Monday, January 4, 2010

Känna tacksamhet

Att stiga upp innan det är ljust borde egentligen inte vara tillåtet. :) Idag var jullovet slut och en ny arbetsvecka började. Därför ringde väckarklockan vid halvsjutiden i morse. Jag har egentligen inte sovit bort mitt lov utan varit uppe rätt tidigt, men det har i alla fall varit ljust ute när jag har stigit upp.

Skolan sätter igång nästa vecka men alla kontor har öppet från och med idag. Min kollega och jag var båda där så det var litet mer liv och rörelse. Den här veckan är "lugnet före stormen".

Jag blev påmind idag om att jag är lyckligt lottad som har ett arbete. Min granne (hon som härmade mig) och jag har faktiskt fått litet närmare kontakt med varandra. Hon har varit arbetslös i några år nu och hade sökt ett jobb som hon inte ens blev kallad till intervju för. Min vän i Colorado vet inte om hon får ha sitt jobb kvar.
Det här är verkligheten för fler och fler amerikaner - att inte ha ett arbete.

Jag tror det är viktigt att kunna känna tacksamhet inför olika saker i livet. Det är inte jag alltid kommer ihåg att göra det men jag känner tacksamhet inför att ha ett arbete. I alla fall tills vidare.

Det här citatet tycker jag känns helt rätt:
"Be thankful for what you have; you'll end up having more. If you concentrate on what you don't have, you will never, ever have enough."
-- Oprah Winfrey

7 comments:

Katarina said...

Viss tär det så sant,, Att kunna känna tacksamhet för olika saker i livet, oftare. Det tror jag skulle göra oss gladare...

Ha en bra dag!

Mrs Clapper said...

Absolut! Jag har en rutin där jag varje kväll, innan jag lägger mig, sätter mig på sängkanten och går igenom vad som hänt på dagen och vad jag är tacksam för

Annika said...

Oprah får då alltid till det! Och rätt har hon nästan alltid också. Vilket bra citat!
Visst är det verklighet för så många i detta land att vara utan arbete nu. Vissa statetr och städer är värre drabbade, som Detriot. Det går knappt att föreställa sig.

Hoppas veckan blir lugn!
Kram!

Anonymous said...

Mycket bra. Och Oprah är verkligen en inspirationskälla med tanke på vad hon gått igenom genom livet.

Att ha ett jobb är verkligen något att vara tacksam över. Försöker få tag på ett extrajobb nu men det är svårt.

Kram!!!!

Mamaya said...

2 veckor efter jag fott varan son sa blev Anthony avskedad fran sitt jobb (litet over ett ar sen nu). Det var litet laskigt med tanke pa sjukhusrakningen vi hade hangandes over oss for hela processen.
En manad senare blev han anstalld av ett annat foretag i varan stad (han arbetade fran hemmet tidigare) och det verkade som om det var det basta jobbet han nagonsin haft och fortfarande har. Visserligen jobbar han i ett kontor nu i stan och jag saknar att ha honom hemma men han ar gladare nar han kommer hem fran jobbet. Sa jo, tacksam ar man. :j

Anne-Marie said...

Katarina: Det är så lätt att glömma bort att vara tacksam för det man har. Ofta verkar det som om man fokuserar sin uppmärksamhet på det man inte har. Ha det gott!

Malin: Vilken bra kvälls"rutin". Skall försöka komma ihåg att göra det innan jag lägger mig.

Annika: Oprah har en rätt djup sida, trots sin show som blivit så otroligt populär och stor. Har tänkt på vissa ämnen hon tagit upp i sina program och som varit "djupa" (har inte sett några på mycket länge men de jag har sett). Jag tror resten av veckan blir intensiv eftersom teknologin i olika klassrum inte fungerar som den skall. Kram!

Anne-Marie said...

Maria: Jag antar att Sverige också har det kärvt med jobb. Och du och jag som är så "gamla" ;) blir det kanske ännu svårare för. Oprah har många bra sidor och har öppnat upp folks ögon för olika ämnen. Tänk bara på de böcker hon rekommenderat som blivit bästsäljare.

Mamaya: Vad fint att det löste sig så bra för dig och din man. Det kanske till och med är bra att ha litet avstånd - blir ännu roligare och trevligare att ses när ni inte setts på ett några timmar. :)