Friday, December 14, 2012

Pizza och film

Det är kallt i norra Kalifornien. Bara några få plusgrader på dagen och flera minusgrader på natten. I ett välisolerat hus är det ingenting men i hus som verkar byggda för sydligare breddgrader blir det kallt. Nu till helgen har det också utlovats snö och blåst. Men jag har varma vinterkläder och en mycket varm fleecefilt som jag sveper in mig i. :)

Ute är det ett kompakt mörker. Inte så massivt som i Sverige men det blir mörkt rätt tidigt nu. I nästa vecka har vi årets kortaste dag den 21 december - dagen då även Maya-kalendern tar slut. Nu behövs det ljus av olika slag och i mitt fönster lyser adventsljusstaken.


Efter en lång vecka kändes det inte alls som att jag hade lust och energi att stå och laga mat så det fick bli en pizza. Mataffären Ray's har Amy's ekologiska pizza som är fantastiskt god. Efter en stund i ugnen doftade det gott i hela huset.


Amy's säljer olika färdiglagade, ofta ekologiska rätter. Det är ett av de få märken som jag köper färdiglagad mat från. Kan verkligen rekommendera deras rätter. Litet dyra men smakar så mycket bättre än andra "vanliga" färdiglagade rätter.


När jag var i Ray's passade jag på att hyra ett par filmer. Den ena tittade jag på i kväll - The Grey. Efter att ha sett nyheterna som rullade på i alla kanaler med berättelser om det otänkbara som hänt i Connecticut kände jag att jag ville få litet andra bilder i huvudet. Liam Neeson, Alaska, en flygplanskrasch, arktisk kyla och vargar var en stark skildring av hur stor och mäktig naturen är.

4 comments:

Unknown said...

ååå nu blev jag rejält hungrig..hade ju tänkt att gå och lägga mig nu. Men jag får nog lov att ta en sväng uti köket först. Den där pizzan såg väldigt god ut!

Kram

Channal said...

Ekologisk pizza! Ser god ut!

Den vita snön lättar upp mörkret här i Sverige! Igår var det -20 på morgonen, idag står termometern på nollan!!

Allt ljus på de omkomna o drabbade i Connecticut! En skola med låg- o mellanstadiebarn, som min arbetsplats! Bestört, änglarna gråter!

KRAM Anna

Anne-Marie said...

Maria: Nattamat. ;) Den är väldigt god för att vara färdiglagad. De är dyra men jag köper den här typen pizza bara någon enstaka gång. Vilken typ lagade du till? Kram!

Anne-Marie said...

Anna: Den här pizzan är verkligen god. Litet dyr men äter man den bara någon enstaka gång går det.
Oj vilken skillnad i temperaturer. Här är det otroligt blåsigt just nu (tycker inte om så starka vindar) och det är kallt. Hus i Kalifornien är inte isolerade som svenska hus.
Allt ljus vi kan skicka, sänds till de i Connecticut. Kram!!