Wednesday, June 13, 2007

Dans på TV


Jag brukar titta på TV-programmet "So You Think You Can Dance." Mycket beroende på att jag gillar att se på dans och dansare.

Under några år gick jag och tränade dans på en dansstudio i Stockholm. Den låg på Hornsgatan på söder och var en rätt liten men proffsig studio. Vi lärde oss "ballroom dancing" och det var foxtrot, vals, tango, rumba, samba, jive osv. Det var fantastiskt roligt att dansa och jag har till och med kvar mina otroligt högklackade dansskor som det aldrig gick att gå i men de var mycket bra att dansa i. Numera ligger de i en kartong i min mammas lägenhet.

I kväll hade jag bänkat mig framför TVn och då visades helt plötsligt en helt annan kanal. Det var en sportkanal och inga dansare syntes. Har ingen aning om vad som hände eftersom det senare på kvällen var den vanliga kanalen igen.

Jag var definitivt ingen "happy camper" ikväll.

6 comments:

Annika said...

Nej, vad irriterande! Jag såg att det skulle vara på 2 h igårkväll. Undrar vad som hände. Jag tittade inte på det. Karolina gillar det där "impersonator" programmet och Peter tittade senare på "LAst comic standing". Precis som du älskar jag dans! Men har aldrig dansat ballroom. Tycker mest av alltr om att se klassisk balett. Jag tillhör dom som sett Svansjön 30 ggr. När jag bodde i Sthlm var jag ibland på Operan flera ggr i månanden!

Desiree said...

Mysko att ditt program försvann. Gillar också dansprogram. Härligt att se folk som är duktiga och kul att se folk som inte är så bra. Gick en gång en tangokurs i Stockholm men tyvärr har jag nog glömt det mesta.

Anonymous said...

Å, vad trist.

men så kul att du tränat dans :-)

Sporty Spice said...

Skumt. Jag sitter faktiskt och tittar på programmet just nu. Dags för utröstning men jag ska inte avslöja ifall du tänker kolla på någon repris eller så.

Anne-Marie said...

Annika: Ja, minst sagt irriterande. Och det var ingen engångsföreteelse. Att bo på en liten ort med i stort sett ingen konkurrens har sina nackdelar. Visst är dans härligt och underbart att titta på (och utöva ibland).

Desiree: Ja, jag har också glömt det mesta. Bad någon mig dansa cha cha skulle jag inte minnas några steg längre. Vals och foxtrot kan jag nog fortfarande dansa.

Anne-Marie said...

Maria: Det var några roliga år med dans. Som tur var fick jag en danspartner som verkligen kunde dansa. De flesta killar var rätt dåliga faktiskt.

Petra: Det finns nog ingen risk att jag kan se det här programmet på ett tag. Mycket underligt vad som håller på att hända i det här området med kabel-kanalen.