Saturday, July 7, 2007

Trädgårdsmästare

Efter att ha varit hundvakt är jag nu trädgårdsmästare. Min chef och hennes familj är bortresta så jag tar hand om deras trädgård.

Eftersom vi bor inom gångavstånd är det nära och bra. Hettan består så det gäller att vattna. Idag var det inte fullt så varmt men på måndag har utlovats runt +40! Det är en rätt stor trädgård så jag går dit varje dag och pysslar.
Eftersom jag växte upp i villa med trädgård är jag van vid trädgårdsskötsel.

Något jag märkt är att många amerikaner inte verkar vara ute i sina trädgårdar särskilt mycket. Min chef har sagt att hon och hennes familj inte är särskilt ofta utomhus. Som svensk verkar detta litet konstigt tycker jag. Det är väldigt vanligt att man har en otroligt välskött gräsmatta på framsidan som skulle kunna platsa i inrednings- och trädgårdskanalen HGTV medan man på baksidan har det mycker mer avslappnat och mysigt.

Eftersom det här området i stort sett inte får något regn alls under flera månader går vattenspridarna på högvarv. Många har talat om att det kan bli restriktioner när det gäller hur mycket vatten man kan använda eftersom det har regnat så litet under vintern. Vi kunde gärna ta emot litet regn från Sverige.


Det här är inte min chefs trädgård utan Japanese Tea Garden i Golden Gate Park i San Francisco. Mycket fin trädgård som kan rekommenderas ett besök.

Bilden från Wikipedia

2 comments:

Anonymous said...

ÅÅÅÅ, undebrat! Det är något visst med japanska trädgårdar. Älskar dem.

Sorry att värmen håller i sig, dock...

Anne-Marie said...

Maria: Den här trädgården i Golden Gate Park är otroligt fin. Jag var där för många år sedan och uppskattade den verkligen.