Sunday, December 30, 2012

Tankar om 2012

Näst sista dagen på 2012 sitter jag fortfarande med ett trasigt tak. Inga reparationer har gjorts. Talade med min hyresvärd häromdagen och tyvärr kan han själv inte reparera taket (som han tidigare gjort) på grund av en operation i ena foten och den person han vill anlita har inte varit anträffbar. Jag tycker det är otroligt nonchalant och vet inte riktigt vad jag skall göra. Börjar taket läcka och inget görs inom en rimlig tid har jag rätten att bryta mitt kontrakt utan att vara ekonomiskt skyldig för resterande delen av hyreskontraktsperioden. Kanske det är min väg ur ett hus som inte fungerar.

Min känsla näst sista dagen på 2012 är faktiskt att Weed är en plats jag vill lämna. Jag har känt mig "färdig" här en längre tid. Av många anledningar. Jag har egentligen inga starka band till den här platsen förutom mitt arbete. Inga släktingar, ingen familj osv. Och arbetet kommer att påverkas av det allmänt ekonomiskt dåliga läget redan nu i januari genom att våra löner kommer att sänkas.

Vi fick en "julklapp" innan skolan stängde - beskedet var att våra löner kommer att sänkas under 1,5 år Den grupp anställda jag hör till har inte haft en enda lönehöjning under 6 år! Eftersom priserna i samhället inte stått stilla har det blivit mindre och mindre kvar i plånboken. Och nu blir det alltså ännu mindre från och med januari 2013. Och i och med det låsta läget i Washington DC just nu där ingen tycks vilja ta ansvaret att komma fram till en lösning på USAs "fiscal cliff" kommer troligen alla i USA att påverkas på ett eller annat sätt med höjda skatter och försämringar inom många områden.

Exakt vad jag skall göra och vart jag skall ta vägen känns litet oklart just nu men att jag kommer att göra någonting under 2013 är helt klart. 2012 har varit ett tufft år för mig - min mammas sjukdom, problem i huset jag hyr, turbulens på jobbet, osv. Det känns som om några radikala förändringar måste ske under 2013.

Häromdagen fick jag i alla fall ett positivt besked från min frisör. Jag skrev för några månader sedan om problem med mitt hår jag fått efter det att jag provat ett nytt shampoo. Det var inte bara ett par veckor med håravfall och klåda i hårbotten utan två månader när jag såg stora tovor av håret falla ut och en hårbotten som kliade varje vaken timme. Det var inte tal om att klippa håret när det här pågick men i torsdags hade jag en tid hos frisören och allt såg bra ut och nästan inget hår föll ut. Det var fina nyheter.

Ledigheten jag haft har gett mig tid att tänka över mycket och att det måste till en stor förändring under 2013 står helt klart. Det finns inga andra alternativ än att 2013 måste bli bättre än 2012.

20 comments:

Pettas said...

Jadu, bästa Anne-Marie!
Nog kan du säkert hålla dig för skratt ibland. Ännu inget gjort åt taket. Ta det som ett tecken på att du ska ändra på livet! Lätt att säga, men svårt att göra i tider som dessa.
Skönt att allt ser bra ut vad gäller håret i alla fall. Det finns guldkorn i allt trots allt, och då menar jag inte bara håret. Ibland måste det till sådana här saker för att man ska ta ny riktning i livet. Önskar dig stor lycka!
Till att börja med ett Gott slut på 2012! Och ett riktigt Gott Nytt år 2013

Nyårskramar
Karin

Anne-Marie said...

Karin: Visste att du skulle se det som jag gör. :) Universum skickade ett rätt kraftfullt besked - Anne-Marie dags att göra något. Det har nog Universum gjort ett tag men det är jobbigt att vara riktigt handlingskraftig när man inte mår fysiskt bra (mitt hår). Många symboliska saker just nu - vet att du fattar vad jag menar. Nu när jag mår bättre gäller det att börja göra och ta reda på olika saker. Och våga. Det handlar mycket om att våga men jag har nått en återvändsgränd här i Weed och troligen i USA. Önskar dig ett gott slut och gott nytt. Varma nyårskramar!

olgakatt said...

Nog är det bättre att hoppa när man kan välja litet bland trampolinerna än när man jagats längst ut på brädan. Håller tummarna att det snart visar sig vilken riktning du ska ta!
Önskar dig ett bättre 2013 än 2012 varit!

Anonymous said...

Jag har läst din blogg en ganska lång tid nu och aldrig kommenterat, kanske det är dags!
Jag tycker det är en av de trevligaste bloggarna jag läst och man får också veta många saker om USA som man inte haft en aning om.
Jag önskar dej ett riktig Gott Nytt ÅR hoppas att allt ordnar sig till det bästa för dej på alla fronter.
Hälsningar Lena

Malin said...

Ja det låter kanske som det är dags att hitta på något annat. Alltid ett stort steg. Speciellt om man inte redan har ett jobb, men som du säger så har du egentligen ingenting som binder dig vid platsen utom eventuellt några vänner. Som amerikansk medborgare kan du ju alltid välja att flytta tillbaka till USA när du vill om du skulle lämna landet. Lycka till och Gott Nytt År!

Malin i Maryland

Charlie sa ... said...

Kära Anne-Marie!

Ja, 2012 har varit tufft. Jag hoppas innerligt att 2013 blir ett bättre år men nya möjligheter!

Varm kram

Lotta

Unknown said...

Här i Grekland hoppas vi förstås också på ett betydligt bättre år nästa år... Tråkigt att höra att du haft det jobbigt, men som min man brukar säga;"Κάθε εμπόδιο για το καλό". Det betyder att varje hinder man stöter på oftast medför en förbättring i slutändan. Det kan alltså vara bättre med lite svårigheter ibland än att allt bara rullar på som vanligt. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År, Anne-Marie!
May all your dreams come true!

Taina said...

Ojoj vad tufft! Jag hoppas innerligt att 2013 blir ett bättre år för dig.

Vi får se vad som händer i DC, men det är som du säger att alla kommer att drabbas, mer eller mindre. Jag träffade för en stund sedan en ensamstående mamma, som köpte lite begagnade kläder av oss. Hon hade två jobb, tog hand om sin mamma och fick knappt ekonomin att gå runt. Jag skänkte en del kläder till henne. Sådant som Liisa ändå har vuxit ur. Det var en tuff stund när hon berättade sin livshistoria.

Ett gott nytt år önskar jag dig!

Anne-Marie said...

Olgakatt: Det måste bli bättre under nästa år. Jag har inget emot utmaningar men jag måste se att de leder någonstans, dvs att jag kan se en anledning till att de sker. Det har jag gjort nu och ibland verkar det behövas en riktig "omruskning". Nu gäller det bara att hitta riktningen och hur det hela skall gå till.

Anne-Marie said...

Lena: Vad roligt att du bestämde dig för att kommentera. :) Det får du gärna fortsätta att göra. Tack också för dina fina ord om min blogg. De värmer. Jag känner att man måste kunna skriva om allt möjligt på en blogg (inom rimliga gränser förstås) och dela med sig av både roliga och mindre roliga saker. Önskar dig också ett Gott Nytt År!

Anne-Marie said...

Malin: Det känns som om jag måste välja en ny väg. Universum har liksom sagt ifrån nu att det är dags att göra en förändring. Det gäller att lyssna och jag har nog hört och sett signalerna tidigare men inte riktigt vågat och mår man inte fysiskt bra är det också svårare. Men nu gäller det att finna riktningen och våga ta språnget. Det har jag gjort tidigare. Gott Nytt År!

Anne-Marie said...

Lotta: Tack vännen! 2012 har haft måmga utmaningar men jag ser på livet så att utmaningarna finns där för en viss anledning. Jag har nog sett signalerna tidigare men inte känt mig riktigt redo. Det här med taket var den tydligaste och nu lyssnar jag verkligen. :) Nu gäller det bara att bli klar över riktningen och våga ta språnget. Varm kram!

Anne-Marie said...

Eva: Förstår att alla i Grekland hoppas på bättre tider. Ni har också haft ett tufft år.
Håller helt med din man. Jag vet att utmaningar finns där av en anledning och antar man dem och kan se orsaken brukar saker och ting lösa sig. Men det kan vara jobbigt medan det hela pågår. Mitt liv har nog aldrig rullat på som vanligt utan det har nästan alltid funnits något som varit orsak till omvärderingar och utveckling som person. Så har jag levt under många år. Gott Nytt År Eva!

Anne-Marie said...

Taina: När jag väl ser vad som är på gång och förstår "the bigger picture" och anledningen till olika utmaningar känns det bättre. Det här med taket var det tydligaste av budskapen och jag har hört nu. :)
Nu gäller det, som sagt, att hitta den nya inriktningen och våga ta ett STORT steg - det kommer det att bli, det känner jag på mig.
Många, många människor i USA har det mycket jobbigt ekonomiskt och det kommer att bli svårare allteftersom fler försämringar sker inom det tunna "sociala skyddet" och fler skatter (Obamacare, allmänna skattehöjningar osv) införs. Önskar dig ett Gott Nytt År!

Mimmi said...

Jag önskar dig verkligen ett bättre 2013! Vad du än gör, så önskar jag dig all lycka, och hoppas det bli nåt väldigt positivt och bra för dig.

Kram, och Gott Nytt År!! :o)

Desiree said...

Kära Anne-Marie, du har verkligen haft ett tufft år detta året. Men nu är detta året slut iallafall och jag kan tänka mig att det blir skönt för dig att påbörja något nytt. Jag hoppas att 2013 blir ett mycket mycket bättre år för dig på alla sätt. Så skönt att det blivit bättre med håret. Det brukar finnas lösningar på saker och ting och jag hoppas av hela mitt hjärta att det löser sig på ett bra sätt med mycket under det kommande året.
En stor varm kram till dig vännen.

Annika said...

Ja, du har haft det tufft detta år, det är då ett som är säkert.
Se det här som en chans att komma ifrån Weed.
Pröva dina vingar ngnannanstans.
Jag hejar på dig och tror att det kommer att blåsa nya vindar för dig nu.
Ja, the Fiscal Cliff är svårt att greppa, tycker jag. men vsst blir det förändringar för de flesta iom det.
De förhandlar för fullt, as I write this from DC.
2013 SKA bli bättre än 2012 för dig, SÅ det SÅ!!!
Stora kramar!! Gott Nytt År!!

Anne-Marie said...

Mimmi: Tack för dina välgångsönskningar. :) Det måste bli bättre under 2013. Kram och Gott Nytt År!

Anne-Marie said...

Desiree: Tack för dina ord min vän. :) 2012 har varit ett tufft år på många sätt och det har varit den ena saken efter den andra som avlöst. Det var fina nyheter jag fick från frisören - känns så skönt att känna sig som en "normal" människa igen. Jag kommer att ha en intention att saker och ting ändras under 2013 - det finns inget annat val egentligen. Varm kram och Gott Nytt År!

Anne-Marie said...

Annika: Signalerna och budskapen att inte stanna i Weed känns rätt starka nu. Nu gäller det "bara" att våga ta nästa steg - som troligen kommer att bli rätt stort. Så känns det i alla fall. Tack för dina hejarrop! :)
Ja, du sitter mitt bland "smeten" där alla stora beslut fattas. Det blir nog en del kallduschar framöver för stora delar av USAs befolkning.
Stora Kramar och Gott Nytt År!