Friday, February 23, 2007

Fler minnen från Enebyberg

Jag skrev nyligen om mina barndomsminnen från Enebyberg . Det är fascinerande hur bloggar kan spridas och hur man helt oväntat kan höra från någon som också bott i Enebyberg.

Häromdagen fick jag ett email från en kvinna som läst om min uppväxt i Enebyberg och hon berättade att hon själv bott där i 50 år. När hon sade vilken vägkorsning hon bott vid visste jag precis var det är.
Det var alldeles i närheten av Brageskolan där jag gick på mellanstadiet. Vår fröken på mellanstadiet var en kvinna som större delen av befolkningen i Enebyberg kände till. Tyvärr gick hon bort för några år sedan.

Brageskolan


Kvinnan som skrev till mig berättade att hon var engagerad i Enebybergs Gårds Förening och att Enebyberg firar 100 års jubileum som villastad i år. Det kommer tydligen firas och uppmärksammas på olika sätt. Hon skall nu i vår till den skola som jag gick i på lågstadiet, Enebyskolan (bilden till höger), och prata med barnen och tyckte det skulle vara roligt om jag skrev en hälsning till skolbarnen.

Hon arbetar också med en husdokumentation för olika hus i Enebyberg och tyckte det kunde vara trevligt om mitt gamla barndomshem fanns med. Både min mamma och paret som flyttade in i vårt hus skall nu bidra.

Tänk vad ett litet blogginlägg kan leda till.

2 comments:

Annika said...

Bloggarnas underbara värld!!! Du har så rätt, tänk vad ett litet inlägg kan leda till...KUL!!!
Ska du hem i sommar? Och kan du isåfall vara med vid firandet?

Anne-Marie said...

Annika: Nej, det blir nog inte att jag ens kan åka hem till Sverige i sommar eller kanske ens i år. Jag måste först ha ett jobb och man vet ju hur svårt det är att få semester här i USA.