Tuesday, February 20, 2007

Semlor & Fettisdagen


Varför heter det Fettisdagen? Visst är det ett konstigt ord. Det tyckte jag i alla fall så jag kollade litet på vad det egentligen är för något.

Denna feta tisdag är en kvarleva sedan lång tid tillbaka. Det sägs vara den dagen då man skulle äta upp sig inför fastan som skulle pågå i 40 dagar.

Tydligen var något man åt innan fastan just semlor. Men det var inte dagens söta semlor utan de var mer matiga och innehöll bland annat fläsk.
Jag tror att jag föredrar dagens semlor. De skall ha mandelmassa i mitten och ätas utan varm mjölk. Så vill i alla fall jag ha min semla.
Det var länge sedan sist och det blev inga semlor i år heller.

Nu över till något helt annat - American Idol. I kväll var det första omgången av de 24 finalisterna. De 12 manliga sångarna sjöng och Simon var inte riktigt imponerad av någon. Imorgon är det dags för de 12 kvinnliga sångarna. Det blir många veckor av spännande tävlingar.

3 comments:

Toini said...

Här hade vi "pancake tuesday", så vi åt Canadensiska pannkakor och bacon. Jag kunde ha betalat många kronor om någon hade sålt mej en semla.... hmmm nu saknar jag det. Skulle kanske prova på att baka en eller två!

Annika said...

GOTT!!! ÄLSKAR verkligen semlor!!!
MASSOR med mandelmassa ska det vara!
Vad tyckte du om Idol igår??? Jag fastnade inte för en enda kille...Hoppas tjejerna gör bättre ifrån sig ikväll.

Anne-Marie said...

T & T:
Canadian pancakakes låter spännande. Här i USA finns det något som heter "Swedish pancake mix" man kan köpa och när jag får hemlängtan brukar jag göra svenska pannkakor.

Annika:
Jag har gjort en kommentar om American Idol på ditt tidningsinlägg.