Thursday, February 15, 2007

Random acts of kindness week

Under andra veckan i februari (12 - 18 februari i år) firas "Random acts of kindness week".
Den startades 1995 och vill uppmuntra människor att dagligen ge och ta emot vänlighet och hjälpsamhet.

En "random act of kindness" (jag skriver det engelska uttrycket eftersom jag tycker att det bättre beskriver vad det handlar om än att försöka översätta till svenska) kan vara en liten gest men som gjorts med omtänksamhet. Du kan låta någon gå före dig i kön i mataffären. Du kan hålla upp dörren för någon som kommer samtidigt som du. Du kan ställa dig upp på bussen och erbjuda ditt säte till någon som är gammal. Det finns många sätt att visa vänlighet och hjälpsamhet och det enda som krävs är litet extra tid eller omtänksamhet.

Det behövs så litet för att skapa en bättre stämning människor emellan. Visst vore det trevligt om det var "random act of kindness week" under hela året.

Här är en lista med tips på saker man kan göra.

3 comments:

Anonymous said...

Bra i alla fall att det är en vecka, inte bara en dag!

Annika said...

Det där kör dem hårt med på Karolinas skola (om det nu hade varit ngn skola denna vecka, ha, ha).
Fint tänkt, synd bara att det ska behövas en vecka för det. Att det inte ska finnas naturligt...

Micke said...

Jag tror starkt på "random acts of kindness" typ "do unto others as you want them to do unto you" Jag håller ned Annika. Tråkigt att man måste uppmana folk till att göra goda gärningar, det skall, som Annika sa, komma naturligt. Jag vill inte påstå att jag är världens bästa men jag kan säga en sak om mig själv, att jag utför "RAK" aå ofta som möjligt. Ikväll la jag två timmar på att skotta för ett par grannar som har lite svårt för det. Efter dom hade gått o lagt sig, så dom kommer att vakna i morgon coh komma ihåg hur mycket det snöade kvällen innan och tänka på att gå ut o skotta. Jag skulle vilja vara där o se deras miner när dom inser att någon har skottat för dom. Så strunta i veckan och gör det året om istället. "The world would be a better place........"