Tuesday, October 15, 2013

Nu är den såld!

Jag tog ett försiktigt glädjehopp i morse - får fortfarande vara försiktig med min fotled faktiskt - när jag fick veta att mammas lägenhet nu sålts! Yes!

Visningen var i söndags och enligt min kontakt hos begravningsföretaget (jag har inte haft direktkontakt med mäklaren) var intresset svalt. Mycket beroende på att de som kom tyckte att det var mycket att göra i lägenheten (som jag visste) och att det dessutom fanns en annan lägenhet i samma område till ett rätt mycket lägre pris. Denna lägenhet är i stort sett identiskt med mammas.
Enligt R (kontakten hos begravningsföretaget) fanns det dock en person som verkade intresserad och som var villig att betala det pris vi begärt. Vi hade lagt oss litet lägre än vad den var värderad till eftersom det finns en del att göra.
Mäklaren hade tydligen arbetat med den som var intresserad och fått papper påskrivna. Vi fick gå ner litet i pris eftersom det skall göras uppgraderingar av uppvärmningen i huset. Jag visste om att detta skulle ske någon gång men inte att det skulle kosta så mycket som det nu visade sig. Denna kostnad fick vi "ge" till köparen.
Det som också är positivt är att tillträdesdagen redan är den 1 november! Det betyder att vi inte behöver fortsätta betala hyra för en tom lägenhet.

Det känns som en stor sten fallit från mitt hjärta. Framför allt då "lekstugan" i Washington DC fortsätter och ingen väl vet egentligen vad som kan hända om USA faktiskt slår i skuldtaket. Läste i Dagens Nyheters nätupplaga att bostadslån kan komma att bli dyrare i Sverige om det blir så att USA inte tar hand om sina finanser. Att det blir globala följder - kanske stora sådana - är det väl ingen som förnekar.
Litet orolig skall jag erkänna att jag varit eftersom jag absolut inte ville att den här lägenhetsaffären skulle gå i stöpet.

Men, som sagt, nu är lägenheten såld, bouppteckningen klar och mammas bankkonton avslutade. R kommer att göra deklarationen nästa år men jag skall inte behöva vänta så länge på de pengar som kommer in från lägenhetsförsäljningen och det som finns kvar på bankkontona - minus avdrag för olika kostnader givetvis.
Nu känns det som om jag kan börja se framåt och känna efter vad jag skall göra och ta vägen.

Jag var faktiskt den som såg lägenhetsannonsen 2003 och sade till mamma att jag tyckte att hon skulle åka och titta på den. Eftersom den låg i Täby och vi alltid bott norr om Stockholm passade det bra och en av de saker som mamma tyckte om var utsikten från vardagsrummet och balkongen över en tallbacke. Den påminde henne om den tallbacke vi hade i Enebyberg som hon tyckte mycket om. :)

24 comments:

malix said...

ibland är det flyt i oflytet. Va bra att lägenheten blev såld nu kan du ta nästa steg då och känna in vad som står inför nästa vägval. Det är bra när man kan lämna bakom och gå vidare
ha en fin dag, och lycka till med framtidsstegen :)

Katta said...

Härliga nyheter! Skönt! Hoppas du nu kan börja blicka lite mer framåt. Stor kram

Äventyret framtiden said...

Jag kännner stor glädje och faktiskt lättnad för din skull.
Jag vet hur ogjorda saker kan tära...
Försäljningen kommer så passligt, med tanke på "lekstugan" också. Det måste kännas rejält betryggande att kunna lägga den delen bakom sig och att ha en liten extra buffert att ta till i tider som dessa. Stort grattis!
Kram
Karin

Desiree said...

Åh så skönt Anne-Marie! Stort grattis!!! Vilka underbara nyheter. Nu är detta kapitel i ditt liv avslutat. Jag förstår aboslut lättnaden i att inte behöva ha dubbla hyror att betala. Så bra att de redan kunde ta över lägenheten från 1 november.
Så himla skönt. Sedan är det ju så att man får sätta ett lite lägre pris som ni gjorde om det är en hel del renovering som behövs göras men det är det ju värt.
Nu får du allt fira lite att du fått den såld.
Kram!

olgakatt said...

Vet precis hur lättnaden känns när en sådan försäljning gått i lås! Så skönt för dig som haft avståndet som komplikation.

Måtte det där intelligensbefriade tekakalaset snart ta slut och vettiga människor kunna ta tag i USA:s budgetpolitik!

eastcoastmom said...

Vilka bra nyheter, snabb försäljning gillar vi!!!

em said...

Så skönt!
Margaretha

My kids' Mom said...

Grattis, grattis! Vad härligt. Skönt att det gick så smidigt och snabbt. Nu kan du gå vidare. Vad spännande. Själv är jag supermissnöjd med min mäklare som på 3 månader har haft en annons i lokaltidningen och ett öppet hus en fredagseftermiddag kl. 16-17. Ett enda! Det är Swedbanks Fastighetsförmedling som jag blev så varmt rekommenderad.

Ha en trevlig dag!

Annika said...

Grattis grattis!
Underbart skönt.
ja, vi får se vad dom händer nu idag med lekstugan.
Tänk vad tepartyt har förstört.
Blir så förrrb..
Kram!

Anonymous said...

Grattis! Gud så skönt för dig att allt blivit klart! Kanon! Nu kan du ju börja planera vad du vill göra framöver. Ha det bäst. Kram Maria G

Mimmi said...

Grattis! Vad bra att det gick så fort. Måste vara skönt att ha det överstökat.

Kram M :o)

Anne-Marie said...

Malix: Tack! Det är en stor sten som fallit från mitt hjärta. Att sitta i ett annat land på andra sidan jordklotet och behöva ha fastighetsaffärer på gång är inte det lättaste. Nu har jag ju hjälp av begravningsbyrån, men ändå.
Ha det bra du med!

Anne-Marie said...

Katta: Tack! :) Jag hade knappt chansen att tänka igår eftersom vi hade en heldag inom skolan - en så kallad Planning Day. Men nu är det dags att göra stora förändringar framöver. Stor kram!

Anne-Marie said...

Karin: Ja du, det som pågår i USA är helt otroligt. Skulle kunna skriva mycket mer om det på bloggen men väljer att inte göra det i så stor utsträckning eftersom allt är offentligt på nätet. Man får vara litet försiktig nuförtiden.
Jag är otroligt lättad av att försäljningen är klar. Den lösning som de troligen röstar igenom i USAs regering verkar ju tillfällig så det kommer säkert fortsätta med "lekstugan". Skickade precis ett privat meddelande till dig via FB.
Varm kram!

Anne-Marie said...

Desiree: Tack vännen! Fick ditt svar också via email.
Jag har inte ens funderat på vad jag skall göra för att fira. Men jag borde nog unna mig något i alla fall. Detta är ju, som du skriver, verkligen en ny fas i mitt liv. Har inte fått klart för mig ännu exakt hur vägen ser ut framöver men att jag måste göra större förändringar, det vet jag.
Kram!!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Det har känts litet konstigt att inte ha direktkontakt med mäklaren utan bara via begravningsfirman. Men det gick ju i lås trots allt. Väldigt skönt!
Har en obehaglig känsla av att det kanske inte finns så många vettiga i huvudstaden. Men man kan ju hoppas.

Anne-Marie said...

Eastcoastmom: Visst var det fina nyheter! :)
Snabb försäljning behövdes verkligen nu.

Anne-Marie said...

Margaretha: Absolut! Skönt är ordet. :)

Anne-Marie said...

Anneli: Tack! Jag var litet nervös under den senaste veckan eftersom intresset inte verkade så stort men det behövs ju bara en person.
Såg på din blogg - kommer nog dit och läser litet mer - om din husförsäljning. Men kan du inte byta mäklare? Det låter ju helt absurt det som han gjort, eller snarare inte gjort.
Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Tack vännen! :)
Man behöver sådana här ljusglimtar faktiskt.
Det verkar väl nu som om det kommer att bli något beslut som öppnar upp men det är ju bara tillfälligt. USAs ekonomi är helt körd i botten och allt som jag läser - vanliga media och litet mer alternativa - säger samma sak - dollarn kommer mest troligt att krascha. Det är inte fråga om den kommer att göra det utan när.
Kram!!

Anne-Marie said...

Maria: Tack! Visst var det ett fint besked. :) Nu kan jag slappna av litet. Och börja se framåt. Jag är nog litet ovan att vara i den situation jag är i nu. Första gången i mitt liv jag egentligen kan göra precis vad jag vill. Kram!

Anne-Marie said...

Mimmi: Tack! Det är fantastiskt skönt att det är över. Nu kan jag börja blicka framåt. Kram!

Christina said...

Vad skönt! Grattis! en sån ska är inget man vill ha hängande över sig för länge. Kram!

Anne-Marie said...

Christina: Tack! :) Det var väldigt skönt att det hela gick så snabbt. Snart kan jag lägga detta bakom mig. Kram!