Tuesday, December 18, 2012

Free Super Saver Shipping

Amazon.com - världens största näthandelsföretag. De har Free Super Saver Shipping om man beställer för minst $25.

Min mamma och jag har slutat med julfirande och julklappar för länge sedan. Men vi brukar skicka någon liten sak kring julen. Jag har under flera år fått en Sverige-almanacka med vackra Sverigebilder. Min mamma har fått litet olika saker under årens lopp.

Eftersom det i stort sett inte finns några bra presentaffärer inom nära köravstånd blev det en beställning från Amazon. Min mamma tycker om fåglar och jag hittade en fin glasprydnad med färgat glas av en rödhake. Om hon vill kan hon hänga den i fönstret.

Både mamma och jag är sena med presenterna i år så det får bli till nyåret som de kommer fram men det gör ingenting. Den lilla rödhaken räckte inte till att få Free Super Saver Shipping så jag fick hitta litet extra för att komma upp i rätt belopp. Numera kan man köpa mycket mera än bara böcker och musik - som det var från början hos Amazon. Min beställning blev en mix av sardiner och tvålar förutom presenten till mamma.

Sardiner är inte lätta att hitta i mina trakter. Crown Prince sardiner i tomatsås fanns hos Amazon. Vet inte om amerikaner gillar sardiner men jag tycker det är gott ibland.


Tvålar är alltid bra att ha. Min favorit är Kiss My Face olivoljetvål. Den innehåller inga konstiga tillsatser utan bara saponifierad olivolja och litet salt. Perfekt när man inte klarar av parfymerat. Olivolja lär vara en av de bästa slags tvålarna.

Enligt Amazon är två paket på väg. Ett skall komma på fredag och det andra i början av nästa vecka. Tidigare tog Amazon inte ut någon "sales tax" vilket var perfekt men nu såg jag att de lägger på denna skatt. Men att få gratis leverans är inte helt fel. :)

Läste hos Wikipedia att Amazon har planer på att lansera en hemsida även i Sverige. Skall bli roligt att se vad de kommer att sälja i Sverige.

Bilderna lånade från Amazon.com.

20 comments:

em said...

Kruxet är bara att man kan få betala tull - även för gåvor - om affären skickar det.
Kanske försvinner det om Amazon vill sälja i Sverige, och skaffar en svensk hemsida.
Det blir ju ändå billigae än om man skickar efter boken (eller prylarna) själv, har jag intalat mig när jag betalat för presentböcker.
Margaretha

eastcoastmom said...

Jag älskar Amazon! Där finns allt. Nu shoppar jag på spanska Amazon, mest engelskspråkiga böcker.

Desiree said...

Jag är så innerligt glad att det numer blivit så lätt att handla julklappar via nätet. Underbart att slippa värsta julrushen och få allt hem till dörren. Tror det ska finnas ett paket från Adlibris till mig idag då jag kommer hem. Eastcoastmom, bra tips om att handla böcker på engelska via Amazon. Det kommer nog bli aktuellt för mig då jag flyttat ner till Schweiz.
Kram!

Annika said...

Amazon är så bra att det är LÄSKIGT!!!
Jag har mitt konto på speed där, så det är one click shopping.
Snabbt går det, och allt har de!!
Fantastiskt ställe.
Love it!!
Kram!!

Unknown said...

Tack för tipsen!!!

Kram

Charlie sa ... said...

Amazon! Super. Jag har alltid varit nöjd. Näthandla
är perfekt.

Fint att du får en svensk kalender att ha under året.

Kram!
Lotta

antonia said...

Men blir tvålen bakteridödande då? Om det bara är olivolja och salt?

Anne-Marie said...

Margaretha: Om man öppnar en svensk hemsida blir det säkert utan tull. Vet inte om de kommer att ha lager i Sverige eller hur de gör.
Det vore nog bra för näthandeln i Sverige. Fortfarande ligger USA före Sverige i att handla via nätet.

Anne-Marie said...

Eastcoastmom: Visst är Amazon bra. De säljer verkligen mycket nuförtiden. Och via andra företag.
Vad bra att Amazon har en site för Spanien.

Anne-Marie said...

Desiree: Tänk när man bara kunde handla i affärer. Det var inte så länge sedan näthandel inte fanns. USA är nog fortfarande mer utbyggt med näthandel än vad Sverige är.
Bra att kunna handla böcker på engelska billigare. Kram!

Anne-Marie said...

Annika: Amazon är verkligen en guldgruva. Det var ännu bättre när man inte behövde betala "sales tax". ;)
Handlar inte där så ofta men ibland gör man riktiga fynd.
Bra att de har avtal med andra säljare som säljer olika saker.
Kram!!

Anne-Marie said...

Maria: Alltid bra att kuna ge tips. :)
Kram!

Anne-Marie said...

Lotta: Amazon verkar kunna sin sak. De har ju funnits ett bra tag vid det här laget.
Bor man i glesbygden som jag gör är det nödvändigt att kunna näthandla
Kalendern lär vara på väg. Min present till mamma har fortfarande inte kommit till mig.
Kram!

Anne-Marie said...

Antonia: Det vet jag faktiskt inte. Jag har aldrig haft problem med sjukdomar sedan jag började använda tvålen för många år sedan.
Amrisarna är litet överdrivet bacillrädda tycker jag.

Min plats i solen said...

Nätshopping är verkligen ljuvligt. Inga köer, inget bärande, det går att handla precis när som helst och det skickas hem. Helt klart mitt favoritsätt att handla julklappar på. :)

Jag hoppas du får en riktigt god jul Anne-Marie. Ta hand om dig.♥

Kram Lotta

Jane said...

köper jättemycket på Amazon, och de är väldigt snabba på leverera.
ha en god jul!

kram Jane

Marianne said...

Jag älskar också nätshopping. När man bor ute på vischan så här är det perfekt, annars hade man varit tvungen att åka in till stan varje gång man behövde någonting. Och det är ju alltid trevligt, men när tiden till det inte finns är det bra med nätet. När vi bodde utomlands handlade jag mycket på Amazon. Här hemma blir det inte lika mycket, då blir det svenska sajter.

Och: Det blir ingen tull om man handlar inom EU! Därför ska man gå in på Amazon UK, inte den amerikanska Amazon, om man vill handla i Sverige. Öppnar de sedan en svensk sajt kan det inte heller bli fråga om tull, för tullen ska i så fall Amazon stå för, det är de som importerar, inte den som köper.

Jag tror faktiskt att det där med antibakteriella tvålar är mer skadligt än nyttigt. Vi behöver en viss sorts bakterier, dem är det viktigt att inte ta kål på. Och alla dessa allergier tror jag beror på överdriven renlighet. Jag menar inte att man ska vara smutsig, men det räcker att tvätta sig och hålla sig ren, man behöver inte alls sterilisera sig hela tiden, det räcker i förkylningstider, att man spritar händerna med handsprit och nyser i armvecket. : )

Önskar dig en RIKTIGT GOD JUL!
Kramar!

Anne-Marie said...

Lotta: Ledsen att jag inte skrivit svar till dig tidigare. Mitt inlägg idag förklarar.
Visst är det bra att kunna handla via nätet. Ibland skulle jag önska att vi hade litet fler affärer där jag bor eftersom det är svårt att kunna köpa allt via nätet - skor till exempel.
Hoppas din jul var fin. Kram!

Anne-Marie said...

Jane: Ledsen att jag inte skrivit svar till dig tidigare. Mitt inlägg idag förklarar.
Den lilla presenten till min mamma kom fram men tyvärr var den trasig. Det var en spricka i glaset - en ny är på väg så jag hoppas att den kommer fram som den skall.
Hoppas din jul var fin. Kram!

Anne-Marie said...

Marianne: Ledsen att jag inte skrivit svar till dig tidigare. Mitt inlägg idag förklarar.
Jag har handlat väldigt mycket via nätet sedan jag kom till glesbygden här i USA. När jag bodde i Stockholm var det ju ett överflöd av affärer.
Bra att du redde ut begreppen betr. europisk sida och tull osv. :)
Jag håller helt med dig om bakterier, virus och tvålar. Jag tror att de här bakteriedödande produkterna som säljs i parti och minut här i USA gör mer skada än nytta. Vet inte varför folk blivit så hyperrädda. "Vanlig" renlighet tror jag är precis tillräckligt. Uttrycket "litet skit renar magen" ;) har nog en hel del sanning. Hoppas din jul var fin. KRAM!