Tuesday, July 17, 2007

Sommar i Kalifornien

Så här års brukar jag sakna Sveriges underbara natur. Grönskan och alla blommor. Eftersom jag inte riktigt vet när jag kan komma hem på besök känns det litet starkare i år.

Sommaren i norra Kalifornien är varm (ofta inte så varm som i år) och torr. I stort sett regnar det inte alls under flera månader. Det var något jag snabbt insåg sedan jag flyttat hit. De flesta svenskar har säkert varit i Medelhavsområdet och det är, konstigt nog, samma sorts klimatzon här i norra Kalifornien. Regniga vintrar och torra och varma somrar.

Något annat som jag kan sakna är de svenska ljusa sommarkvällarna och nätterna. Visst är det ljust rätt länge här men vid niotiden brukar det bli mörkt och det går snabbt. Vi har inga nätter som aldrig blir riktigt mörka.

När jag var i Stockholm förra sommaren tittade jag i en kartbok och konstaterade att hela USA (förutom Alaska) ligger mycket längre söderut än norra Europa. Jag hade aldrig riktigt tänkt på det tidigare eftersom vissa delar av USA har otroligt kalla och snörika vintrar. Man får gå ända till norra Kanada för att komma till samma breddgrad som Stockholm ligger på.

Jag vet att sommaren i Sverige inte varit någon höjdare hittills men jag skulle faktiskt inte ha något emot litet regn nu.

4 comments:

Desiree said...

Ja det där Svenska ljusa sommarnätterna är något som man inte får här. Jag förstår att du längtar efter lite regn om ni har haft det både torrt och riktigt varmt.

Anonymous said...

Just nu är det inte speciellt ljust. Kl. är 22,33 och det är faktiskt ganska mörkt ute. Mulet och mycket blåsigt lite norr om Stockholm. Lite sol och värme vore inte helt fel.
Kul att läsa om ditt liv USA. Tittar in här nästan varje dag.

Anne-Marie said...

Desiree: Svenska sommarkvällar- och nätter är obetalbara. Som du ser i mitt inlägg idag kom det faktiskt riktigt mycket regn här.

Marianne: Välkommen hit! Skall kolla in din blogg. Jag antar att det börjat vända mot mörkare tider redan. Sommaren i år i Sverige verkar inte ha varit särskilt bra. Hoppas det blir litet sol och värme.

JaCal said...

Ja... *suckar längtansfullt*... de ljusa sommarnätterna är magiska. Även om det är molnigt. DET saknar jag verkligen här. De må vara varma kvällar... men kolsvart... Jag är glad att jag har de omständigheterna som gör att jag kan ha min Sverige-dos varje sommar. För när det är oktober längtar jag inte ett endaste dugg! ;-)