Saturday, July 21, 2007

Bråttom, bråttom

Idag åkte jag in till Mt Shasta för att handla. Jag brukar köra en mindre väg som är mycket roligare och trevligare att köra än den stora motorvägen I-5. Denna mindre väg var den som fanns innan motorvägen hade byggts och det var den väg som diligenserna körde-därav namnet Old Stage Road.

Jag brukar ta det rätt lugnt eftersom det är en kurvig väg. Idag dök det helt plötsligt upp en bil bakom mig och den föraren var inte alls intresserad av att ta det lugnt. Han låg otroligt nära och jag kunde se i backspegeln hur otålig han var. Här i USA kallas det att "tailgate".

Eftersom jag inte tycker om att ha andra bilar precis bakom mig bestämde jag mig för att låta bilen passera. Tacken för det var att han tutade som en besatt när han körde om mig.

Till och med på en liten ort som Mt Shasta verkar folk ha så bråttom, så bråttom. I större städer brukar ju tempot vara högt men här är det mycker mera avslappnat i största allmänhet. På senare år har många emellertid flyttat hit från större städer och det märks i trafiken. Tempot har blivit mycket högre.

Att ta det lugnt och vara artig och trevlig i trafiken kostar så litet men betyder så mycket.

2 comments:

Anonymous said...

Usch, vad otrevligt. Fast å andra sidan så var han kanske kissnödig. Eller nåt. Han kanske glömt bullarna i ugnen!

Anne-Marie said...

Matilda: Ja, det är litet otrevligt att ha bilar precis bakom sig. Nej, jag tror inte att han varken var kissnödig eller bullglömsk. Han var nog bara otålig och allmänt stressad. En riktig "tailgater".