Sunday, January 31, 2010

Bostadsuppdatering

Tack till alla fina kommentarer - jag gör ett undantagsfall här och tackar alla samtidigt som skrev och önskade lycka till.

Här kommer nu en liten bostadsuppdatering. Om man bor i ett område med en skola (college eller universitet) finns det väldigt litet att hyra just den här tiden på året eftersom eleverna har hyrt det mesta. Sommarmånaderna har många fler bostäder till uthyrning. Därför insåg jag att jag (tyvärr) inte kunde vara otroligt kräsen och jag visste att jag inte skulle hitta en "drömbostad". Tiden var alltför kort. Att både hitta bostad och flytta på 30 dagar är nästan en "omöjlig" uppgift.

Efter det att jag skrev mitt inlägg i fredags tittade jag på några fler bostäder - två genom företaget jag har hyrt från och en som min "gamla" hyresvärd (från min tidigare lägenhet i Weed) hade i Lake Shastina. Ingen var så att jag "hoppade högt". När jag senare kom hem fanns ett meddelande på telefonsvararen att kvinnan med lägenheten i Weed hade godkänt mig! Igår var jag och skrev på pappren. På 24 timmar hade jag tittat på, ansökt om och blivit godkänd för en bostad. Kanske rekord. :) Det är en helt okej bostad men ingen drömbostad. Tiden var som sagt alldeles för kort och utbudet för litet. Men jag kommer att ha tak över huvudet och jag kan åka till Sverige som planerat.

Nu är det "busy work" som gäller. Att ringa miljoner telefonsamtal för att flytta telefonservice, sätta upp ny service osv. Och att faktiskt flytta mina saker. Jag är otroligt tacksam att jag har så litet som jag har. Men jag måste ha hjälp eftersom min bil inte klarar av några stora saker.

Den nya lägenheten ligger faktiskt på samma gata där jag tidigare bodde i lägenhet. Och lägenhetsnumret är detsamma som det jag hade i min "gamla" lägenhet. Om jag vill gå till jobbet kan jag göra det. Jag kommer att bo nära den stora motorvägen vilket blir ett klart minus men jag kommer i alla fall att kunna se berget från ett par fönster. Givetvis kommer jag att sakna min nuvarande bostad - utsikten, sjön, tystnaden, den härliga, rymliga känslan som den här lägenheten har och att den inte riktigt ser ut som en "vanlig" lägenhet. Men jag har ju inget val - jag måste flytta.
I skrivande stund vet jag inte när flyttlasset går men jag siktar på inom ett par veckor. Mycket att packa alltså.Tack Olgakatt för bloggutmärkelsen! Vad glad jag blev. :) Precis som Annika skrev i sitt bloggutmärkelseinlägg väljer jag att inte skicka den vidare - kan inte välja ut på det sättet. Sju saker skall jag skriva om som andra kanske inte direkt känner till. Det får nog bli saker som blogg"världen" inte känner till eftersom mina vänner vet om det mesta.

1) Gymnastik var det ämne jag tyckte sämst om i skolan. Inte för att jag inte tyckte om att röra på mig utan pga att läraren endast tyckte om de tjejer som var med i en gymnastikgrupp i Enebyberg. Vi hade uppenbarligen dåliga lärare i mina skolor - har ju tidigare berättat om svenskläraren som fick mig att tro att jag inte kunde skriva.

2) Tv-serierna "Friends" och "Seinfeld" är mina absoluta "sitcom" favoriter. Har sett alla episoder flera gånger.

3) Jag har hälsat på Olof Palme vid en prisutdelning som var i Stockholm för många år sedan.

4) Jag har aldrig rökt - inte ens provsmakat en cigarett.

5) Mitt sätt att se på tillvaron är att det är en mening med allt som sker i mitt liv och att jag lär mig av allt för att "växa" som människa. (Till och med min nuvarande bostadssituation).

6) Anser att "jantelagen" i Sverige (dvs den oskrivna "regel" som säger att "du skall inte tro att du är något") är en stor anledning till att jag bor i USA. Även om folk är ytliga här tillåts framgång och man tillåts att tro på sig själv.

7) Jag kan sjunga, dansa och spela piano och tvärflöjt.

Nu måste jag återgå till mina flyttkartonger. :)

8 comments:

olgakatt said...

Håller tummarna att allt går smidigt med flytten!
Tänk om alla lärare kunde inse vilka spår de sätter hos sin elever - ofta för livet - och se till att det är positiva sådana!
Jantelagen är visserligen norsk, men nog finns den här också. Fast jag tycker nog att det blivit mindre uttalat genom åren, faktiskt!

Hade du vunnit något när du hälsade på Olof P vid den där prisutdelningen?
Ägnar du dig åt dina talanger nu också?
Intressant lista!

Saltistjejen said...

Vad skönt att höra att det ordnat sig med bostad. Även om det inte är fråga om din drömbostad så är det ju tak öveer huvudet i ett okej område som gäller när man råkar ut för det du gjort. Att hitta en bra bostad såpass kvickt måste ju varit prioritet nummer ett. Hoppas nu att du kommer trivas i nya lägenheten även om du komemr sakna din nuvarande bostad. och jag önskar dig en bra flytt.
KRAM!

Katarina said...

Härligt att det fixat sig med bostad för dig. du har blivit en dj.. på att flytta runt nu!

Ha en bra dag!

Mamaya said...

Ironiskt nog sa maste vi aven har borta ta fram vara flyttkartonger och packa ner varan lagenhet. Vi blev dock inte utkorda men min svarmor vill att vi ska flytta in i ett av hennes hus som hon ar less pa att betala for, hon hade tva alternativ, inkassera till banken eller hyra ut det till oss om vi betalar en bra summa varje manad (eller om vi bestammer oss for att kopa det fran henne).

Va bra att det gar bra for dig och lycka till med att fa allting ordnat i tid (el, internet etc).

Anne-Marie said...

Olgakatt: Ja, lärare borde ha en psykologiutbildning. En hel del lärare borde nog inte ens vara lärare. Jodå, Jantelagen är norsk men fanns i alla fall i Sverige när jag bodde där. Man märker den inte lika mycket när man bor där som när man bott utomlands under flera år och möts av den när man kommer på besök. Om den har minskat låter det ju väldigt bra. :)
Nej, jag hade inte vunnit något - det var något slags fredspris som delades ut av en amerikansk organisation. Min pappa var med i arrangemangen och han var (skriver "var" eftersom han gick bort 2001) en person som alltid skulle hälsa på alla. :) Så han ville hälsa på statsministern och jag fick göra det också. Pappa träffade en del intressanta personer - Thor Heyerdahl, Shirley McLaine till exempel. Jag fick hälsa på Thor H. men var inte med när han träffade Shirley.
Har inte spelat instrumenten på många år - sjungandet och dansandet har också legat lågt. Jag verkar ju mest ägna mig åt att flytta nuförtiden. :)

Saltis: Tack! Det blir nog bra under en period i alla fall. Det lilla huset/den lilla villan hägrar fortfarande. Kanske den kan dyka upp när eleverna börjar flytta ut under maj/juni. Vi får se. Kram!

Anne-Marie said...

Katarina: Ja, det kändes skönt att hitta något så snabbt. Min granne sade att hon funderade på att anlita mig nästa gång hon flyttar. Jag har ju nästan blivit "proffsflyttare" här i USA. :) I Sverige bodde jag under 25 år i samma hus (mina föräldrars) så jag har bott länge i ett hus också.

Mamaya: Då får jag önska dig/er också lycka till med flytten. Det var ju inte fullt lika dramatiskt men en flytt är ju alltid en flytt. Ja, det kändes skönt att ha tak över huvudet.

Anonymous said...

Grattis till den "tillfälliga" lösningen som ändå är en lösning. All lycka till med flytten. Kram!

Anne-Marie said...

Maria: Tack! Tänk om det här hade hänt när jag var i Sverige. Vilken chock att komma tillbaka till ett sådant besked och försöka hitta något på mycket kort tid. Kram!