Monday, July 30, 2007

John Travolta i (och med) Hairspray

Häromdagen när jag var inne i Mt Shasta kom jag helt oplanerat iväg på ett biobesök. Det finns faktiskt en biograf i Mt Shasta som visar alla de senaste filmerna.

Jag gillar John Travolta och han spelar en av huvudrollerna i filmen Hairspray. Han är i högform som Edna Turnblad. Det är roligt att se honom dansa igen och han gör det med en obetalbar frisyr. En frisyr som verkligen behöver "hairspray".

Filmen bygger på en Broadway musikal från 2002 och på en film från 1988. Den utspelar sig i början på 60-talet i Baltimore. Man får följa tonårstjejen Tracy Turnblad och hur hon blir dansstjärna i en TV-show och hur hon samtidigt kämpar mot de rasmotsättningar som fortfarande fanns i USA på den tiden. Allt framfört med sång och musik.

Det var faktiskt en riktigt underhållande film och, som sagt, en massa sång, musik och dans. Saken blev inte sämre av att många duktiga skådespelare också var med.


Bilden från Monstesandcritics.com - John Travolta och Nikki Blonsky som Edna och Tracy Turnblad.

2 comments:

Sporty Spice said...

Jag har inte sett den än men hört att det ska vara den bästa musikalen sedan Grease. Låter lovande. Jag älskade originalet av John Walters (även mannen bakom kultrullen Cry Baby).

Anne-Marie said...

Petra: Jag blev faktiskt glatt överraskad av filmen. Hade inga direkta förväntningar - det är nog det bästa när man skall se filmer.