Wednesday, December 5, 2012

Bloggfoton

Litet tunnsått med inlägg de senaste dagarna men det beror mest på att jag inte sovit mycket på grund av det senaste "ananasovädret" ;) (pineapple express har vårt väderfenomen kallats eftersom ovädren kommit från Hawaii) med mycket blåst och regn. Fick sova litet bättre i natt som tur var.

Det dröjde länge innan jag skaffade en digitalkamera. Varför vet jag inte. Men nu är den en del av min blogg. Visst lånar jag bilder ibland från nätet men egna foton är ju något helt annat.

Jag tycker själv att jag känner mig litet som en amatör när det gäller fotografering. Det finns många bloggare som tar väldigt proffsiga bilder och det känns som om jag inte alls befinner mig i den klassen. Därför var det litet extra roligt när jag såg ett mail igår morse som sade "Din blogg har blivit nominerad". Det var Supersavertravels Travel Blog Awards 2012 som nominerat min blogg i kategorin "resefotoblogg". Många är nominerade i olika kategorier och det ser litet tunt ut med röster just nu för min blogg men det känns roligt bara att vara nominerad. :)

Eftersom jag vill lära mig mer om min kamera och hur man kan fånga "magin" i fotomotiv har jag precis anmält mig till en fotokurs på distans. Den börjar i januari nästa år och det skall bli riktigt spännande att se hur det blir. Det är Tammy som bor i ett "tiny house" (länk till hennes hemsida ligger i vänsterspalten) som håller i kursen. Hon och hennes man bor i Little Shasta som inte ligger så långt från Weed.

Att fotografera har jag gjort sedan jag var rätt ung. Det var på den tiden när man hade film i kameran och framkallade diabilder. Många timmar har tillbringats framför den vita duken och projektorn när jag bodde hemma hos mina föräldrar. :) Jag har en hel del diabilder i min mammas lägenhet.

Tänk så fantastiskt att nuförtiden kunna dela med sig enkelt av bilder via nätet.

Här är ett par av mina foton som påminner om varmare och soligare tider än vad vi haft de senaste dagarna. Lavender Farm där jag var med C förra året.12 comments:

Pettas said...

Mon dieu, jag känner doften av lavendel. Drömmen är att ha likadana fält:).
Så roligt med ditt fotograferande, du har ju bra bilder. En fotokurs borde jag gå också, kanske jag till och med får möjlighet därtill under våren då en kurs skall hållas i våra lokaliteter. Tänker anmäla mig

Kom just ihåg att jag har lavendel i skåpet som jag tänkte använda i skorpor. Bra grej till julen.

kramar
Karin

Charlie sa ... said...

Dessa bilder är underbara! Jag kom ihåg när ni var där och hur fantastiskt jag tyckte det var. Roligt att du visar det igen.

Toppen att du anmält dig till en fotokurs. Det blir säkert mycket bra - tips, idéer, nya infallsvinklar, kamerainställningar m.m.

Kram!

Unknown said...

ååå jag kan relatera till hur det blir när man inte får sova!! Skönt att du fick sova lite bättre i natt. Jag gillar verkligen dina bilder. Har också tänkt anmäla mig till den fotokursen. Men jag vet inte om hennes bilder är bättre än dina..
Grattis till utmärkelsen!

Kram

Annika said...

Fotokurser är nog jättebra att ta. Jag skulle själv vilja ta en sådan.
Tror man lär sig mkt.
Ja, prisa digitaltekniken!!
Underbart!!
Underbart med alla lavendel!!
kramar!

Desiree said...

Jättekul och spännande att du som sagt anmält dig till denna fotokurs. Man lär sig alltid massor med nytt genom att gå något sådant här. Stort grattis till att din blogg fick en så fin nominering och utmärkelse. Sådant blir man så glad över. Det finns så mycket vackert att fota i dina trakter så jag kan tänka mig att du kommer få stor glädje av kursen nästa år.
Kram!

Mia said...

Kul att det är just Tammys kurs du anmält dig till! Hade jag bott där du bor hade jag frågat om jag kunde få komma och titta på hennes fantastiska hus.

Jag har märkt att jag får mer respons på min blogg när jag lägger ut mina foton som en liten berättelse. Eller om jag varvar hel- halv- och närbilder. Inte alla som gillar det men man kan ju prova lite olika sätt.

Grattis till nomineringen också! Så kul!

Anne-Marie said...

Karin: Det var imponerande med dessa stora lavendelfält. Mycket vackert. Det doftade gott och inne i deras butik doftade det ännu mer. :)
Tror att det kan vara bra att få litet tips och "kritik" så att man kan få en annan syn på sina egna foton. Kul att ni skall ha en kurs i era lokaler.
Skorpor med lavendel. Mmmm. ;) Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Jag var tvungen att se litet annat än bara blåst, regn och moln som vi haft den senaste veckan. :) Det var en väldigt fin dag när vi var där och så otroligt vackert.
Hoppas att det kan vara en liten kick med en fotokurs och, som du säger, jättebra att få tips osv.
Kram!

Anne-Marie said...

Maria: Kan tänka mig att det varit "oväsen" också hos er. Våra stora träd skapar otroligt mycket ljud när det blåser hårt. Nu verkar det som om vi har en liten paus med bättre väder.
Skall bli roligt att se vad Tammy hittar på under kursen. Så snäll du är och vad glad jag blir av dina ord om mina bilder. :) Tack!
Litet roligt med en utmärkelse - jag har inte glömt din men måste ha litet mer tid att skriva ihop svar på frågorna. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Det finns alltid saker att lära sig - jag har aldrig egentligen lärt mig tekniker, saker att tänka på när det gäller att fota. Tror att den här kursen kan bli trevlig.
Digitalfotografering har säkert revolutionerat hur folk tar bilder. Att man får direkt "resultat" och inte behöver vänta på bilderna.
Lavendeln var fantastiskt fin.
Kramar!

Anne-Marie said...

Desiree: Vet att du gick en fotokurs och hade stor behållning av den. Får se hur det blir att göra allt på distans. Men det blir säkert bra och mycket nytt att lära sig och tänka på.
Tack! Det var litet roligt att få en nominering i just den klassen. Annars har det varit mest i rese-klassen. Eftersom kursen går i januari hoppas jag att det inte skall vara helt "hopplöst" väder. Det kan det ju vara här vid den tiden på året. Kram!

Anne-Marie said...

Maria: Jag skrev ett privat email till Tammy och fick faktiskt inte ens svar från henne. Hon kanske får massor med email men jag tyckte det var litet underligt att hon inte ens svarade. Jag bara sade hej och att jag hittat hennes blogg och att vi bodde i närheten av varandra. Kommer nog inte att fråga om jag kan komma till deras hus.
Hur som helst så blir det nog en trevlig och bra kurs och förhoppningsvis får man tips och nya infallsvinklar.
Tror som du att det är bra att varva bilder och text och olika typer bilder.
Tack! Alltid roligt med en liten utmärkelse som uppmuntran. :)