Wednesday, December 26, 2012

Annandag Jul - vanlig vardag

Luften gick ur mig i förra veckan här på bloggen. På torsdagen drog ett oväder fram genom mitt område som inte kan kallas något annat än en mini"orkan". Vindarna var skoningslösa och så starka att jag till och med höll på att bli omkullblåst ett par gånger.

Jag har tidigare berättat om att taket på huset jag hyr har lappats och lagats på grund av att mina hyresvärdar inte har tillräckligt med pengar att helt och hållet byta ut det. Och med vindarna som var i torsdags blåste en del av den yttersta takbeklädnaden av. Igen. Och hittills har ingen kunnat göra några reparationer eftersom vädret fortsatt att likna nordpolen med det ena ovädret efter det andra. Sedan i torsdags i förra veckan har vi haft 3 stora snöoväder med hårda vindar och snö.

Det här förtog en hel del av min energi och känsla av att äntligen vara litet ledig. Jag har till och med fått flytta ut saker från mitt sovrum, där skadan var, eftersom jag inte vet om det kommer att bli läckage.

Nu undrar kanske vän av ordningen - varför flyttar hon inte ut från huset? Visst har jag haft de tankarna de senaste dagarna men det är inte helt enkelt eftersom jag har ett hyreskontrakt som gäller fram till sommaren. Man kan bryta hyreskontrakt men det kan kosta pengar eftersom man egentligen är skyldig att betala hyra till slutet av kontraktsperioden. Hyresvärden skall försöka hitta en annan hyresgäst men det vet man ju aldrig hur lång tid det tar. Och under den tiden skulle jag i så fall ha dubbla hyror. Och det har jag inte riktigt råd med.

Jag hoppas nu att vädret skall bli litet bättre så att reparationer kan göras men det verkar vara Kung Bores år i år. Igår drabbades sydöstra USA av 19 tornados! när ett av "våra" oväder (det var nog det som skadade mitt tak) kommit fram till den delen av USA.

Igår hade planen varit att vara med på ett knytkalas i Mt Shasta men det fick jag avboka eftersom det inte hade varit säkert att köra bil med tanke på vindarna och snön. Så här års får man planera sitt resande i bergstrakterna. Den stora motorvägen I-5 har varit avstängd till och från sedan förra veckan och folk har fått ändra sina jul- och resplaner. Även många av de evenemang som planerats här i Mt Shasta sedan i fredags (21/12) och därefter har fått ändras och ställas in på grund av all snö.

Idag är det vanlig vardag här i USA - Annandag Jul finns inte. Den enda dagen som riktigt firas är Christmas Day - eller Juldagen. Min ledighet blev inte riktigt som jag tänkt men det är bara att hoppas att vädret blir litet lugnare framöver.

14 comments:

Desiree said...

Trist med det stormiga vädret. Inte bara stormigt utan rejäla oväder som ni haft. Jag hoppas att vädrets makter lugnar ner sig och att de reparationer som behövs göras kan göras snart. Jag hoppas också att du slipper få läckage och andra skador i ditt hem. Jag är tacksam över att få njuta av ledigheten som finns här i form av mellandagarna. Jag hoppas som sagt att avslutningen på ditt år blir lugnare och bättre.
Klokt av dig att inte ge dig ut på vägarna under de rådande väderförhållanden som ni har.
En stor varm kram och god fortsättning.

Charlie sa ... said...

Så besvärligt, kombinationen med dåligt underhållet tak och oväder. Klokt av dig att ta undan i sovrummet ifall att det blir läckage. Hoppas verkligen hyresvärden fixar taket snart!

I the tri-state area väntas "snow storm" - svårt att avgöra hur mycket snö det blir. Det kommer blåsa och blir det inte snö, blir det tydligen regn. Det betyder halt väglag så vi håller oss också hemma just nu.

Varm kram från mig med Anne-Marie och god fortsättning!

Lotta

Anne-Marie said...

Desiree: Ovädret som drog fram här i torsdags var faktiskt otäckt eftersom det var så otroligt blåsigt. Har nog sett sådana vindar i Lake Shastina men inte här i Weed. Känns litet jobbigt att inte veta när taket kan repareras eftersom min hyresvärd inte själv kan göra det.
Det här året går nog till historien för mig tror jag. Skrev precis hos dig att Weed/Mt Shasta och Stockholm liknar varandra mycket just nu med tanke på snön. Stor varm kram och god fortsättning!

Anne-Marie said...

Lotta: Som så många hus här i Weed är det här också inte tillräckligt underhållet. Skrev precis hos dig att jag gärna skulle komma och bo i något av de fina husen som finns där du bor. :)
Det kan säkert ta litet längre tid att få taket reparerat eftersom min hyresvärd inte själv kan göra det.
Det oväder som vi hade (Euclid enligt TWC) och som hade tornados i sydöstra USA igår kommer tydligen till er också med vinterväder. Klokt att hålla sig hemma.
Varm kram Lotta och god fortsättning!

olgakatt said...

Inför naturens krafter står vi oss slätt. Men nog är det litet konstigt att man bygger så pass klent i det klimat du bor i. Eländigt med takskadan. Måtte det gå att få det lagat snart!

Channal said...

Hej! Hoppas vädret är bättre idag! Inte kul med trasigt tak o oväder, det måste fixas på bumsen!

Idag har vi våra mellandagar... julen är över! Idag skiner solen!! Härligt!
Önskar dig en God fortsättning! KRAM!! Anna

Annika said...

USCH för ditt tak. Vilken mardröm.
Extremt väder är precis vad det är hos er nu.
Inte skoj.
Fattar så väl om all lust gick ur dig.
NU måste taket fixas på stört.
Kram!!

Anonymous said...

God Fortsättning Anne-Marie.
Även här i GA har det varit orkanvindar och det hjälpte inte att bara hålla i hatten. Regnet har öst ner men som tur är har jag sedan i sommras ett nylagt tak. Förstår att det är jobbigt och frustrerande med denna väderlek.
Kramar
Marie GA

Anne-Marie said...

Olgakatt: Naturen är mäktig och det ser vi mer och mer här i USA och även i övriga delar av världen. Man bygger klent tror jag i stora delar av USA. Tyvärr kommer nog reparationerna dra ut en del på tiden eftersom min hyresvärd inte själv kan reparera pga en fotskada och måste ha en annan person som inte varit tillgänglig. Suck.

Anne-Marie said...

Anna: Det oväder som drog in här i förra veckan var helt otroligt. Och det har ju orsakat mycket skada även på andra håll i USA.
Som jag skrev till Olgakatt kommer nog de här reparationerna tyvärr att dra ut på tiden litet eftersom hyresvärden inte själv kan reparera (som han brukar göra) och den han skall anlita inte varit tillgänglig.
God fortsättning till dig! Kram!!

Anne-Marie said...

Annika: Jag funderar allvarligt på att bryta mitt kontrakt bara för att komma ur det här huset. Alltför mycket har hänt här tycker jag - framför allt problem med taket och läckage. Som jag skrev till Olgakatt och Anna blir det nog inte en så snabb lösning på det hela som jag skulle vilja pga hyresvärdens fotoperation och att han måste anlita en annan person. Ovädret (Euclid har TWC döpt det till) har ju orsakat mycket skada även på andra håll i USA. Kram!!

Anne-Marie said...

Marie: God fortsättning! Och tack för ditt fina kort. :) Skriver snart. Helt otroligt vilket väder alla delar av USA verkar ha haft nu under julhelgen. Skulle gärna ha ett nylagt tak. Och reparationerna av mitt lär nog dröja ett tag tyvärr har jag på känn. Kramar!

Kajsa Johannesson said...

Hej Anne-Marie!

Du får ha ett riktigt Gott Nytt Skrivarår 2013.

Jag arbetade som au-pair i Roslyn Heights på Long Island,1981 - 1982. Familjen var underbar: Don, Nancy, Sarah and Emily. Jag hade sex veckors semester under september och oktober, då jag reste runt i USA.

Hälsningar från
Kajsa J.
(Kajsas skrivkammare)

Anne-Marie said...

Kajsa: Välkommen hit! :) Jag skrev precis ett inlägg om att 2013 måste bli bättre än 2012. Finns inga andra alternativ. Kul att du hade en fin tid i USA. Det var ett tag sedan. :)
Skall kolla in din blogg också.