Thursday, June 26, 2008

Couscous

Efter en lång dag är det bra att kunna ha något snabbt till middag. Jag tror inte att jag hade ätit couscous när jag bodde i Sverige men här har jag provat på det flera gånger.

Couscous består av couscous-gryn som vanligen är gjorda av semoulinamjöl från durumvete. Att äta de här grynen som de är, är kanske inte det mest spännande men jag har nyligen upptäckt ett företag, Near East, som har en massa olika smaker på sin couscous.

Fördelen med deras couscous är att den kokar väldigt snabbt. På bara fem minuter är den färdig. Det här är några av deras smaker: Broccoli & cheese, Herbed Chicken, Parmesan, Toasted Pine Nut (det var den jag åt i kväll) och Wild Mushroom & Herb.

Det är roligt när man hittar ny mat som både smakar gott och är nyttig.

Bilden från Amazon.com

6 comments:

Anonymous said...

Hej! Vad bra med olika smaker, här i Sverige har jag bara sett vanlig couscous. Man tror ju lite fördomsfullt att det ska vara svårt att få tag på nyttig mat i USA, men nu när jag trillade in på din blogg (som är väldigt intressant!) förstår jag att det inte är så. Ha det så bra, hälsn K

Sara said...

Jag har bara provat Couscous en gång och det var en kladdig sörja som var jätteäcklig. Fast kanske den som serverade det inte hade tillagat det rätt? Får kanske ge det ett försök till någon gång.

Desiree said...

Ja coscous är både gott och så smidigt att laga. Det går att variera rätt mycket och att ha i en sommrig sallad.

Saltistjejen said...

Oj jag hade ingen aning om att det fanns i olkia smaker!!!

Jag gillar att ha couscous i sallader! Tycker ofta att man måste ha något lite "såsigt" till dem för annars blir det lätt lite för torrt. Men att äta istället för t ex ris är bra. och som sagt i sallader tycker jag det passar utmärkt. liksom t ex quinoa som jag också upptäckt och som tydligen ska vara nyttigt det med.

Anne-Marie said...

K: Välkommen hit! Jodå, det finns en massa nyttig mat men många verkar hellre köpa den onyttiga. I Mt Shasta (där jag bor) finns det två otroligt välsorterade hälsokostaffärer som säljer organisk mat - både färsk och i burkar/paket.

Sara: De här paketen från Near East kan man nog inte misslyckas med. Man kokar upp vatten, häller i en liten "smakpåse" och sedan häller man i couscousgrynen. Det får stå i 5 minuter och det är varken kladdigt eller äckligt. :)

Anne-Marie said...

Desiree: Låter gott att ha i en sallad också. Det får jag prova nästa gång.

Saltis: Det finns en massa olika smaker från det här företaget och jag tror att couscous behöver litet smak, annars blir det nog småtrist att äta. Quinoa har jag aldrig provat. Det får jag också kolla upp.