Wednesday, June 11, 2008

Bloggtorka

För några veckor sedan drabbades jag helt plötsligt av bloggtorka. Det kändes som om alla ämnen var uttömda på något sätt. Jag hoppas att bloggandet skall komma igång igen.

Ungefär samtidigt som jag fick denna idétorka ändrades mitt arbetsschema på skolan. Under våren hade jag haft mer tid hemma på dagtid. Nu jobbar jag bara dagtid måndag-fredag och när jag kommer hem har jag mitt andra jobb som tar minst ett par timmar varje dag.
En annan förändring som skedde var att min kollega och jag nu arbetar samtidigt flera dagar i veckan vilket var något kaotiskt under några dagar. Eftersom vi bara har en riktigt bra dator där alla program finns som vi behöver fick vi improvisera. Ytterligare en dator är på gång som tur är. Det arbetsschema som vi nu har gäller ytterligare bara några veckor och sedan blir det ett helt annat schema. Det här jobbet jag har kräver att man är mycket flexibel och kan arbeta egentligen när som helst under dagen eller kvällen.

Förra veckan hade vi också tre personer på vårt kontor som förändrade och uppgraderade hela vår utrustning som används för våra distanskurser. Det kommer nog att bli bra när alla smådetaljer justerats och rättats till. Som tur är har vi bara en kurs under ungefär en månad.

Sommaren har fortfarande inte riktigt kommit hit. Det är mycket ovanligt. Jag har aldrig varit med om det under mina 11 år här. Det har varit kyligt och det till och med regnade till och från under en hel vecka. I morse var det bara några få plusgrader och jag hade till och med min skinnjacka! De har lovat varmare väder till helgen så vi får hoppas på det.

3 comments:

nina said...

Välkommen tillbaka! :-) Visst kan man få bloggtorka ibland och verkligen inte ha något att skriva om, men det är ok tycker jag. Man behöver inte sitta och tvinga ur sig inlägg. Då är det bättre att ta en paus så kanske skrivlusten kommer tillbaka. Det ska ju vara roligt att blogga, inte ett måste. (Jag fattar förresten inte hur en del orkar uppdatera 10 ggr om dagen - eller hur de ens har tid...)

Hoppas att sommaren kommer till er också snart!

Petchie75 said...

Jag håller med Nina, ingen bloggstress över bloggtorka ;-) Jag har kikat in här med jämna mellanrum och bara hoppats att allt är bra där borta i norra Kalifornien!!
Tråkigt att sommaren inte har kommit riktigt men enligt accuweather är det nu 23 grader, realfeel 27 så det verkar ju vara på väg :D
Kram från PR där det är VARMT...

Anne-Marie said...

Nina: Tack för dina uppmuntrande ord. Jag hoppas att det skall bli litet mer "flöde" i mitt bloggande. Visst skall det vara roligt att skriva och inte något man tvingar sig till. Det var som om luften gick ur mig för några veckor sedan. Som jag skrev om idag var det mycket varmare idag så sommaren är nog på gång.

Petra: Tack för din fina kommentar! Jag känner ibland att mina dagar är sig så lika att det inte alltid finns så mycket att skriva om. Jodå, allt har varit bra under uppehållet. Idag tycks sommaren ha "slagit till". Jag förstår att du har det varmt. Kram!