Friday, October 25, 2013

Dramatik i Weed

Tack för alla intressanta kommentarer och synpunkter beträffande hemmafruar/hemmamammor. :)

Som jag skrev bara för några dagar sedan tror vi som bor i Weed ofta att det är litet av en lantlig idyll. Och att skjutningar är mest något som händer i större städer. Det var inlägget om "active shooter" övningen inom skolan.
Man skall aldrig säga sådant. I går kväll sköts nämligen en man ihjäl av polis i Weed ca 300 meter från det hus där jag bor! Litet obehagligt känns det skall villigt erkännas.

När jag slutade jobbet igår och gick den korta sträcken mellan jobbet och min bostad såg jag ljus från polisfordon i utryckning. De befann sig längre ned på gatan där jag bor. Jag tänkte inte så mycket på det hela eftersom jag inte hörde något och man ser och hör polisbilar väldigt ofta även i Weed.

Idag fick jag däremot veta vad som hänt. En man hade väntat på Greyhoundbussen och hade gjort upp en eld?!? precis utanför den lilla byggnaden. Polis kom dit och mannen blev tillsagd att släcka elden. Han vägrade och sedan bröt "helvetet" ut. Polisen använde ett så kallat "stun gun" som inte hade någon effekt. Mannen lyckades ta sig till polisbilen som han försökte stjäla! Polisen använde pepparsprej som heller inte hjälpte. Efter dessa försök att få mannen under kontroll lyckades han springa iväg och gömma sig i en skogsdunge i närheten. Polisen sökte under en timme och tog till slut in en så kallad K9 - hundar som jobbar för polisen. Hunden hittade mannen och ytterligare bråk uppstod. Skott avfyrades av polisen och mannen sköts till döds.

Jag tror att det är många med mig som undrar varför man inte lyckades få situationen under kontroll utan en dödsskjutning. Mannen var tydligen inte beväpnad.
Enligt olika hemsidor är det många olika enheter som deltar i utredningen och undersökningarna. Jag tog en promenad till området där det hela utspelade sig men det enda jag såg var gul tejp som spärrade av området där mannen besköts och en man som tog foton utanför busstationen.

Tur att jag inte befann mig närmare än vad jag gjorde igår kväll. Och Weeds "idyll" har fått sig en rejäl törn.

http://www.redding.com/news/2013/oct/25/weed-police-siskiyou-deputies-shoot-kill-man-after/


Bilden lånad från nätet.

8 comments:

Äventyret framtiden said...

Usch, så förfärligt och så förfärligt onödigt att man sköt människan. Den personen måste ju ha varit sjuk på något sätt med tanke på beteendet.
Utan att veta mera än så, så undrar jag om inte polisen många gånger får uppleva så mycket hemskheter att de helt enkelt blir rädda och tappar kontrollen. Hemskt är det, mycket!
Och man undrar vad det är för värld vi lever i
Ha en bra dag Anne-Marie
Kramar

Freedomtravel said...

Dramatik kan ju uppstå var som helst, även på små orter. Tragiskt förstås när det slutar med att någon måste dö.

Desiree said...

Oj detta var ju verkligen dramatiskt! Tur att du inte befann dig i närheten. Läskigt! Men gud vilken ensvis och ganska dum person. Han hade ju kunnat klara sig och vara vid livet om han bara inte hade varit så envis och korkad. Men som du säger även i de lugnaste bäckar kan det hända stora saker. Hoppas lilla Weed får fortsätta vara lungt efter detta.
Kram!

Malix said...

sånt är alltid otäckt. Samtidigt så är det ju ett rätt så dramatiskt och inte ovanligt ganska så farliga jobb poliser får uträtta. Låter som personen mådde dåligt missbruk kanske då brukar dom ju bete konstigt och obstinat. Tur att du inte kom emellan sånt händer ju tyvärr det med. bor ju själv i en liten by och bara under denna veckan har det varit tre inbrott här i byn. inte heller sånt som är vidare trevligt.
ha en fin dag

Anne-Marie said...

Karin: Det känns litet "mer" tror jag när man bor bara några få hundra meter från där det hela utspelade sig.
Tror som du att poliser ibland kan tappa kontrollen - de är ju "bara" människor. Men en riktigt erfaren polis kanske kan hålla sig mer iskall i en utsatt situation.
Ja, man undrar verkligen ibland vilken värld det är vi lever i med allt våld människor emellan. Ha en fin söndag Karin. Antar att ni ställt om tiden i natt. Vi gör det nästa helg. Kramar!

Anne-Marie said...

Freedomtravel: Självklart kan dramatik utspelas var som helst. Tror att det kändes litet mer påtagligt eftersom det hela skedde så väldigt nära där jag bor. Så omfattande incidenter som den här är väldigt ovanliga i mina trakter.

Anne-Marie said...

Desiree: Verkligen tur att jag inte skulle promenera förbi det område där det hela utspelade sig. Jag hade i alla fall litet avstånd.
Mannen måste ha varit antingen påverkad av droger eller varit psykiskt "handikappad" på något sätt för att handla som han gjorde. Många människor har släppts ut från institutioner här i USA och försöker leva i samhället.
Jag hoppas verkligen att detta var en ovanliga och sällsynt incident.
Kram!

Anne-Marie said...

Malix: Poliserna i Weed har nog rätt få "stora" fall. Det är oftast rätt lugnt. Självklart finns det brott av olika slag även här som de skall ta itu med men jag tror att de inte alls är vana vid samma våld som poliserna i storstäder har omkring sig. Tragiskt att en person skall behöva sätta livet till även om han betedde sig dumt och utmanande.
Usch så otäckt med alla inbrott där du bor.
Ha en fin söndag! Du fick väl en timmes extra sömn i natt. :) Vi ställer om tiden nästa helg.