Friday, June 20, 2008

Midsommar

Jag hade helt glömt bort att det var midsommar. Jag blev nästan litet chockad att jag hade glömt bort en sådan svensk helg.

Men efter 11 år här utan att fira midsommar kanske det kan bli så. Man skulle kunna tro att det var helgdag här på skolan (vilket det ju inte är) eftersom det är väldigt lugnt. Många verkar ta en ledig dag på fredagar och vår enda kurs är inte igång då.

Det var länge sedan jag firade midsommar. Inte ens i Sverige blev det mycket av midsommarfirande under många år. Men jag minns min barndoms midsommar och att jag och mina föräldrar åkte till misdommarfirandet i Danderyd. Där fanns det en stor midsommarstång och vi dansade och sjöng.

USA har ju ingen midsommarhelg men i morgon kommer tydligen sommaren eftersom det är First Day of Summer. Nu har det ju varit sommarlikt under flera veckor här, men ändå.

Under ett par dagar kommer jag inte att ha tillgång till dator så jag passar på nu att önska alla en GLAD MIDSOMMAR!

3 comments:

Desiree said...

Ja glad midsommar till dig också. Jag och C firade lite stillsamt för oss själva med sill, potatis och en liten nubbe till middag. Nästa helg ska vi dock ha midsommarkalas med de svenskar som bor här kring Birmingham (hela 12 stycken blir vi) och det ska verkligen bli jättekul. Detta blev våran första midsommar utanför Sverige och det kändes en aning konstigt.

Annika said...

Hoppas du hade en fin Midsommar, fast man tänker ju alls inte på helgen när man bor här eftersom den inte firas.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Desiree: Vad trevligt att ni är så många svenskar. Midsommar är ju en väldigt svensk helg och man "måste" nog vara svensk för att verkligen förstå hur den skall firas. :)

Annika: Hoppas också att du hade en fin midsommar. Du har ju ett gäng med svenskar som du kanske kan fira svenska helger med. Amerikaner har ju inte de traditionerna. Kram!