsbränder.

Förra året brann det i Lake Shastina där jag bodde. Den branden spred sig otroligt snabbt och jag "satt på första parkett" och såg hur den kom närmare och närmare. Som tur var fanns det en sjö mellan mig och branden.
Det var otäckt.

Varje år brinner stora skogsområden här i Kalifornien. Den brandrök som nu sveper in över Weed kommer säkert från bränder som startade för några dagar sedan. Blixten slog tydligen ner och just nu bekämpar mer än 700 brandmän 32 olika bränder i skogsområden som är otroligt svårtillgängliga.

Det är bara att hoppas på regn men det tycks inte vara på gång. Solen fortsätter att skina.

2 comments:

Desiree said...

Hoppas de får bukt på bränderna och att ni snart får lite efterlängtat regn. Här har det varit väldigt torrt och det är fortfarande restriktioner på vatten men nu har det iallfall börjar komma dagliga skurar. Det känns toppen. Det har varit skogsbränder här med och det kändes inte roligt med den där brandröken i luften.

Anne-Marie said...

Desiree: Röken försvann här som tur var. Det verkar som om det kanske kan komma litet regn idag eller i morgon men i vanliga fall brukar sommaren här vara riktigt torr.