Tuesday, December 11, 2012

12-12-12 och 12-21-12

Alla minns vi väl Y2K eller millenieskiftet. Mycket prat om ingenting. Kanske det blir samma sak nu i december eller också blir det stora omvälvande händelser på jorden. Jag lägger inte in några personliga åsikter i det här inlägget utan bara berättar vad som sker runtomkring mig. :)

Mt Shasta är inte en vanlig liten stad i glesbygden. Den är rätt speciell med tanke på vilken sorts människor som bor här. Jag står med på en e-mail lista där det bland annat berättas om olika evenemang. Den senaste veckan har det funnits rätt många som pratar om just datumen 12-12-12 och 12-21-12. Det första datumet har ju en rätt speciell kombination av siffror - precis som 11-11-11 förra året. Det andra datumet 12-21-12 är det datum då Maya-kalendern sägs ta slut och jorden, genom stora, omvälvande händelser, kommer att förändras på olika sätt. Man anser att den 21 december är slutdatumet i en 5125 år lång cykel i den "Mesoamerican Long Count Calendar" - det anses vara slutet på Maya-kalendern. Exakt vad det innebär är nog ingen som vet även om många försöker komma upp med olika tolkningar.

En hel del människor i Mt Shasta kommer att delta i evenemangen - möten, sånggrupper, meditationscirklar osv - för att få del av de nya energier som sägs komma nu under december. Några exempel: "2012 Crystal Bowl Ceremony and Activation Mt Shasta", "12 12 Concert", "Celebrate the Magic of 12/12/12", "12-21-12 a Gateway to Possibilities", osv. Hur många som kommer att komma hit under december vet jag inte men jag har hört att många av hotellen i Mt Shasta är fullbokade. Eftersom berget Mt Shasta anses vara ett av jordens heliga berg är det många som vill vara här under just den här perioden. Indianerna (native americans) ansåg också att Mt Shasta var ett heligt berg. Det är alltså inget nytt påhitt utan har funnits som en del av kulturen i det här området under lång tid.

Tydligen pågår det en hel del förberedelser i olika delar av världen. Mexiko är ett av de länder som, med olika evenemang, kommer att uppmärksamma den 21 december. Man väntar miljontals turister.
http://www.huffingtonpost.com/2012/12/11/december-21-end-of-mayan-calendar-or-end-of-world_n_2275998.html

Den som lever får se. Jag kommer i alla fall att vara här eftersom jag inte åker till Sverige under jul- och nyårshelgerna.

Har tidigare haft med den här bilden på bloggen om just slutet på Maya-kalendern. Vem vet, kanske det var så enkelt. ;)

8 comments:

Pettas said...

Vilken tur att vi i bloggvärlden har vi egen utsända på plats där!:) Spännande med den 21 december och allt som eventuellt ska hända eller inte hända. Vi har inte ett enda heligt berg på den här lilla ön i havet, vad jag vet. Att ditt berg är det kan man förstå, det ser heligt ut i all sin skönhet.
Ha en fin den 12.12.12!

Kramar

Anonymous said...

Ja, det är spännande det här med alla spekulationer om vad som ska hända på dessa magiska datum.
Bilden är ju störtskön=)
Svar på din fråga i tidigare kommentar; nej, planen är att inte ta hem någon bil denna gång. Men man vet inte. Det har ju hänt förr att det blivit "spontanköp" ;-)
Take off på lördag och vi längtar!
Kram CC

Annika said...

Ja, det är stora mäktiga datum i omlopp nu.
12.12.12 idag.
OCH så nästa fredag då...
tjaa...vem vet vad som händer då? Den 21?
Den som lever får se. Men jag tor nog allt kommer att löpa på precis som förr...

DET är absolut magi kring ditt vackra berg. OCH roligt att du liksom befinner dig mitt i det hela.
Cool plats du bor på. DET har jag alltid tyckt.
Kram!!

Desiree said...

Ha ha bilden är ju himla kul. Här har det stått i tidningen att det är otroligt många som vill gifta sig idag 121212 just för att det ska vara ett lätt datum att komma ihåg. Men annars har det inte varit så mycket uppmärksamhet kring datumet.
Kram!

Anne-Marie said...

Karin: Jag kommer nog inte att direkt delta i några av evenemangen. Är litet "allergisk" mot sådana saker ;) även om jag tror att det säkert kan vara saker som påverkar oss och jorden just den här tiden. Tycker bättre om att "ta in" de här sakerna på egen hand. Men jag kanske ser något intressant inne i Mt Shasta som jag kan berätta om.
Mt Shasta har speciella energier som är svåra att förklara om man "bara" ser det på avstånd. Många har sett olika saker uppe på berget som nog inte går att logiskt förklara.
Kramar!

Anne-Marie said...

CC: Såg på nyheterna i dag att mer än 9000 personer velat gifta sig just på 12-12-12. Litet speciellt är det ju onekligen. Jag tror mer på att det kanske är en period då det kan vara saker som händer, inte bara specifika dagar.
Visst är bilden härlig. ;)
Kanske skönt med en resa utan bilinköp också då ni bara kan njuta av varmare väder. Här är det inte varmt.
Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Jag tror också att det kommer att löpa på som vanligt - såvida det inte blir någon riktigt stor jordbävning till exempel. Vissa planetkonstellationer lär tydligen också vara på gång just nu och de kan ju ibland påverka jorden på olika sätt.
Berget har en speciell energi som många dras till. Som jag skrev till Karin kommer jag nog inte direkt delta i evenemang. Jag håller mig oftast undan sådant. Men att det är en speciell plats, det är helt klart. :)
Kramar!!

Anne-Marie said...

Desiree: Jag gillar verkligen den här bilden. Mycket humor. :)
De sade på nyheterna att mer än 9000 människor ville gifta sig idag. Och det var nog bara i USA. Vet inte alls hur det antalet jämför med en "vanlig" dag.
Kram!