Friday, January 1, 2010

2010 - nytt decennium

1 januari 2010. Ett nytt decennium. En sak är säker, det kommer att ta litet tid att vänja sig vid att skriva årtalet 2010.

Jag avger inga nyårslöften. Har aldrig gjort det. Det verkar mer effektivt tycker jag att göra förändringar allteftersom och när de behövs.

Som jag antog gick nyårsafton spårlöst förbi i Lake Shastina. Ovädret fortsatte hela natten och när det blåser mindre orkanstyrka inbjuder det inte till att vara utomhus.

Något jag känner är att det är dags att rensa ut. Började redan idag med att gå igenom min garderob (som inte alls är stor, tvärtom) och slängde en del gamla, slitna kläder. Kommer att fortsätta gå igenom det jag har. Trots att jag har väldigt litet känns det ändå viktigt att rensa ut gammalt som inte längre fyller någon funktion. Jag har fått bra träning under mina år i USA att inte spara mycket. Flyttar man ofta är det en nödvändighet. Visst har jag mer än när jag kom tillbaka hit från Hawaii. Då var de 15 kartongerna som jag skickade från Hawaii till Kalifornien det enda jag ägde här i USA.

Det känns som om jag fått mer inspiration att skriva här på bloggen och planerar att fortsätta så länge som det känns så här. Har en hel del saker jag vill skriva om. Men jag tänkte ändå höra om de som läser bloggen har några önskemål. Har man bloggat en längre tid (är nu 3 år sedan jag startade den här bloggen) kan det ibland kännas som om man skrivit om allt man kan komma på.

Kommentarerna på mitt inlägg igår värmde. Tack! När jag först började skriva på bloggen var mitt självförtroende kring min förmåga att skriva mycket lågt. En svensklärare på högstadiet hade i stort sett krossat all min självkänsla. Nu känns det mycket bättre. :)

God fortsättning på det nya decenniet. Hälsning också från ett av Lake Shastinas många rådjur.

11 comments:

Trillingnöten said...

Din blogg är mycket intressant att läsa tycker jag så fortsätt precis i samma anda :) Det är kul att se en annan svensk-amerikans funderingar och upptäckter! Gott Nytt År på dig!

Inger said...

Som sagt, fortsätt att skriva på samma sätt som tidigare. Jag gillar att du varierar dina ämnen, berättar om smått som stort.
Själv är jag kroniskt nyfiken på andra miljöer, hur det ser ut, hur saker fungerar på andra platser,
företeelser etc.
Skulle vara väldigt roligt med foton från din omgivning, men det är kanske mycket begärt.
Gillar ditt hus, är det en typisk
byggnation där du bor? Hoppas att du trivs bra där.
En bra dag önskar jag!

Lisa said...

God fortsattning!!
Laser allt du skriver Anne-Marie, men ar som vanligt dalig pa att kommentera. Sitter just nu och vantar pa att sonen o hans sambo ska ringa att de kommit hem valbehallna fran var stuga i Jamtland. De har varit uppe o firat nyar. Upp tog resan 2-3 timmar langre an beräknat, det ar ju snorhalt i hela Sverige nu.

Kram, kram fran mig...

Anonymous said...

Hej!
Jag är också dålig på att kommentera men gillar verkligen att läsa din blogg och dina kloka tankar. Hoppas att du fortsätter! En sak jag skulle tycka vore roligt att få veta mer om, i och med att du arbetar på college, är hur universitetsstudier fungerar i USA, hur det skiljer från här och kanske om hur dina studier var och vad du läste etc...
Gott nytt år!

Anonymous said...

Ååå, jag önskar dig en så god forsättning.

Idag har jag frostat av frysen. Känns verkligen skönt att rensa ut- älskar den känslan.

Kram!

olgakatt said...

Önskar jag kunde vara återhållsam med kläder men ack, mina garderober svämmar över! Jag rensar och rensar men dom fyller på sig på nåt obegripligt sätt. Antar att ett helt liv i skrynkliga, gröna op-kläder och missklädsamma dito mössor kan göra nåt med en! Som tur är har jag vänner som blir glada när jag rensar.
F ö sällar jag mig till vännerna av din blogg! Det är så trist med negativa lärare (och andra!) som med ibland bara en enda negativ kommentar kan knäcka en persons självförtroende för många år, ibland livet! De bästa lärarna, cheferna och vännerna är dom som får omgivningen att växa! Jag fick en gång glädjen att tala om för en lärare, många år efteråt, vad en exkursion han fixade har betytt för mig. Han blev såå glad och utropade "Då har jag inte levt förgäves!"

Anne-Marie said...

Trillingnöten: Tack för dina ord! :) Jag skulle önska att jag kunde krypa innanför skinnet på en amerikan så att jag verkligen kunde förstå hur de tänker och känner. Gott Nytt År och god fortsättning.

Inger: Nej, det är inte för mycket begärt med bilder från omgivningen. :) De kommer, jag lovar. Vi får hoppas på bra väder framöver så att jag kan ta med mig kameran på små "utflykter". Vet inte om "mitt" hus är en typisk byggnation. Hus ser rätt olika ut här. Om du har följt bloggen har du säkert läst om mina "vedermödor" i det här huset. Ingen ljudisolering vilket gör det svårt att riktigt kunna slappna av tycker jag. Men tydligen har de flesta amerikanska hus papperstunna väggar.

Lisa: Alltid lika roligt att läsa dina upplevelser och erfarenheter från Sverige. :) Har hört om "vargavintern" i Sverige. Kram!

Anne-Marie said...

Anonym: Vad heter du? :) Visst kan jag skriva mer om att plugga i USA. Lägger det till min skrivarlista. Kul att du hittat hit och gillar bloggen.

Maria: Frosta ur frysen är något jag inte gjort sedan jag kom till USA. De allra flesta frysar här verkar vara självavfrostande. Men jag minns känslan av att ha en nyavfrostad frys när jag bodde i Sverige. God fortsättning och stor kram!

Olgakatt: Dina kommentarer är uppskattade. :) Jag tror du delar garderobs"problemet" med många andra. Om jag hade fler affärer här kanske jag skulle ha mer kläder. Men det är tunnsått med klädaffärer i min närhet. Visst är det trist med lärare som inte förstår hur deras negativa beteende kan påverka en ung person. Den här svenskläraren hade favoriter och tydligen hörde inte jag dit. Hon gav sina favoriter höga betyg men inte de andra. Tydligen kan en blogg fylla många syften. :)

Anonymous said...

Hej igen. Förlåt, måste missat mitt namn :) Jag heter Susanna, anledningen till att jag var nyfiken till college studier var att jag självt funderade på att åka och studera i USA. Tyvärr blev det aldrig av så därför hade det vart superkul att få lite läsa om hur det är och hur du upplevde det :)

Anne-Marie said...

Susanna: Kul att du presenterade dig. :) Lovar att skriva om det snart. Jag pluggade här i fyra år så det blev litet erfarenhet av amerikanskt college - och så jobbar jag ju nu på samma skola.

gold coins said...

Great post
Wow what a post! Great