Saturday, February 17, 2007

Bloggosfären

För ett halvår sedan visste jag knappt vad en blogg var. Nu hör det till min rutin att varje dag kolla in andras bloggar och skriva på den här bloggen.

Visst är det fantastiskt att kunna ta del av andra människors liv på det här sättet! I USA finns det ett företag som heter Technorati där man kan lägga in sin blogg och även söka andra bloggar. De har idag nästan 69 miljoner bloggar registrerade och de påstår att det skapas 175.000!!! nya varje dag.

Det finns en hel del utlandssvenskar som bloggar och den största och mest populära bloggen just nu verkar vara Ett liv i exil. Den skrivs av Jonas Peterson/Silverfisken i Australien och enligt Bloggportalen (en svensk portal som drivs i Aftonbladets regi) hade Ett liv i exil ca 14.000 besökare den senaste veckan. Varför blir en blogg populär? Jag har inget bra svar på den frågan. Någon annan?

Jag tycker det känns roligt att kunna dela med mig av erfarenheter och upplevelser jag har här i USA. Vill andra läsa om det är det ju ännu roligare.

2 comments:

Annika said...

Ja, det är verkligen roligt med alla bloggar, och det känns verkligen som om man tittar in hos kompisar när man läser, och kommenterar, bloggar. Verkligen kul!!!
Silverfisken är enormt stor! Jag har också läst hans blogg länge, långt innan jag själv skaffade blogg. Svårt att säga varför en blogg blir poppis. Skriven på rätt sätt? Medryckande? Blandning av humor och allvar? Nu skriver ju Silverfisken krönikor för Veckorevyn också. Men ju större och populärare blogg desto mer problem följer i dess kölvatten. Tänker på alla skumma och elaka kommentarer som Silverfisken, mfl stora bloggare, får hela tiden. Inte så roligt alla ggr.

Monica said...

Wow, otroligt att så många bloggar...och börjar blogga varje dag. Själv skulle jag vilja hitta lite bra amerikanska bloggar (speciellt nu inför valet)...känns lättare att sortera i Blogg-Sverige än i Blogg-USA!